ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ ΤΗΣ ΚΩ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ! (PHOTO)

Ο Διονύσης Αρβανιτάκης, ένας 76χρονος αρτοποιός, είναι ο «φούρναρης της Κω» που με την ανθρωπιά του έχει κάνει όλο τον κόσμο να μιλάει γι” αυτόν. Μέχρι και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε σε εκείνον, λέγοντας πως «αυτός ο άνθρωπος είναι Ευρώπη».

Ο κ.Αρβανιτάκης μοιράζει καθημερινά από τον Μάρτιο, ποσότητες ψωμιού, γλυκών και αρτοποιημάτων στους μετανάστες που έχουν κατακλύσει το νησί.

Ο ίδιος μιλώντας στο star.gr αναφέρει πως «είναι φιλανθρωπικό αυτό που κάνουμε» και διερωτάται «το κράτος που είναι;». Στη συνέχεια περιγράφει συγκινημένος: «Γεννήθηκα φτωχός στην Αμαλιάδα Ηλείας. Αυτό μου είπε ο Θεός να κάνω. Λυπάμαι τα παιδάκια. Έρχονται κάθε μέρα και μου λένε «Πεινάω», «Mαμ», πέφτουν στα πόδια μου».

«Δίνουμε ψωμιά, ντόνατς, γλυκά, απ” όλα. Δύο αυτοκίνητα κάθε μέρα. Γυρνάμε και τα μοιράζουμε στα πεζοδρόμια, εκεί κοιμούνται οι άνθρωποι».

a028c990ededc4dce54c7f88b438fb95_XL.jpg

Ο φούρναρης με τη «μεγάλη καρδιά» απαντά εξοργισμένος σε σχετική ερώτηση, για την πρόσφατη δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, λέγοντας: λέγοντας: «Εμείς πλουτίζουμε και εκμεταλλευόμαστε τους μετανάστες; Εδώ μας παίρνουν μέχρι και τα κινητά! Δεν ντρέπεται να τα λέει αυτά; Ας έρθει εδώ να δει και να μας πει!».

Σχετικά με την κατάσταση στο νησί, ο κ.Αρβανιτάκης σχολιάζει: «Κάνει προσπάθειες η αστυνομία αλλά δεν έχει προσωπικό. Οι μετανάστες είναι περισσότεροι. Κάθε μέρα έρχονται όλο και πιο πολλοί. Ευτυχώς τις μέρες που φυσάει, ξέρουμε ότι δεν θα έρθει άλλος κόσμος γιατί δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν».

Ο γενναιόδωρος φούρναρης, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, το 1957 πουλούσε κουλούρια στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στα Πατήσια και αφού έφυγε για την Αυστραλία, επέστρεψε στην Ελλάδα το 1970, εγκαταστάθηκε στην γενέτειρα της συζύγου του, την Κω, και μέχρι σήμερα κατάφερε να δημιουργήσει μια αλυσίδα καταστημάτων αρτοποιίας στο νησί. Έχει τέσσερα παιδιά, τρεις γιους και μία κόρη και εννιά εγγόνια.

πηγή: Star.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button