ΔΙΑΦΟΡΑ

6 πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίζετε με τα μωρομάντηλα

Τα υγρά μαντηλάκια, τα οποία είναι καθαριστικά για όλες τις επιφάνειες, είναι απαραίτητα για όλες μας και τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας με πολλούς και διάφορους τρόπους! Τα χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε και να απολυμαίνουμε διάφορες επιφάνειες.

Παρά όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, υπάρχουν περιοχές όπου δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτά τα μαντηλάκια καθαρισμού. Θα σας παρουσιάσω 6 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε με τα μωρομάντηλα!

δέρμα

 

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά είναι σημαντικό: Μην χρησιμοποιείτε τα μωρομάντηλα για τον προσωπικό σας καθαρισμό.

Τα μωρομάντηλα περιέχουν ουσίες οι οποίες είναι πολύ βοηθητικές ώστε να αποστειρώνουν αλλά σίγουρα όχι το ανθρώπινο δέρμα.

άβαφο ξύλο

 

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα υγρά μαντηλάκια σε άβαφο ξύλο γιατί είναι πορώδες.

απορροφητικές επιφάνειες

 

Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τη χρήση σε ημιτελείς, εκτεθειμένες, άβαφες, μη γυαλισμένες ή φθαρμένες επιφάνειες. Αποφύγετε να καθαρίζετε το χαλί με μαντηλάκια, γιατί πρέπει να αφαιρέσετε το καθαριστικό από το ύφασμα.

ξεπλένετε τα παιχνίδια και τις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τα μωρομάντηλα

 

Μετά τη γρίπη, ίσως είναι μια έξυπνη ιδέα να αποστειρώσετε τα παιχνίδια των παιδιών σας με μωρομάντηλα. Ποτέ μην ξεχνάτε όμως να τα ξεπλένετε με καθαρό νερό μετά, γιατί τα μικρά παιδιά έχουν την τάση να βάζουν τα πάντα στο στόμα τους.

Ο ίδιος κανόνας ισχύει για επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, όπως μαχαιροπήρουνα, ποτήρια, ακόμη και βρύσες.

ορισμένα μέταλλα

 

Τα καθαριστικά μπορούν να αλληλεπιδράσουν αρνητικά με τα μέταλλα και να αφαιρέσουν τη γυαλάδα τους. Συνιστάται να μην χρησιμοποιείτε αυτά τα μαντηλάκια σε χαλκό, αλουμίνιο ή άλλες γυαλισμένες επιφάνειες.

δε διαβάζετε τις οδηγίες χρήσης

 

Γνωρίζατε ότι για να είναι αποτελεσματικά τα περισσότερα μαντηλάκια στην απολύμανση επιφανειών, η επιφάνεια πρέπει να παραμένει εμφανώς υγρή για τέσσερα λεπτά; Αυτή η πολύ σημαντική πληροφορία βρίσκεται στις οδηγίες στο πλάι του κουτιού!

Διαβάστε την περιγραφή τους για να επωφεληθείτε πλήρως από τους ισχυρισμούς τους για αντισηπτικά κατά τον καθαρισμό του σπιτιού σας.

πηγη tospitakimou.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button