ΔΙΑΦΟΡΑ

Πώς να καταψύξετε τις ντομάτες και να τις έχετε όλο το χρόνο σαν να τις αγοράσατε: έτσι δεν θα χάσουν τη γεύση τους

Αν θέλετε φρέσκια ντομάτα όλο το χρόνο, ορίστε πώς πρέπει να τις καταψύξετε αν θέλετε να διατηρήσετε αναλλοίωτη τη γεύση τους: θα είναι πολύ εύκολο.

Το καλοκαίρι είναι αναμφίβολα η εποχή της ντομάτας. Από τον Ιούνιο και συνεχίζοντας μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα υπάρχουν πολλές ποικιλίες που θα βρείτε στις αγορές και στις οπωροθήκες. Αυτοί θα είναι οι καλύτεροι μήνες για να απολαύσετε τη γεύση τους στο έπακρο και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις απίστευτες ιδιότητές τους.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στην πραγματικότητα, οι ντομάτες είναι μόνο νόστιμες και ευέλικτες, αλλά είναι και πλούσιες σε θρεπτικές ιδιότητες, με αποτέλεσμα να γίνονται πραγματικοί σύμμαχοι της ευεξίας. Παρόλο που μπορείτε να τα βρείτε όλο το χρόνο, αυτή είναι η καλύτερη εποχή να τρώνε ντομάτες στην κορύφωση της εποχικότητας τους.

Εξάλλου, ξέρουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να αγοράζεις και να τρως εποχιακά φρούτα και λαχανικά. Πώς μπορούμε λοιπόν να διατηρήσουμε αναλλοίωτες όλες τις ιδιότητες της ντομάτας ακόμα και στη μέση του χειμώνα;

Θα πρέπει να καταψύξετε τις ντομάτες έτσι εάν θέλετε να διατηρήσετε τη γεύση τους αναλλοίωτη: θα χρειαστεί πολύ λίγο

Η κατάψυξη των ντοματών είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να τις αποθηκεύσετε τώρα που είναι στην εποχή τους. Έτσι θα τα έχετε πάντα διαθέσιμα και θα είναι πάντα έτοιμα για χρήση. Ένας σίγουρα αποτελεσματικός τρόπος που θα σας επιτρέψει όχι μόνο να κάνετε οικονομία, αλλά και να έχετε το βεβαιότητα κατανάλωσης ποιοτικών προϊόντων. Πώς όμως τα παγώνεις σωστά; Παρακάτω θα τα εξηγήσουμε όλα αναλυτικά.

Η κατάψυξη αγορασμένων τροφίμων ήταν πάντα μια μέθοδος που λειτουργεί και σας επιτρέπει να διατηρήσετε όλες τις ιδιότητές τους αμετάβλητες. Και αυτό ακριβώς θα σας δείξουμε σύντομα και το οποίο θα σας προσφέρει μια μεγάλη προσφορά φρέσκων ντοματών όλο το χρόνο. Μπορείτε να αποφασίσετε ποια μέθοδος είναι η καλύτερη για εσάς και δεν θα χάσετε ούτε ένα ευρώ. Δείτε πώς μπορείτε να προχωρήσετε

  1. Ολόκληρες ντομάτες: απλά πλύνετε και στεγνώστε τις ντομάτες και παγώστε τις ως έχουν. Με αυτόν τον τρόπο σας διαρκούν έως και 6 μήνες το πολύ και απλά πρέπει να τα ξεπαγώσετε πριν τα χρησιμοποιήσετε όπως προτιμάτε.
  2. Κομμένες ντομάτες: Πλένουμε προσεκτικά τις ντομάτες και αφαιρούμε το στέλεχος. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και όταν βράσει βάζουμε μέσα τις ντομάτες. Μόλις σπάσει η φλούδα, στραγγίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τη φλούδα και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μεταφέρετέ τα σε σακούλες τροφίμων και βάλτε τα όλα στην κατάψυξη, θα διαρκέσουν έως και 3 μήνες.
  3. ΠΟΥΡΕΣ ΤΟΜΑΤΑΣ: φτιάχνουμε έναν σπιτικό πουρέ με φρέσκια ντομάτα, τον μεταφέρουμε σε αεροστεγώς δοχεία και τον παγώνουμε. Θα είναι τέλειο για να φτιάξετε νόστιμες σάλτσες.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε τώρα να εφοδιαστείτε με φρέσκες και νόστιμες ντομάτες και στη συνέχεια να τις απολαύσετε στο έπακρο της γεύσης τους ακόμα και στη μέση του χειμώνα.

πηγη kipos.firenews.video

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button