ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο Πέθανε ο Λάμπρος Μαργαρίτης

Πέθανε ξαφνικά ο καθηγητής Νομικής του ΑΠΘ Λάμπρος Μαργαρίτης

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 68 χρόνων, ο ομότιμος καθηγητής Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Λάμπρος Μαργαρίτης.

Ήταν ο κορυφαίος της νομικής επιστήμης στην Ελλάδα σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ενώ  μέχρι και την περασμένη εβδομάδα έδινε μάχες από τα δικηγορικά έδρανα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Ως επικεφαλής νομοπαρασκευαστικών επιτροπών συμμετείχε στη σύνταξη του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ο Λάμπρος Μαργαρίτης γεννήθηκε το 1954 στα Βραγκιανά Καρδίτσας. Δίδασκε Ποινικό Δίκαιο και Ποινική Δικονομία στο ΑΠΘ, του οποίου ήταν επιστημονικός συνεργάτης από το 1980. Πριν μικρό χρονικό διάστημα πήρε τον τίτλο του ομότιμου, διατηρώντας τη διδασκαλία του στα μεταπτυχιακά τμήματα του Πανεπιστημίου. Το επιστημονικό του έργο λαμπρύνει όλες τις νομικές βιβλιοθήκες. Ήταν διευθυντής σύνταξης του νομικού περιοδικού «Ποινική Δικαιοσύνη».

Ο Λάμπρος Μαργαρίτης ήταν παντρεμένος και είχε ένα παιδί, τον Δημήτρη, που είναι δικηγόρος.

Πηγή: karfitsa.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button