ΔΙΑΦΟΡΑ

Θήβα: Άντρας έβλεπε τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο στον ύπνο του και έχτισε ένα πανέμορφο εκκλησάκι προς τιμήν του

Η συγκινητική αληθινή ιστορία ενός άντρα στην Θήβα που έβλεπε τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο στον ύπνο του και αποφάσισε να χτίσει ένα πολύ όμορφο εκκλησάκι για εκείνον.

Γιατί ο άντρας στη Θήβα αποφάσισε να χτίσει εκκλησάκι για τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο

Ο Άγιος ήρθε στον ύπνο του και εκείνος αποφάσισε να χτίσει εκκλησάκι του. Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος παρουσιάστηκε στον Βαγγέλη Παπαλουκά. Αυτό που είδε στον ύπνο του ήταν η αφορμή για να κατασκευάσει ένα εκκλησάκι για να τον τιμήσει. Μάλιστα, αυτό το εκκλησάκι βρίσκεται στα Βάγια.

Oταν ο Απόστολος Παύλος έφθασε στην Αθήνα διαπίστωσε ότι ολόκληρη η πόλις ήταν γεμάτη από ιερά. Δηλαδή, τόπους λατρείας. Ανάμεσα σε αυτούς και ο χώρος της αναζήτησης του Αληθινού Θεού. Από αυτό πήρε αφορμή και μίλησε στους ειδωλολάτρες Αθηναίους για την Πίστη στον Εσταυρωμένο και Αναστάντα. Δείγμα ευλάβειας και προσήλωσης στα ιερά και τα όσια αποτελεί και η ύπαρξη τόπων Λατρείας. Εκείνοι, με την φροντίδα φιλάγιων πιστών αποτελούν φάρους πνευματικούς και σημεία αναφοράς για όλους.

Ενα κόσμημα το εκκλησάκι για τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο που έχτισε ο άντρας στην Θήβα

Ενας τέτοιος χώρος εδώ και χρόνια υπάρχει στην είσοδο των Βαγίων σαν να υποδέχεται τον επισκέπτη και να τον πληροφορεί για την αγάπη των κατοίκων για την ορθόδοξη πίστη και ζωή. Η οικογένειά Παπαλουκά είχε την έμπνευση και την όμορφη πρωτοβουλία να ανεγείρει έναν Ναό στο όνομα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου του Νέου Ομολογητού. Εναν ναό κόσμημα φροντισμένος, περιποιημένος και με γούστο κεκοσμημένος που αναμένει την τελετή των Θυρανοιξιών για να αποδοθεί στην Λατρεία.

Συγχαίρουμε την οικογένειά Ιωάννου Παπαλουκά και ευχόμαστε ο Όσιος που ταξίδεψε από την Ρωσία και έφθασε στην Μικρά Ασία και από εκεί στο Προκόπιο της Εύβοιας να εκπληρώνει κάθε ευσεβή και Φιλόθεο επιθυμία τους.

Πραγματικά πολύ συγκινητική η ιστορία αυτού του ανθρώπου και δείχνε ότι αν υπάρχει η φώτιση του Θεού όλα γίνονται.

 

 

 

 

 

 

 

πηγη ipliroforia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button