ΔΙΑΦΟΡΑ

Αυτές είναι οι τροφές που σε κάνουν να πεινάς… σαν λύκος

«Το λίπος δεν σας κάνει πραγματικά να παχαίνετε και δεν προκαλεί καρδιακά νοσήματα»: Αλλού κρύβεται ο πραγματικός εχθρός.

«Το λίπος δεν σας κάνει πραγματικά να παχαίνετε και δεν προκαλεί καρδιακά νοσήματα. Υπάρχουν αμέτρητες μελέτες που αποδεικνύουν αυτό το γεγονός: Όλες οι θερμίδες δεν είναι ίδιες, ενώ οι θερμίδες από το λίπος πραγματικά βοηθούν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού, μειώνουν την όρεξη και τις κράμπες και σας βοηθούν να χάσετε βάρος», λέει ο δρ. Mark Hyman.

Ο δρ. Hyman λέει ότι τα σάκχαρα και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες είναι οι πραγματικοί εχθροί όταν πρόκειται για την υγεία σας. Αποθηκεύουν λίπος, σε κάνουν να πεινάς, επιβραδύνουν τον μεταβολισμό και οδηγούν σε καρδιακά νοσήματα.

Παράλληλα, διακρίνει τα λίπη σε τρεις κατηγορίες: κακά, ενδιάμεσα και καλά λίπη.

Τα κακά λίπη είναι τα τρανς-λιπαρά και δεν πρέπει να καταναλώνονται: Έχουν συσχετιστεί με καρδιακά νοσήματα, παχυσαρκία, άνοια, διαβήτη τύπου ΙΙ και ακόμα και καρκίνο.

Τα ενδιάμεσα λίπη είναι τα κορεσμένα λίπη και τα έλαια όπως το σογιέλαιο και το καλαμποκέλαιο.

Τα καλά λίπη είναι τα ομέγα-3 λίπη από ψάρι, καρύδια, σπόρους και ελαιόλαδο.

Ο δρ. Hyman καταλήγει ότι η κατάλληλη κατανάλωση λίπους μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό και την απώλεια βάρους.

«Η απώλεια βάρους δεν είναι ένα πρόβλημα μαθηματικής φύσης. Είναι πιο πολύ πρόβλημα ορμονών και μεταβολισμού: «Όταν τρώτε λίπη, ενεργοποιείτε τις σωστές ορμόνες. Όταν τρώτε ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες, ενεργοποιείτε τις λάθος ορμόνες και προκαλείτε αύξηση του βάρους», εξηγεί.

πηγη dnews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button