ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εκπληκτικοί ταραμοκεφτέδες για το τραπέζι της Σαρακοστής

Μπαίνουμε στην κουζίνα, βάζουμε ποδιά και φτιάχνουμε νόστιμους, παραδοσιακούς ταραμοκεφτέδες για το τραπέζι της Σαρακοστής!

Ήρθε αυτή η εποχή του χρόνου που φτιάχνουμε ταραμοκεφτέδες και η χαρά μας δεν κρύβεται! Είναι το τέλειο μεζεδάκι για το τραπέζι και ό,τι πρέπει για να το συνδυάσεις με ουζάκι ή ένα ποτήρι κρασί!

Τι θα χρειαστείς για τους ταραμοκεφτέδες;
200 γραμμάρια ταραμάς
1 μπαγιάτικο ψωμί του μισού κιλού (κατά προτίμηση προζυμένιου)
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
Προαιρετικά, 2-3 κουταλιές άνηθο ή δυόσμο επίσης ψιλοκομμένα

Πιπέρι
Αλεύρι για το τύλιγμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Λεμόνι για το σερβίρισμα
Πώς θα φτιάξεις τους πιο νόστιμους ταραμοκεφτέδες;

Συνταγή:
Μουσκεύουμε σε μπόλικο νερό το ψωμί.
Βάζουμε σε μπολ τον ταραμά με το ελαιόλαδο και τον χτυπάμε με το μίξερ του χεριού ώστε να σπάσει λίγο. Αυτό μπορεί να γίνει και στο multi, και μετά να τον αδειάσουμε σε μπολ.
Παίρνουμε το μουσκεμένο ψωμί, αφαιρούμε την κόρα που δεν έχει μαλακώσει και το στύβουμε πολύ καλά. Το προσθέτουμε στον ταραμά. Προσθέτουμε επίσης τα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα, τα μυρωδικά και το πιπέρι.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο καμιά ωρίτσα τουλάχιστον, αφενός για να σφίξει και αφετέρου για να αναμειχθούν οι μυρωδιές.

Πλάθουμε κεφτέδες κανονικού μεγέθους, τους αλευρώνουμε καλά…και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι .Τους γυρίζουμε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δυο πλευρές.
Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Τους σερβίρουμε ζεστούς με μπόλικο λεμόνι.
Tip1: Δεν βάζουμε καθόλου αλάτι.
Tip2:Αν το μείγμα είναι σφικτό βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη, αν είναι αραιό λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button