ΔΙΑΦΟΡΑ

Έγκλημα Γιώργος Σκιαδόπουλος: 25 χρόνια μετά τη δολοφονία της Τζούλι Σκάλι είναι παντρεμένος και επιχειρηματίας

Η δολοφονία του μοντέλου από τις ΗΠΑ είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο – Το 2003 στο Εφετείο τα ισόβια μετατρέπονται σε 23χρόνια λόγω καλής διαγωγής – Τελικά έμεινε στη φυλακή 10 χρόνια και αποφυλακίστηκε το 2009

Χαρακτηρίστηκε από τα μέσα της εποχής ως ένα έγκλημα πάθους και ζήλιας όπου ο κατά 7 χρόνια μικρότερος, πρώην αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού Γιώργος Σκιαδόπουλος σκοτώνει αφού στραγγάλισε την 30χρονη Τζούλι Σκάλι, πρώην μοντέλο.

25 χρόνια μετά, ο 48χρονος πλέον Σκιαδόπουλος, έχει κάνει στροφή στην ζωή του αφήνοντας πίσω το σκοτεινό παρελθόν του. Από το 2009, όταν και αποφυλακίστηκε προσπάθησε να ξεχάσει το έγκλημα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Ιανουάριο του 1999 και να συνεχίζει τη ζωή του.

Τα τελευταία χρόνια έχει παντρευτεί και έχει δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στα self service καθαριστήρια για ρούχα. Μάλιστα η επιχείρησή του το 2020 διακρίθηκε σε πανελλήνιο επίπεδο όπως ανέφεραν τοπικά μέσα.

 

 

Το έγκλημα

Ήταν Ιανουάριος του 1999 όταν ο Γιώργος Σκιαδόπουλος δολοφονεί τη σύντροφό του Τζούλι Σκάλι. «Ναι, την σκότωσα γιατί δεν άντεχα να την αποχωριστώ ούτε για μία ώρα», είχε πει τότε στους αστυνομικούς μετά από 18 ημέρες προσπαθώντας να κρύψει καλά το έγκλημά του, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως τον πονεμένο σύντροφο που αγωνιά και ψάχνει για την κοπέλα του.

Ο 23χρονος τότε Γιώργος Σκιαδόπουλος στεκόταν μπροστά στα τηλεοπτικά παράθυρα των δελτίων ειδήσεων και των εκπομπών της εποχής και λυπημένος εκλιπαρούσε τον κόσμο να δώσει στοιχεία για την εξαφάνιση της συντρόφου του, ενώ την είχε στραγγαλίσει με τα ίδια του τα χέρια.

Τη σκότωσα γιατί δεν άντεχα στιγμή μακριά της είχε πει ο Γιώργος Σκιαδόπουλος στους αστυνομικούς

«Όταν μου είπε η Τζούλι ότι δεν θα παντρευτούμε ένιωσα να φεύγει ο κόσμος κάτω από τα πόδια μου. Τη νύχτα που έγινε το μοιραίο είχαμε μια έντονη λογομαχία μέσα στο αυτοκίνητο. Προσπαθούσα να την πείσω να μείνει στην Ελλάδα μαζί μου και να μην φύγει για πάντα στην Αμερική και να επιστρέψει στην κόρη της που της έλειπε πολύ. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν με ποιον τρόπο θα την κρατούσα κοντά μου.

Η Τζούλι συνέχιζε να είναι αρνητική στον γάμο μας και είχα πάθει τέτοιο σοκ που οποιοσδήποτε κι αν ήταν δίπλα μου εκείνη τη στιγμή δεν θα μπορούσε να με επαναφέρει στην πραγματικότητα. Ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο ήταν η Τζούλι, λέγοντάς μου ότι θέλει να με παντρευτεί.

Όταν τράβηξα τα χέρια μου από το λαιμό της και κατάλαβα τι είχα κάνει πανικοβλήθηκα. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ήμουν ένα ρομπότ που ότι έκανα, το έκανα μηχανικά», είχε πει στην απολογία του στο δικαστήριο.

 

Πρωτοσέλιδα της εποχής για την αδικοχαμένη Τζούλι Σκάλι
Αρχικά ο Γιώργος Σκιαδόπουλος προσπάθησε να εξαφανίσει το πτώμα της Τζούλι Σκάλι καίγοντάς το με μπιτόνια βενζίνης. Αφού είδε ότι δεν τα καταφέρνει, μετέφερε το άψυχο σώμα της γυναίκας στο σπίτι της γιαγιάς του και επιχείρησε να το βάλει μέσα σε μια βαλίτσα.

Το καμένο κεφάλι της άτυχης Τζούλι προεξείχε και σκέφτηκε να το κόψει με σιδεροπρίονο. Στη συνέχεια πέταξε το ακέφαλο πτώμα με τη βαλίτσα μέσα σε μια λίμνη και το κεφάλι το πέταξε στη θάλασσα στην παραλία Καλαμίτσα της Καβάλας.

Όταν η Τζούλι Σκάλι είπε στον Σκιαδόπουλο ότι ήθελε να γυρίσει στην κόρη της τον έπιασε αμόκ. Στη φωτογραφία η Σκάλι με τον πρώην σύζυγό της και την κόρη τους

«Όταν ερχόμουν με το αυτοκίνητο από την Καβάλα στην Αθήνα σκεφτόμουν πως θα δικαιολογούσα την απουσία της Τζούλι στους γονείς μου και τους συγγενείς μου γιατί είχαμε προγραμματίσει τις επόμενες μέρες να γίνει ο γάμος.

Σκέφτηκα να δηλώσω την εξαφάνισή της προκειμένου να κερδίσω χρόνο και στη συνέχεια να αυτοκτονήσω. Όταν δήλωσα την εξαφάνιση, ήμουν σε αδιέξοδο , δεν μπορούσα να αποφύγω τις προτροπές των συγγενών κι έβγαινα στις εκπομπές προκειμένου να γίνω πιστευτός ότι η Τζούλι έχει εξαφανιστεί. Δεν ήθελα να καταλάβουν ότι εγώ είμαι ο δολοφόνος» είχε πει τότε ο Γιώργος Σκιαδόπουλος.

Στιγμιότυπο από τη σύλληψη του Γιώργου Σκιαδόπουλου

Οι αστυνομικές αρχές όμως αντιλήφθηκαν το «θέατρο» που έπαιζε ο Σκιαδόπουλος γιατί έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις και έτσι ο δράστης ομολόγησε το έγκλημα του. Πρωτόδικα καταδικάζεται σε ισόβια χωρίς αναστολή. Το 2003 στο Εφετείο τα ισόβια μετατρέπονται σε 23χρόνια λόγω καλής διαγωγής. Ο Γιώργος Σκιαδόπουλος έμεινε στη φυλακή δέκα χρόνια για τη δολοφονία της Τζούλι Σκάλι και αποφυλακίστηκε το 2009.

Φωτογραφίες: xronos, eurokinissi

Το διαβάσαμε εδώ evosmosnews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button