ΔΙΑΦΟΡΑ

Απόφαση Σοκ : Τέλος σε χρήση καμπάνας από εκκλησία ως ρολόι

Απόφαση δικαστηρίου στην Καλαμάτα
Τέλος στη χρήση καμπάνας εκκλησίας ως ρολόι βάζει απόφαση Δικαστηρίου στην Καλαμάτα.

Μετά από προσφυγή κάτοικου το δικαστήριο αποφάσισε ότι μια εκκλησία δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το καμπαναριό ως ρολόι, που σημαίνει να χτυπά κάθε ώρα και κάθε μισή ώρα.

Ο κάτοικος προσέφυγε ζητώντας να σταματήσει να χρησιμοποιείται η καμπάνα για το συγκεκριμένο σκοπό καθώς θεωρεί πως «θίγεται στην οικιακή του γαλήνη από την χρήση παρακείμενου κωδωνοστασίου ιερού ναού ως ωρολογίου, με χτύπους σε κάθε ώρα και κάθε μισή ώρα».

Σε σχετική ανάρτηση ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος αναφέρει:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ΑΠΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΩΣ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Το γραφείο μας εκπροσώπησε ιδιοκτήτη ακινήτου και κάτοικο της περιοχής που θίγεται στην οικιακή του γαλήνη από την χρήση παρακείμενου κωδωνοστασίου ιερού ναού ως ωρολογίου, με χτύπους σε κάθε ώρα και κάθε μισή ώρα.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξέτασε χτες την συγκεκριμένη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ανέβαλε την εκδίκασή της λόγω αποχής δικηγόρου του ιερού ναού, κρίνοντας όμως δεκτό το αίτημα για προσωρινή παύση λειτουργίας του κωδωνοστασίου μέχρι την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων κατά τις ώρες κοινής ησυχίας και κατά τα ημίωρα.

Μέχρι την συζήτηση της υπόθεσης στις 12.3.2024 ο ιερός ναός είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί με την προσωρινή διαταγή της Δικαστή του Πρωτοδικείου Καλαμάτας και να απέχει από την χρήση του κωδωνοστασίου κατά τον περιγραφόμενο τρόπο.

Παράλληλα, έχει ασκηθεί και αγωγή για την οριστική δικαστική προστασία του ατόμου από την διατάραξη της γαλήνης και της προστασίας της ιδιωτικής του ζωής από τον θόρυβο, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που έχουν κρίνει ότι αποτελεί θετική υποχρέωση του κράτους για προστασία της ιδιωτικής ζωής και της κατοικίας από θόρυβο (άρθρο 8 Ε.Σ.Δ.Α.).

πηγη i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button