ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γλυκιά μοναστηριακή μπουγάτσα με τυρί

 

Υλικά :

½ κιλό φύλλο κρούστας για γλυκό ½ κιλό ανθότυρο ¼ κιλού μανούρι ¼ φλιτζανιού γάλα 1 κουταλιά κόρν-φλάουερ 4 αυγά ¾ φλιτζανιού ζάχαρη 4 βανίλιες Ζάχαρη, άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση  :

Χρησιμοποιούμε ταψί  40αρι αλουμινένιο. Στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω και τα κόβουμε σε σχήμα στρογγυλό. Χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο και το μανούρι. Ανακατεύουμε το γάλα με το κορν –φλάουερ. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις 4 βανίλιες. Αναμειγνύουμε και δουλεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί. Τα αδειάζουμε στο ταψί. Χαράζουμε τα φύλλα αφού τα στρώσουμε πάνω στην γέμιση και κόβουμε το περίσσευμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά της ώρας. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

πηγη monastiriaka.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button