ΔΙΑΦΟΡΑ

Συγκλονίζει η «Σταχτοπούτα των Παξών»: Με βίαζε ο πατριός μου και η μητέρα μου με χτυπούσε στην πλάτη με τον πλάστη του φαγητού

Οι στιγμές που βίωσε στα χέρια του πατριού της και της μητέρας αναβίωσαν στο Εφετείο Κέρκυρας – Η ενήλικη πλέον κοπέλα  δεν άντεξε να βιώσει και τρίτη φορά το μαρτύριο – Έχει εξαφανιστεί και κανένας δεν γνωρίζει την τύχη της

Η πονεμένη ιστορία της 15χρονης «Σταχτοπούτας των Παξών» που για ενάμιση χρόνο βίωνε ψυχικό και σωματικό βιασμό μέσα στο ίδιο της το σπίτι από έναν μεσήλικα Αλβανό πατριό που εκτόνωνε πάνω της όσες διαστροφές φώλιαζαν στο αβυσσαλέο του μυαλό και μια μητέρα που την «τσάκιζε στο ξύλο» με τον πλάστη για να μαγειρεύει και να καθαρίζει, κάνοντας τα στραβά μάτια σε όλα όσα συνέβαιναν με θύμα το ίδιο της το παιδί και θύτη τον άνδρα της, αναβιώνει στο Εφετείο.

Το κορίτσι ένα κρύο βράδυ του 2017, άδειασε τη σχολική της τσάντα, πέταξε τα βιβλία στο πάτωμα και με όσα ρούχα χωρούσαν μέσα άνοιξε την πόρτα και εξαφανίστηκε από το χωριό. Πριν δραπετεύσει, άφησε πίσω της ένα γράμμα που έλεγε στους δυνάστες της να μην την αναζητήσουν. Μάλιστα διέγραψε και τον αριθμό της από τα κινητά τους τηλέφωνα για να σβήσει μια για πάντα την παλιά της ζωή, σε μια άτακτη φυγή που σήμανε και το φινάλε του δράματος που ζούσε.

«Πήγα στο δωμάτιο έβγαλα όλα τα βιβλία από την τσάντα και έβαλα μέσα όσα ρούχα χωρούσαν. Όταν ετοιμάστηκα και όσο η μαμά ήταν στο μπάνιο κι αυτός κοιμόταν, πήρα τα κινητά τους και διέγραψα τον αριθμό μου. Στη συνέχεια αφού έγραψα ένα γράμμα στη μαμά μου στο οποίο της ζητούσα να μη με ψάξει, ότι αυτός φταίει που φεύγω και να πει στον κόσμο ότι πήγα στην Αλβανία για να μη γίνουν ρεζίλι.

Το άφησα στο τραπέζι στο καθιστικό και έφυγα. Δεν είχα ιδέα που να πάω. Ήθελα όμως να φύγω από κει. Δεν θέλω να ξαναγυρίσω ποτέ στη μαμά μου, γιατί όλα τα χρόνια που θυμάμαι τη μαμά μου ποτέ δεν με αγάπησε. Με μαλώνει, είναι σκληρή και δεν μου έδωσε ποτέ αγάπη.

Ήμουν υπηρέτρια του σπιτιού τους, με έχει χτυπήσει πάρα πολλές φορές στην πλάτη και το κεφάλι και δυο – τρεις φορές με έχει χτυπήσει με τον πλάστη μαγειρικής σε σημείο που δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι», είχε πει μεταξύ άλλων το κορίτσι. Ο Αλβανός πατριός καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε 17 χρόνια κάθειρξη, ενώ η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη και μαζί με την άλλη κόρη της που έχει αποκτήσει με τον δράστη ζει μόνιμα στην Καλαμάτα.

Η «Σταχτοπούτα των Παξών», παρέστη στο πρώτο δικαστήριο όπου βίωσε για δεύτερη φορά τον εφιάλτη όμως την Πέμπτη, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Κέρκυρας, δεν άντεξε να βιώσει και τρίτη φορά το μαρτύριο. Ενήλικη πλέον, έχει εξαφανιστεί και κανένας δεν γνωρίζει την τύχη της ενώ ο πατριός εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο κ. Αλέξανδρο Παπαιωαννίδη.

Δήλωσε την εξαφάνιση της στην Αστυνομία .Στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας Παξών περιγράφεται το σκηνικό που οδήγησε στο ξεσκέπασμα της υπόθεσης. «Στις 21:30 της 3ης Φεβρουαρίου 2017, η 15χρονη (μαθήτρια Β΄Γυμνασίου), μετά από διαπληκτισμό με τον 61χρόνο κατηγορούμενο πατριό της, αποχώρησε από την οικία της στους Παξούς Κέρκυρας,

στην οποία συνοικεί με την μητέρα τον πατριό και την ανήλικη κόρη αυτων, κινούμενη προς άγνωστη κατεύθυνση. Κατόπιν αυτού στις 8 το πρωί της 3 Φεβρουαρίου στο Αστυνομικό Τμήμα Παξών ο κατηγορούμενος, εξεταζόμενος ενόρκως, δήλωσε την εξαφάνιση της. Αστυνομικοί του τμήματος, ενεργώντας αναζητήσεις, στην ευρύτερη περιοχή του νησιού των Παξών Κέρκυρας, εντόπισαν την 15χρονη και την οδήγησαν στο τμήμα.

Εξεταζόμενη σχετικώς, ερωτώμενη για τα αίτια της εξαφάνισης της, ανέφερε ότι αποχώρησε από την οικία, διότι κατά το τελευταίο διάστημα ενάμιση χρόνο μέχρι και την ημερομηνία της εξαφάνισης της, ο 61χρόνος, προέβαινε κατ’ εξακολούθηση σε ασελγείς προτάσεις, χειρονομίες και πράξεις σε βάρος της, ενώ η κατηγορούμενη μητέρα της, κατά το παρελθόν της ασκούσε η λεκτική και σωματική βία.

Κατά την πολύωρη και ενδελεχή εξέταση της, η παθούσα ανέφερε με κάθε λεπτομέρεια ότι από τον Ιανουάριο του έτους 2016 στους Παξούς και σε απροσδιόριστα χρονικά σημεία και εντός της χειμερινής περιόδου, ο κατηγορούμενος υποσχόμενος ανταλλάγματα, προέβαινε συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση σε άσεμνες πράξεις και προτάσεις που αφορούσαν την γενετήσια ζωή της θυγατέρας της κατηγορουμένης συζύγου του οι οποίες προσέβαλαν την αιδώ αυτής στο πεδίο της γενετήσιας ζωής της.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα, εντός κοινού υπνοδωματίου οικίας στην οποία ο κατηγορούμενος συγκατοικούσε με την ανήλικη παθούσα, εκμεταλλευόμενος άλλοτε την παρουσία της συζύγου του σε άλλο δωμάτιο της οικίας και άλλοτε την απουσία αυτής,

υποσχόμενος ανταλλάγματα, προέβαινε σε ασελγείς προτάσεις που αφορούσαν την γενετήσια ζωή της ανήλικης, σε ασελγείς πράξεις και συγκεκριμένα σε θωπείες στα γεννητικά της όργανα και στην περιοχή του στήθους της, σε ασπασμούς στην στοματική κοιλότητα και στην περιοχή του στήθους της και (σ.σ αναφέρεται με λεπτομέρειες σε ολα οσα ανατριχιαστικά και οδυνηρά για το παιδί, διέπραττε).

Ακολούθως, εντός της ίδιας περιόδου και για χρονικό διάστημα δύο μηνών, σε συστηματική βάση και κατ’ εξακολούθηση ο κατηγορούμενος προέβαινε σε (σ.σ αναφέρονται οι πράξεις), εκμεταλλευόμενος ότι η σύζυγος του είχε εμπιστευτεί την ανήλικη προκειμένου να της παραδίδει μαθήματα οδήγησης. Επιπροσθέτως, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και εντός της καλοκαιρινής περιόδου ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος

άλλοτε την παρουσία της συζύγου τους σε άλλο δωμάτιο και άλλοτε την απουσία αυτής, παρουσία της ανήλικης θυγατέρας του ηλικίας έξι ετών, προέβαινε σε ασελγείς προτάσεις που αφορούσαν την γενετήσια ζωή της ανήλικης, σε ασελγείς πράξεις (σ.σ αναφέρεται στις ακραίες ενέργειες του Αλβανού πατριού στο κοριτσάκι).

Εν συνεχεία, από το Σεπτέμβριο του έτους 2016 έως και την 31 Ιανουαρίου 2017 σε συστηματική βάση και κατ’ εξακολούθηση, εντός του κοινού υπνοδωματίου της οικίας, υποσχόμενος ανταλλάγματα ο κατηγορούμενος συνεχίζει να προβαίνει σε ασελγείς προτάσεις που αφορούσαν την γενετήσια ζωή της ανήλικης, σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της

(στις επόμενες γραμμές αναφέρονται λεπτομέρειες).  Παράλληλα, και σύμφωνα με την εξέταση της, η ανήλικη παθούσα ανέφερε ότι η κατηγορούμενη μητέρα της, σε μη προσδιορισμένο χρόνο και ως την 1η Φεβρουαρίου 2017 με συνεχή σκληρή συμπεριφορά εναντίον της, της ασκούσε συστηματικά σωματική βία, ενώ επιπροσθέτως προς συμμόρφωση της, την απειλούσε με βία προκαλώντας της τρόμο και ανησυχία.

Η ανήλικη, υπεβλήθη σε ιατροδικαστική εξέταση ενώ οι δύο κατηγορούμενοι ομολόγησαν την συμμετοχή τους στην διάπραξη των αναφερόμενων αδικημάτων. Εξεταζόμενοι συμπληρωματικώς από την υπηρεσία μας ο πρώτος κατηγορούμενος, αρνήθηκε σε βάρος του τις αποδιδόμενες κατηγορίες ενώ η κατηγορούμενη μητέρα αποδέχτηκε ότι προέβαινε,

σε χειροδικίες κατά το παρελθόν σε βάρος της ανήλικης κόρης της, κατόπιν αρνήσεώς αυτής να προβαίνει στην σχολική μελέτη της και σε παροχή βοήθειας στις οικιακές ανάγκες». «Αν θέλεις λεφτά για τη σχολική εκδρομή, θα κοιμηθείς μαζί μου» Οι περιγραφές της μικρής στην πρώτη της κατάθεση προκαλούν την κοινή λογική και σοκάρουν.

«Κατοικώ με την μητέρα μου και τον πατριό μου. Προχθές 1/2/2017, και βραδινές ώρες, πήρα την απόφαση να φύγω από το σπίτι μου, γιατί δεν άντεχα άλλο την κατάσταση που βίωνα. Συγκεκριμένα ο πατριός μου έχει πάθος με το αλκοόλ και συχνά στο σπίτι δημιουργούνται εντάσεις από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ανέκαθεν, θυμάμαι να τσακώνεται με τη μαμά μου για το ποτό και τα οικονομικά που δύσκολα τα βγάζουμε πέρα.

Αυτός ήταν βίαιος και χτυπούσε τη μαμά μου, ενώ συχνά της έλεγε ότι με δικά του χρήματα μας μεγαλώνει και ότι αυτή πρέπει να σωπαίνει. Από τις αρχές του περασμένου χρόνου και μετά, η κατάσταση άρχισε να γίνεται αφόρητη. Κάθε φορά που ζητούσα χρήματα ήθελα να βγω έξω από το σπίτι, η μητέρα μου, μου το αρνιόταν και αν αντιδρούσα τότε αυτή με χτυπούσε, ενώ ο πατριός μου είχε διαφορετική στάση απέναντι μου.

Στις αρχές του Ιανουαρίου 2016 θυμάμαι πως ζήτησα την άδεια των γονιών μου καθώς και χρήματα για να πάω εκδρομή με το σχολείο. Η μάνα μου το αρνήθηκε, ενώ ο πατριός μου είπε θα δούμε. Μετά από λίγη ώρα όμως, όταν βρεθήκαμε μόνοι μας με τον πατριό μου στο σαλόνι και η μαμά ήταν στην κουζίνα, αυτός μου είπε πως θα με άφηνε να πάω εκδρομή μόνο αν κοιμόμουν μαζί του εκείνο το βράδυ.

Αυτό ήταν εύκολο, γιατί η μαμά μου κοιμάται σε διαφορετικό δωμάτιο από αυτόν. Επίσης μου είπε πως όταν γυρίσω από την εκδρομή που θα πάω στην Αθήνα και όταν η μάνα μου λείπει από το σπίτι, ότι ήθελε “να το κάνουμε”. Εγώ φοβήθηκα πολύ γιατί ποτέ δεν έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο, ενώ νιώθω και πολύ άσχημα αλλά προκειμένου να πάω εκδρομή, που είπα ψέματα πως έχω περίοδο και δεν ένιωθα άνετα να κοιμηθώ μαζί του ωστόσο όταν γυρίσω θα το κάνουμε.

Αυτός το πίστεψε και με άφησε να πάω εκδρομή. Μου είπε ακόμη να μην τολμήσω να πω κάτι στη μαμά μου αφού δεν πρόκειται να με πιστέψει, γιατί θα της τα πει διαφορετικά κι αυτή πιστεύει μόνο αυτόν. Όταν λοιπόν γυρίσαμε από την εκδρομή, με ρώτησε αν είμαι έτοιμη γι’ αυτό που του υποσχέθηκα και εγώ του απάντησα αρνητικώς. Κατόπιν τούτου και αφού αρνήθηκα αυτός άρχισε να μου μιλάει άσχημα και να βάζει λόγια στη μαμά μου για να τσακωνόμαστε κι αυτή να με δέρνει. Με τον καιρό, σταμάτησε να μου φωνάζει και κάθε φορά που ζητούσα κάτι, άρχιζε πάλι τα ίδια, προσκαλώντας με στο κρεβάτι του».

Η μητέρα μου έλεγε «Ξέρω τι κάνετε…» Σύμφωνα με την κατάθεση της μικρής, ο πατριός όσο περνούσε ο καιρός γινόταν ολοένα και πιο απειλητικός ενώ η σκληρή και άκαμπτη μητέρα φέρεται να εθελοτυφλούσε… «Το καλοκαίρι που μας πέρασε, με απείλησε πως αν δεν του καθίσω αυτός θα με βιάσει. Όταν κατάλαβε πως δεν πρόκειται να ενδώσω, ερχόταν συστηματικά στο κρεβάτι μου το βράδυ ή όταν έλειπε η μαμά μου και μου έκανε διάφορες χειρονομίες.

Εγώ προσπαθούσα να τον απωθήσω και μερικές φορές το κατάφερνα. Άλλες δεν τα κατάφερνα, ενώ κάποιες φορές, φώναζα από τον πόνο που μου προκαλούσε (σ.σ αναφέρεται σε συγκεκριμένες πράξεις). Αυτό το τελευταίο, το έχει κάνει αρκετές φορες αλλά εγώ δεν τόλμησα να ζητήσω ποτέ βοήθεια, γιατί η μητέρα μου είμαι σίγουρη πως δεν θα με πίστευε και θα έπαιρνε το μέρος του. Πάντως πιστεύω πως τόσο καιρό που γινόταν αυτό η μητέρα μου είχε καταλάβει και μάλιστα μια φορά την άκουσα να του λέει «ξέρω τι κάνετε». Αυτός ρώτησε «τι κάνουμε;» αλλά η μαμά μου δεν απάντησε.

Τελευταία φορά που προέβη ο πατριός μου στις παραπάνω ενέργειες ήταν την περασμένη εβδομάδα που θα πηγαίναμε εκδρομή με το σχολείο. Εγώ του ζήτησα να με αφήσει κι αυτός για μια ακόμη φορά μου είπε πως θα με άφηνε μόνο αν κοιμόμουν μαζί του. Του είπα για μια ακόμα φορά ψέματα αλλά δεν κοιμήθηκα και τότε μου απαγόρευσε να πάω εκδρομή. Για τους λόγους αυτούς έφυγα απ’ το σπίτι και δεν θέλω να γυρίσω ποτέ ξανά πίσω. Επιθυμώ την ποινική δίωξη του πατριού μου».

Η δέυτερη κατάθεση: «Έβλεπε αλβανικό πορνό και έπινε ρετσίνα. Του έλεγα ότι ήμουν αδιάθετη για να τον αποφύγω και φορούσα τζιν στον ύπνο μου» Στη δεύτερη κατάθεση που έδωσε το κοριτσάκι στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας περιέγραψε πιο αναλυτικά, όλα όσα φρικτά υπέστη από τον Αλβανό πατριό και τη μητέρα δυνάστη που επέμενε να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά στα ανοσιουργήματα του συζύγου της και να την «σπάει στο ξύλο» για να συνετιστεί και να κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Μια θλιβερή ιστορία, που θυμίζει το πονεμένο παραμύθι της Σταχτοπούτας, όμως με διαφορετικό φινάλε.

«Επιβεβαιώνω την αλήθεια όσων ανέφερα στους αστυνομικούς στους Παξούς. Όλα ξεκίνησαν το Γενάρη του 2016, όταν το σχολείο μου οργάνωσε εκδρομή για Αθήνα και για να συμμετάσχω έπρεπε να έχω περίπου 150 €. Έτσι ζήτησα από τη μητέρα μου και τον πατριό μου την άδεια για να πάω στην εκδρομή και τα χρήματα της συμμετοχής. Η μητέρα μου, μου είπε από την αρχή όχι, ενώ πατριός μου, μου είπε θα δούμε τι θα γίνει. Εκείνη την ημέρα και όταν η μαμά έφυγε, ο πατριός μου με ρώτησε αν θέλω να πάω στην εκδρομή. Εγώ του απάντησα ότι θέλω και αυτός μου είπε “καλά άμα κοιμηθείς μαζί μου, έχεις την άδεια να πας”.

Του είπα “και τι θα κάνω;”. Αυτός απάντησε: “σήμερα δεν θα το κάνουμε, μόνο θα…..”. Του είπα ψέματα ότι έχω περίοδο για να το αποφύγω, πράγμα που κατάφερα. Γιατί όταν έφτασε το βράδυ πήγα στο μπάνιο και έβαλα σερβιέτα. Όταν αυτός ήρθε το βράδυ στο κρεβάτι μου, δε μ’ έχει πάρει ακόμα ύπνος, κάθισε στην καρέκλα, δίπλα ακριβώς από το κρεβάτι μου και έβαλε το χέρι πάνω απ’ τα ρούχα μου για να διαπιστώσει αν φορούσα σερβιέτα». Ερώτηση: Γιατί φορούσες τζιν ενώ είχες πεσει για ύπνο;  Αποκριση: Ξέροντας ότι θα ερχόταν, αφού μου το είχε πει, ένιωθα μεγαλύτερη ασφάλεια με ένα σκληρό ρούχο όπως το τζιν.

Ερώτηση: Τι έκανε ακριβώς;  Απόκριση: (το κοριτσάκι περιγράφει αναλυτικά τι της έκανε ο κτηνώδης Αλβανός πατριός). Εγώ έκανα πως κοιμόμουν όλη την ώρα. Αυτός συνέχισε το ίδιο πράγμα και μετά από πολλή ώρα, μετά δηλαδή από μια ώρα και σταμάτησε. Παραμένοντας στο ίδιο δωμάτιο, πήγε και έκατσε στο άλλο κρεβάτι που βρίσκεται εκεί, άνοιξε την τηλεόραση και άρχισε να βλέπει αυτά τα πράγματα πίνοντας ρετσίνα, έχουμε αλβανική δορυφορική κεραία όπως έχετε εσείς το Nova, για να βλέπει αλβανικά κανάλια.

Αυτά τα πράγματα (σε αυτό το σημείο αναφέρεται ότι η μάρτυρας συγοψιθύρισε τη λεξη πορνο), τα έβλεπε συχνά στο δωμάτιο που κοιμάμαι εγώ και η αδερφή μου με κατεβασμένο τον ήχο. Πολλές φορές τα έβαζε και στη διάρκεια της ημέρας όταν η μαμά μου ήταν στο σπίτι και τότε αυτή μας έδιωχνε απ’ το δωμάτιο ή μας έλεγε να πάμε καμιά βόλτα.

Ερώτηση: Τι κάνει ο πατριός όταν βλέπει αυτά τα πράγματα; Απόκριση: Προσπαθώ να κοιμάμαι για να μη βλέπω τίποτα και έτσι δεν ξέρω. Ερώτηση: Συνέχισε. Απόκριση: Την επόμενη μέρα μου έδωσε τα χρήματα της συμμετοχής και όταν έφυγα για την εκδρομή μου έδωσε άλλα 200 €, ενώ η μαμά επέμενε να μη μου δώσει χρήματα και να μην πάω στην εκδρομή γιατί δεν είχαμε λεφτά για τις ανάγκες του σπιτιού.

Επίσης του είπα ότι είχα περίοδο και δε με ξαναενόχλησέ για εκείνη την εβδομάδα. Την ημέρα που με συνόδευσε μόνος του στο πλοίο για να φύγω για την εκδρομή, ενώ η μαμά μου δεν δούλευε και ήταν στο σπίτι, μου έδωσε τα 200 € και μου είπε να μην ξεχάσω την υπόσχεσή μου, εννοώντας να το κάνουμε όταν γυρίσω. Στην εκδρομή με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο κάθε 2 ώρες και μου έλεγε (σ.σ αναφέρεται στις αισχρολογίες του ανώμαλου πατριού).

Δεν ρωτούσε άλλο τίποτα όπως τι κάνω, πως περνάω, αλλά κατευθείαν αυτά τα πράγματα. Η μαμά όλες αυτές τις μέρες δε με πήρε καθόλου τηλέφωνο να δει πως είμαι. Όταν γύρισα από την εκδρομή, την ώρα που με γυρνούσε στο σπίτι, όσο ήμασταν στο δρόμο με τη μηχανή, μη φορώντας κράνος και οδηγώντας αργά για να ακούω τι μου λέει μου είπε “την υπόσχεση σου θα την κρατήσεις. Και θα το κάνουμε όταν η μαμά δεν θα είναι σπίτι η θα βρω ένα άλλο σπίτι”.

Εγώ δεν μίλησα καν. Μόλις πήγα σπίτι, ήταν μεσημέρι, ξάπλωσα κατευθείαν στο κρεβάτι μου. Το επόμενο πρωί με ρώτησε: “Η απάντηση σου;”. Εγώ έκανα πως δεν καταλάβαινα και τον ρώτησα για ποια απάντηση και αυτός μου απάντησε ότι μιλάει γι’ αυτό που είχαμε μιλήσει πριν την εκδρομή ζητώντας μου να μην το πω σε κανεναν. Εγώ του είπα: “δεν θέλω να το κάνουμε και αυτός με ρώτησε: “έχεις βρει αγόρι;”. Του απάντησα όχι απλά δεν θέλω να το κάνω μαζί σου. Και άρχισε να με λέει ψεύτρα και κακομαθημένη και ότι δεν κρατάω τις υποσχέσεις μου, απειλώντας με λέγοντας μου “θα δεις εγώ τι θα σου κάνω”.

Ήξερα τι θα μου κάνει, θα πήγαινε στη μαμά και θα της έβαζε λόγια να τσακωθούμε. Πάντοτε αυτό έκανε. Για τις δύο επόμενες εβδομάδες, ήταν επιθετικός απέναντι μου, μου ζητούσε κάθε μέρα να το κάνουμε. Εγώ του απαντούσα πάντα όχι και αυτός μου έλεγε ότι θα με κλείσει μέσα στο σπίτι και ότι θα με σταματήσει από το σχολείο.

Όταν γύρισα από την εκδρομή, αυτός και η μαμά μου μου πήραν το κινητό που είχα γιατί αυτός έλεγε στη μαμά μου ότι έχω αγόρι. Μετά από αυτές τις δύο εβδομάδες, άρχισε να μου φέρεται καλά. Είπε στη μαμά να μου επιστρέψει το κινητό και να με απαλλάξει από τις δουλειές του σπιτιού, γιατί όλα εγώ τα έκανα. Όλες αυτές τις δουλειές. Μαγείρεμα και καθάρισμα».

«Θα ξαναπάς εκδρομή ε; Θα μου ξαναζητήσεις πάλι πράγματα και πάλι σε μένα θα έρθεις» «Για κάποιες μέρες δεν μου ανέφερε ξανά την υπόσχεση που του είχα δώσει, αλλά μόνο που πετούσε “θα ξαναπάς εκδρομή ε; Θα μου ξαναζητήσεις πάλι πράγματα και πάλι σε μένα θα έρθεις”. Και είχε δίκιο γιατί η μαμά μου έλεγε πάντα όχι σε ότι κι αν την ζητούσα οπότε μόνο από αυτόν μπορούσα να ζητήσω κάτι.

Μετά χρειάστηκα πράγματα για το σχολείο, αλλά και κάποια πράγματα για μένα όπως σερβιέτες γιατί η μαμά μου δε μου έπαιρνε όταν την ζητούσα και μου έλεγε να πάω σε αυτόν να ζητήσω. Αυτός μου είπε ότι θα μου έδινε χρήματα για να αγοράσω λέγοντας μου “αλλά θα κοιμάσαι μαζί μου και θα σε πειράζω το βράδυ”.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησε κάθε βράδυ μέχρι το καλοκαίρι. Είτε ζητούσα κάτι είτε όχι, ζητούσε να έρχεται στο κρεβάτι μου στο δωμάτιο που κοιμάμαι με την αδερφή μου και να με πειράζει. (Το κοριτσάκι περιγράφει τις χυδαιες του πράξεις). Θέλω επίσης να σας πω ότι από το 2014 μετά από έντονο καβγά με τη μαμά μου, την χτύπησε στο κεφάλι και είδα να βγαίνουν αίματα απ’ το κεφάλι της. Η μαμά μου τον είχε διώξει απ’ το δωμάτιο του και αυτός από τότε μέχρι και σήμερα κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο με μένα, στο κρεβάτι το δικό μου και εγω πήγαινα να κοιμηθώ στο κρεβάτι αδερφής μου.

Μετά από ένα μήνα από όταν γύρισα από την εκδρομή, μου είπε να πάω στο κρεβάτι αν θέλω να μου αγοράσει πράγματα που χρειαζόμουν και όταν πήγα (σ.σ: αναφέρεται σε πολυ σκληρο σκηνικό). Πόνεσα και πήγα στο μπάνιο να ηρεμήσω λίγο. Η μαμά κουβέντα. Όταν ξύπνησα και ήρθα στο δωμάτιο και τον ρώτησε τι έγινε. Αυτός της είπε ότι δεν είχε γίνει τίποτα και τότε ήρθε στο μπάνιο και με ρώτησε. Εγώ της είπα: “ρώτησε αυτόν τι έγινε”.

Αυτός της είπε πάλι ότι δεν έγινε τίποτα κι αυτή επέστρεψε στο κρεβάτι και πήρε και τη μικρή μαζί της, που είχε ξυπνήσει κι αυτή απο τις ομιλίες. Μετά νιώθοντας ότι δεν ήθελα να βγω από το μπάνιο, επέστρεψα στο κρεβάτι μου και αυτός είχε αποκοιμηθεί στο κρεβάτι δίπλα. Από τότε μέχρι και το καλοκαίρι αυτό γινόταν σχεδόν κάθε βράδυ, παρόλο που πολλές φορές μου είχε υποσχεθεί ότι θα μου δίνε χρήματα για να πάρω πράγματα για το σχολείο ή προσωπικά πράγματα, αυτός δεν μου έδινε και συνέχισε κάθε επόμενη βράδυ να μου κάνει τέτοια πράγματα.

Τον χειμώνα η μαμά μου του ζήτησε να μου μάθει τη μηχανή ενώ εγώ της είχα πει ότι δεν θέλω και έκεινη επέμενε. Αυτός με έπαιρνε να μου μάθει τη μηχανή. Εγώ δεν ήθελα γιατί την πρώτη φορά (σ.σ σκληρη περιγραφή). Αυτό το έκανε συνέχεια. Όταν μια φορά προσπάθησα να βγάλω τα χέρια του έπεσε από τη μηχανή και η μηχανή πάνω στο πόδι μου, ενώ αυτός κρατήσε την ισορροπία του. Δεν χτύπησα πολύ ευτυχώς.

Τα μαθήματα οδήγησης γινόταν κάθε μεσημέρι μετά το σχολείο για δύο ολόκληρους μήνες, πειράζοντάς με κάθε φορά. Επιπλέον πάντοτε καθισμένος από πίσω με φιλούσε στο λαιμό και κάποιες φορές στα αυτιά. Είχε προσπαθήσει να με φιλήσει και στο στόμα. Μου είχε ζητήσει να σταματήσω τη μηχανή για να με φιλήσει στο στόμα και εγώ του έλεγα ότι έχει κόσμο και μπορεί να μας δουν.», σημείωσε ακόμη.

Επίθεση στο ντους: «Του έριχνα νερό να τον απομακρύνω». Σε αυτό το σημείο, το κοριτσάκι είπε στους αστυνομικούς ότι αναγκαζόταν να πηγαίνει σε άλλα σπίτια συγγενών ή γνωστών να κάνει μπάνιο «γιατί κάθε φορά που έλειπε η μαμά από το σπίτι, αυτός έμπαινε στο μπάνιο και με έβλεπε την ώρα που έκανα γυμνή μπάνιο.

Αντιλαμβανόμενη ότι είναι εκεί, κουλουριαζόμουν, καλύπτοντας το σώμα μου περιμένοντας να φύγει. Κάθε φορά που έκανε την κίνηση να έρθει πιο κοντά μου, του φώναζα να φύγει, ρίχνοντας του νερό με το ακουστικό. Τότε εκείνος μου φώναζε να σκάσω.

Κάποιες φορές όταν έλειπε η μαμά για να μη με πλησιάζει είχα ζητήσει από την αδερφή μου να κάθεται έξω απ’ την πόρτα και να μην αφήσει τον πατέρα της να μπει μέσα, γιατί είναι ντροπή να μπει. Όταν η μαμά ήταν σπίτι και έκανα μπάνιο άνοιγε την πόρτα για να με κοιτάει. Εγώ έλεγα στη μαμά μου να κλείσει την πόρτα λέγοντας του πάντα στα αλβανικά “δεν σε αντέχω άλλο όλο πίνεις βλάκα, βλάκα, βλάκα”.

Κάθε φορά που τον έβλεπε η μαμά να το κάνει αυτό του έκλεινε απλά την πόρτα για να μην το ξανακάνει. Όμως, αυτός ξαναρχόταν και άνοιγε την πόρτα και η μαμά την ξανακλείνε. Αυτός της έλεγε ότι δεν θα του πει αυτή τι θα κάνει και εκείνη δεν εκανε κατι αλλο. Το καλοκαίρι, ήταν το χειρότερο καλοκαίρι της ζωής μου, γιατί κάθε μερα, όποτε έβρισκε ευκαιρία, πρωί, μεσημέρι, βράδυ με ενοχλούσε και δε με άφηνε να βγω απ’ το σπίτι όταν του αρνιόμουν να με αγγίξει.

Έδιωχνε την αδερφή μου σχεδόν όλη τη μέρα για να είμαστε μόνοι απ’ το σπίτι, αφού και η μαμά έλειπε όλη τη μέρα στη δουλειά. Μου έλεγε να μην κάνω φασαρία όταν έρχονται οι φίλες μου και με ζητούσαν στο σπίτι. Έβγαινε έξω αυτός και τους έλεγε ότι δεν είμαι εκεί και δεν άνοιγε σε κανέναν λέγοντας μου να μην κάνω φασαρία. Πολλές φορές η μαμά έπαιρνε την αδερφή μου στη δουλειά και όταν την ζητούσα να με πάρει και μένα μαζί της και της έλεγα ότι δεν θέλω να μείνω μόνη μαζί του, Αυτή μου αρνιόταν και ποτέ δε με πήρε μαζί της καμιά φορά από τις πάρα πολλές φορές που της το ζητούσα».

«Πήγαινα στην τουαλέτα και έκανα εμετό» Το κοριτσάκι ήταν μόνο. Κανένας δεν έσκυβε πάνω από το δράμα που ζούσε. Ερώτηση: Σε ρωτούσε η μαμά σου γιατί δεν ήθελες να μείνεις μόνη με τον πατριό σου; Απόκριση: Κάποιες φορές όταν έβλεπε να την ζητάω κλαίγοντας, της έλεγα να πάει να ρωτήσει αυτόν. Αυτή μου έλεγε ότι θέλει να της πω εγώ και ότι κι αν ακούσει που δεν της έχω πει, να βρω θέση να κρυφτώ, να φύγω και να μην έρθω καθόλου σπίτι, θα με σκοτώσει ίδια και θα με πετάξει στην θάλασσα. Συνέχισε λέγοντας μου ότι θα είναι ήσυχη τότε, θα ήξερε πως δεν είχε ποτέ κόρη.

Ερώτηση: Συνέχισε. Απόκριση: Το καλοκαίρι, είχαμε μετακομίσει σε άλλο σπίτι και πάλι η μαμά είχε το δικό της δωμάτιο και τα δικά μας κρεβάτια βρισκόντουσαν πάλι στο καθιστικό. Στο ένα κοιμόμουνα εγώ με την αδερφή μου και στο άλλο ο πατριός μου. Με πείραζε λοιπόν κάθε μέρα. Δεν δούλευε το καλοκαίρι. Μόνο περιστασιακά το χειμώνα γιατί κανείς δεν τον εμπιστευόταν. Έκανε τον άρρωστο ή έπινε και δεν τον ήθελε τη δουλειά.

Ερώτηση: Πως σε πείραζε; Απόκριση: (Οι επόμενες γραμμές προκαλούν σοκ). Επιπλέον έκανε κι άλλα πράγματα λέγοντας μου: «όταν κοιμηθούμε το βράδυ, δεν θα κάνεις φασαρία και θα με αφήσεις να……, εγώ όμως αρνήθηκα. Όσες φορές προσπάθησε να το κάνει, τον έσπρωξα και σηκωνόμουνα το κρεβάτι μου. Κάποιες φορές παρούσα ήταν και αδερφή μου, πάντοτε όμως κοιμόταν. Όταν αυτή τύχαινε να ξυπνήσει, αυτός έβγαζε τα χέρια που τα είχε πάνω μου και γυρνούσε από την άλλη πλευρά».

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από το παιδί λεπτομέρειες για την αηδιαστική δράση του Αλβανού πατριού και τις έδωσε με την παρακάτω περιγραφή να αποτυπώνει όλα όσα ένιωθε στην παιδική ψυχή που ο μέθυσος και σάτυρος σύζυγος της μητέρας της, είχε τραυματίσει ανεπανόρθωτα.  «Πήγαινα στην τουαλέτα και έκανα εμετό. Από την πρώτη φορά που με ενόχλησε μέχρι και την περασμένη Τετάρτη 1, Φεβρουαρίου, με έπαιρνε τηλέφωνο οπότε ήμουν εκτός σπιτιού και μου έλεγε (σ.σ αναφέρεται στις χυδαίες απαιτήσεις του). Αυτά δηλαδή που μου έλεγε όσο ήμουν και στην εκδρομή.

Από τον Σεπτέμβριο και μετά, αφότου ξεκίνησαν τα σχολεία, συνεχίζω να παραμένω στο ολοήμερο και στην ενισχυτική διδασκαλία για να πηγαίνω όσο πιο αργότερα μπορούσα στο σπίτι να τον αποφεύγω και έτσι με ενοχλούσε μόνο τις βραδινές ώρες. Την ενισχυτική διδασκαλία και το ολοήμερο, τα είχα συνεχίσει από την εποχή που με μάθαινε οδήγηση για να τον αποφύγω. Η δεύτερη εκδρομή: «Θα κοιμηθείς μαζί μου και θα κάνω αυτά που ξέρεις» Στα τέλη Ιανουαρίου το σχολείο οργάνωσε εκδρομή στην Αθήνα. Το κοριτσάκι, έπεσε για άλλη μια φορά στα διεστραμμένα πλοκάμια που είχε απλώσει ο Αλβανός πατριός, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη της.

«Συνέχισε να με ενοχλεί στο κρεβάτι μου που κοιμόμουν με την αδερφή μου κάνοντας ακριβώς αυτά που μου έκανε το καλοκαίρι. Μέχρι την Τρίτη 31, Γενάρη. Περίπου δέκα μέρες πριν από την Τρίτη 31 Γενάρη, έχοντας οργάνωσει και πάλι το σχολείο μου εκδρομή για να επισκεφτούμε ένα ίδρυμα για να μάθουμε πως φτιάχνουν τα παραμύθια, ζήτησα κι απ’ τους δύο να συμμετάσχω στην εκδρομή. Η μαμά μου όπως πάντα μου είχε πει όχι γιατί έχω ξαναπάει. Εγώ της εξηγούσα ότι δεν πάμε για βόλτα αλλά για σχολική δραστηριότητα. Όταν βρέθηκα μόνη μου με τον πατριό μου, μου είπε “θα κοιμηθείς μαζί μου και θα με αφήσεις να κάνω αυτά που έχω κάνει και πριν και ξέρεις ποια είναι και θα σε αφήσω να πας στην εκδρομή”.

Μέχρι την Τρίτη 31 Γενάρη μου ζητούσε να πηγαίνω κάθε βράδυ στο κρεβάτι λέγοντας ότι την επόμενη μέρα θα υπέγραφε το χαρτί της έγκρισης συμμετοχής μου. Για αρχή μου είπε θα το ξέραμε μόνο εμείς οι δύο ότι θα πάω στην εκδρομή και μετά θα το μάθαινε. Την Δευτέρα 30 του Γενάρη μου υπέγραψε το χαρτί και εγώ πήγα στο σχολείο την Τρίτη 31 Γενάρη. Το βράδυ της 31ης Γενάρη με υποχρέωσε να πάω στο κρεβάτι του γιατί εκκρεμούσε να μου δώσει τα 140 € της συμμετοχής στην εκδρομή. Πήγα λοιπόν. Καθώς βρίσκομαι στο κρεβάτι του μου εκανε αυτά που έκανε.

Μου κόπηκε η ανάσα, ένιωσα σαν να ήμουν σε φυλακή και άρχισε να με πονάει πολύ κοιλιά μου. Τότε, του τράβηξα το χέρι και του έριξα μια γροθιά με το χέρι μου στο στομάχι και σηκώθηκα και πήγα στο κρεβάτι μου χωρίς να με ξαναενοχλήσει. Το επόμενο πρωί Τετάρτη 1η Φλεβάρη με κοιτούσε με πολλά νεύρα, δεν μου μίλησε καθόλου. Μόλις γύρισα από το σχολείο, τον ρώτησα αν εχει τα λεφτά της συμμετοχής μου και μου είπε ότι “το βράδυ θα τα ‘χω”.

Όταν γύρισα από το μάθημα των αγγλικών τον ξαναρώτησα για τα χρήματα κι αυτός μου είπε ότι δεν τα έχει και ότι θα τα έφερνε από το σχολείο. Εκείνη την ημέρα η αδερφή μου βρήκε περίπου 20 € σε ψηλά που τα είχα μαζεμένα και κρυμμένα στα πράγματα μου. Τα έδειξε στην μαμά και η μαμά της είπε να τα κρατήσει. Εγώ τότε πήρα από την μικρή τα χρήματα και η μαμά μου φώναξε να αφήσω τη μικρή και με χτύπησε στο κεφάλι με το χέρι της, όπως συνήθιζε να με χτυπάει.

Ακούγοντας την φασαρία ο πατριός μου, μου είπε ότι δεν θα πάω στην εκδρομή, εξαιτίας της συμπεριφοράς μου. Όταν του είπα ότι έχει υπογράψει, μου είπε να πω στην δασκάλα μου ότι υπέγραψε το χαρτί μεθυσμένος», ανέφερε μεταξύ άλλων. Η απόδραση. Στις επόμενες γραμμές, το κοριτσάκι ξεδιπλώνει το φινάλε αυτής της προβληματικής συμβίωσης που γράφτηκε με την απόδραση της μέσα στη μαύρη νύχτα από το κολαστήριο των Παξών.

«Άρχισα να κλαίω μέσα στο δωμάτιο της μαμάς μου, επειδή η αδερφή μου με κορόιδευε την έκλεισα έξω απ’ το δωμάτιο. Αυτός ακούει την φασαρία μας έβγαλε κι εμένα και την αδερφή μου έξω απ’ το σπίτι, η ώρα ήταν αργά και ήταν σκοτεινά. Η μαμά βγήκε έξω και άρχισε πάλι να με χτυπάει στην πλάτη και το κεφάλι και μας έβαλε πάλι μέσα.

Πήγα στο δωμάτιο έβγαλα όλα τα βιβλία από την τσάντα και έβαλα μέσα όσα ρούχα χωρούσαν. Όταν ετοιμάστηκα και όσο η μαμά ήταν στο μπάνιο κι αυτός κοιμόταν, πήρα τα κινητά τους και διέγραψα τον αριθμό μου. Στη συνέχεια αφού έγραψα ένα γράμμα στη μαμά μου στο οποίο της ζητούσα να μη με ψάξει, ότι αυτός φταίει που φεύγω και να πει στον κόσμο ότι πήγα Αλβανία για να μη γίνουν ρεζίλι. Το άφησα στο τραπέζι στο καθιστικό και έφυγα. Δεν είχα ιδέα που να πάω. Ήθελα όμως να φύγω από κει», τόνισε.

Ερώτηση: Έχεις να προσθέσεις κάτι άλλο; Απόκριση: Δεν θέλω να ξαναγυρίσω ποτέ στη μαμά μου, γιατί όλα τα χρόνια που θυμαμαι τη μαμά μου ποτέ δεν με αγάπησε. Με μαλώνει, είναι σκληρή και δε μου έδωσε ποτέ αγάπη. Ήμουν υπηρέτρια του σπιτιού τους, με έχει χτυπήσει πάρα πολλές φορές στην πλάτη και το κεφάλι και δυο – τρεις φορές με έχει χτυπήσει με τον πλάστη μαγειρικής

σε σημείο που δεν μπορούσα να σηκωθώ απ’το κρεβάτι. Τελευταία φορά που με χτύπησε με τον πλάστη ήταν μετά το ξεκίνημα του σχολείου και πριν τα Χριστούγεννα. Ενώ τα χαστούκια έχουν πάει σύννεφο. Έχω φάει τόσα χτυπήματα στο κεφάλι μου με πονάει συνέχεια. Γι’ αυτό δεν θέλω να πάω πίσω. Ξέρω ότι δεν θα σταματήσει να χτυπάει.

Ερώτηση: Για ποιο λόγο δεν ανέφερες αυτές τις πράξεις νωρίτερα; Απόκριση: «Επειδή δεν θα με πιστεύε μαμά μου και επειδή φοβόμουν ότι θα με σκοτώσει στο ξύλο και θα με πετάξει στην θάλασσα, όπως χαρακτηριστικά μου είχε πει στο παρελθόν». Ερώτηση: Έχεις κάτι άλλο να προσθέσεις; Απόκριση: «όχι».

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button