ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Σπάνια τοιχογραφία με την (γιαγιά της Παναγίας)

Μια σπάνια τοιχογραφία υπάρχει στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στη Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Θεμ. Σοφούλη 11 και

ιδρύθηκε το 1862 στα κτήματα της οικογένειας Καραντινού.

Επίσης να αναφερθεί ότι έχει καθιερωθεί από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χρυσόστομο Παπαδόπουλο και εις αυτό συνήθιζαν να προσεύχονται κατά τους απογευματινούς τους περιπάτους ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντίνος ΣΤ και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρυσόστομος Παπαδόπουλος αμφότεροι κάτοικοι Ν. Φιλαδελφείας.

Συγκεκριμένα στο Παρεκκλησίο του Αγίου Γεωργίου υπάρχει τοιχογραφία με την Προμήτωρ Μαρία (γιαγιά της Παναγίας), εχόντας στην αγκαλιά της της Αγία Άννα και την Παναγία.

πηγη petraxili.blogspot.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button