ΔΙΑΦΟΡΑ

Με ρούχα λευκά ο στερνός αποχαιρετισμός στον Κυπριανό – Σπαραγμός για την Αναστασία

Ντυμένοι στα λευκά οικογένεια, συγγενείς, φίλοι αλλά και άγνωστοι που συμμερίζονται τον πόνο των οικείων του Κυπριανού Παπαϊωάννου, του είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο

Η κηδεία του 23χρονου φοιτητή, που επέβαινε στη μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο έξω από τα Τέμπη, τελέστηκε στις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου.

Το βράδυ της Κυριακής, στο ναό που διακονεί ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου, τελέστηκε ολονυχτία στη μνήμη του. Την εξόδιο ακολουθία έψαλαν ο πατέρας του πατήρ Χριστόδουλος και ο νονός του που είναι, επίσης, ιερέας.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο πατέρας του νεαρού. Μεταξύ σε όσων ανέφερε, ήταν και μία από τις τελευταίες τους συνομιλίες σε μηνύματα. Τον είχε ρωτήσει, όπως είπε, πώς θα περνούσε την εβδομάδα της Τυρινής και του απάντησε ότι θα πήγαινε με την κοπέλα του στην Άνδρο για να προσευχηθούν και να πάρουν την ευλογία της Αγίας Μαρίνας.

Μάλιστα του είχε αναφέρει ότι ήθελε να τελειώσει για να μπορέσει τις σπουδές του ώστε να ετοιμαστεί για τον γάμο του που ήταν προγραμματισμένος για τα τέλη Αυγούστου.

Στην κηδεία του Κυπριανού παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, η Υφυπουργός Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου, ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμή, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Χατζηγιάννης και άλλοι πολιτειακοί αξιωματούχοι.

ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Στην τελευταία της κατοικία οδηγήθηκε και η 24χρονη Αναστασία Αδαμίδου που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Η κηδεία της Αναστασίας πραγματοποιήθηκε στις 2:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Πάφο, ενώ το «παρών» έδωσε στην κηδεία ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Παράκληση της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων, να γίνονται εισφορές στη μνήμη της για στήριξη της οικογένειας συγγενικού προσώπου με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο οικογένειες ζήτησαν να μην υπάρξει κάλυψη της νεκρώσιμου ακολουθίας και της ταφής των δύο άτυχων νέων, ενώ οι κηδείες τους έγιναν δημοσία δαπάνη.

πηγη filoitexnisfilosofias.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button