ΔΙΑΦΟΡΑ

Οι τροφές που ξεφορτώνονται την κυκλοθυμία

Υπάρχουν τροφές που αν τις καταναλώσουμε το πρωί, μπορούν να μας γλιτώσουν από τις μεταβολές διάθεσης όλη την ημέρα.

Ό,τι τρώμε μάς δίνει κάτι. Καλό ή καλό. Ό,τι τρώμε το πρωί, μπορεί να διαμορφώσει το πώς θα νιώθουμε όλη την ημέρα.

Μελέτες έχουν δείξει πως το πρωινό ενεργοποιεί τον εγκέφαλο, βελτιώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση και ρίχνει την κακή χοληστερόλη. Επίσης, αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό και άρα την ικανότητα μας να καίμε θερμίδες μέσα στην ημέρα.

Το καλό πρωινό έχει συνδεθεί και με καλύτερα επίπεδα ευτυχίας.

Πήραμε τη βοήθεια του Newsweek, όπως εντοπίζαμε τις τροφές που διώχνουν την κυκλοθυμία.

Το πρωινό που είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες (ψωμί ολικής αλέσεως, βρώμη, κινόα), πρωτεΐνες (αυγό, ελληνικό γιαούρτι, ξηροί καρποί, άπαχα κρέατα), υγιή λίπη (αβοκάντο, ξηροί καρποί, σπόροι, ελαιόλαδο) και φυτικές ίνες (φρούτα και λαχανικά) παρέχει σταθερή ενέργεια για όλο το πρωί και σταθερό σάκχαρο.

Άρα η διάθεση μας δεν ανταγωνίζεται τρενάκι λούνα παρκ.

Το ζητούμενο είναι συνδυασμός τουλάχιστον 20 γραμμαρίων πρωτεΐνης, ορισμένων σύνθετων υδατανθράκων, φρούτων ή/και λαχανικών.

Ένα παράδειγμα είναι ένα κουλούρι (ή μπέιγκελ) με καπνιστό σολομό, αβοκάντο κομμένο σε κύβους και ένα αβγό.

Ή ομελέτα με τρία αβγά που έχει διάφορα λαχανικά με μια φέτα ψωμί για τοστ ολικής αλέσεως με μαρμελάδα.

Ή σμούθι φρούτων με ένα φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι, ένα scoop σκόνης πρωτεΐνης, μούρα και σπανάκι.

‘Η πλήρες ελληνικό γιαούρτι με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και λίγο μέλι.

Αν θέλουμε να κρατήσουμε μακριά τις μεταβολές διάθεσης, είναι χρήσιμο να αποφεύγουμε πρωινό που έχει υψηλή ποσότητα επεξεργασμένων υδατανθράκων και απλών σακχάρων.

Το μόνο που κάνουν είναι να μας δίνουν ώθηση ενέργειας, που όμως δεν έχει διάρκεια.

Οι ειδικοί προτείνουν να μην προτιμούμε για το πρωινό μας επεξεργασμένες τροφές, ζαχαρούχα δημητριακά, βάφλες και τηγανίτες (μαζί με ό,τι άλλο τηγανητό), το βούτυρο στο ψημένο ψωμί, τα μάφιν, τους χυμούς φρούτων και τα γλυκά.

Δεν συνιστάται και το γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, αφού το λίπος μας βοηθά να αποκτήσουμε το αίσθημα της πληρότητας και του κορεσμού έπειτα από ένα γεύμα. Διαθέτει υψηλότερες ποσότητες πρόσθετων σακχάρων, ώστε να υπάρχει γεύση, μολονότι δεν υπάρχει λίπος και αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε εκρήξεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

πηγη news247.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button