ΔΙΑΦΟΡΑ

Exit Poll 2023: Διέρρευσε το δεύτερο κύμα και προκαλεί σοκ – Ποιοι εκτοξεύονται, ποιοι γκρεμίζονται

Η προσέλευση στις επαναληπτικές εκλογές έχει ξεπεράσει το 30% το μεσημέρι της Κυριακής (25/6). Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι μετρήσεις έξω από τα εκλογικά τμήματα, για να προκύψει το Exit Poll 2023 το οποίο θα ανακοινωθεί επίσημα στις 19:00.

Οι διαρροές από τα μέχρι τώρα δεδομένα, ωστόσο, δείχνουν διαφορά που… σοκάρει ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα και που αλλάζει τα δεδομένα για τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις των κομμάτων.

Από εκεί και πέρα, εντύπωση προκαλείται από τα ποσοστά κομμάτων που ήταν εκτός Βουλής στις 21 Μαΐου και που τώρα δείχνουν να εκτοξεύονται και να εξασφαλίζουν με άνεση την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο.

Το «θρίλερ» της βραδιάς, ωστόσο, θα παιχτεί στα κόμματα που διεκδικούν είσοδο στη Βουλή αλλά και στον τελικό αριθμό τους. Αυτό που δείχνει να είναι στο όριο και να παίζεται μέχρι την τελευταία ψήφο, είναι το αν η Βουλή θα είναι εξακομματική, επτακομματική ή οκτακομματική!

Τα μέχρι τώρα δεδομένα, δείχνουν Βουλή με επτά κόμματα και ένα όγδοο να δίνει τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για να καταφέρει να κερδίσει θέση στα έδρανα.

Έφτασε στο 29,13% στο 87% των εκλογικών τμημάτων

Έως τις 13.30 προσήλθε στις κάλπες το 29,13% του εκλογικού σώματος, ήτοι 2.530.902 ψηφοφόροι, ποσοστό μειωμένο κατά 2,39% σε σχέση με την αντίστοιχη ώρα μέτρησης των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Το ποσοστό αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλαν στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 18.794 εκλογικών τμημάτων σε σύνολο 21.634, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 86,9%, κάνοντας χρήση του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT) της SingularLogic.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής σημειώθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης, τη Φθιώτιδα, την Β’ Θεσσαλονίκης, τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, την Ανατολική Αττική και τη Λάρισα.

Αντιθέτως, χαμηλότερη ήταν η συμμετοχή στην Κεφαλονιά, την Ευρυτανία, τη Λακωνία, τη Λευκάδα και τη Φλώρινα.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη, μέχρι τώρα, συμμετοχή σημειώνεται στο Ηράκλειο Κρήτης (33,52%) και η μικρότερη στη Φλώρινα (17,03%).

Επόμενη ενημέρωση για την προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα θα πραγματοποιηθεί στις 17:00.

πηγη fanpage.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button