ΔΙΑΦΟΡΑ

Οι Τσέχοι άρχισαν να βάζουν λεμόνι στις σκούπες. Έχει ήδη σώσει χιλιάδες νοικοκυριά

Λόγω της ξινής γεύσης και των βιταμινών του, το λεμόνι συνδέεται συχνότερα με το μαύρο τσάι. Ή ως μέρος διαφόρων δροσιστικών ποτών. Αλλά πολλοί γνωρίζουν επίσης τα καθαριστικά και απολυμαντικά του αποτελέσματα. Επίσης, η ικανότητά του να δρα ως απορροφητής οσμών και μούχλας.

Το Lemon είναι ένας ευρέως φάσματος οικιακός βοηθός

Γι’ αυτό καθαρίζουμε με λεμόνι λεκιασμένες και δύσοσμες ξύλινες σανίδες ή αναβοσβήνουμε βρύσεςτο οποίο σκληρό νερό θα αφαιρέσει τη σπίθα με τον καιρό.

Καθαρίζουμε με αυτό ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ, αν αφήσουμε να βράσει μέσα το νερό με μισό λεμόνι για τουλάχιστον 5 λεπτά. Μετά από άλλα 5 λεπτά, όλο το λίπος και η βρωμιά μπορούν απλά να ξεπλυθούν με ένα πανί.

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε καθαρίζοντας τον τρίφτη από υπολείμματα τυριού που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πλυντήριο πιάτων. Απλώς τρίψτε ένα μισό λεμόνι στα βρώμικα μέρη.

Ένα μείγμα από χυμό λεμονιού και νερό θα μας βοηθήσει γυαλίστε τα παράθυρα και τους καθρέφτες και αφαλάτωση του βραστήρα.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα λεμόνι κομμένο στη μέση γυαλίστε κατσαρόλες και τηγάνια, όταν τα αλείφουμε με χυμό. Αντί να τα ξεπλένουμε τα γυαλίζουμε όμορφα με ένα πανί. Μαζί με αλάτι μπορεί και να αφαιρέσει λεκέδες σκουριάς.

Λευκαίνει τα ρούχα, απωθεί τα έντομα

Λειτουργεί επίσης ως εξαιρετικό φυσικό λευκαντικό. Απλά προσθέστε μισό φλιτζάνι λεμόνι στα λευκά σας ρούχα κατά τη διάρκεια του κύκλου πλυσίματος και τα ρούχα σας θα γυαλίσουν ξανά. Θα βοηθήσει επίσης στην αφαίρεση i κηλίδες αίματος.

Το λεμόνι μπορεί να αφαιρεθεί μυρίζει από το ψυγείο και απωθεί τα έντομα. Στις αράχνες, τα μυρμήγκια και τους ψύλλους δεν αρέσει πραγματικά η όξινη, έντονη μυρωδιά του. Αν λοιπόν ψεκάσετε χυμό λεμονιού στα σημεία που βρίσκεται αυτό το παράσιτο, θα δείτε ότι σύντομα θα χαρεί να σας εγκαταλείψει.

Απολυμάνετε τη σκούπα σας με λεμόνι

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες αυτές τις υπέροχες ιδιότητες των λεμονιών όταν σκουπίζετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στύψετε 2-3 λεμόνια και να μουσκέψετε τις τρίχες της σκούπας στο χυμό τους. Το υγρό πρέπει να αφεθεί να στεγνώσει σωστά για να μην απλώσετε βρωμιά στο πάτωμα με βρεγμένη σκούπα.

Κάθε φορά που σκουπίζετε, το φρέσκο, καθαρό άρωμα του λεμονιού θα απλώνεται σε όλο το δωμάτιο. Αλλά το πάτωμά σας θα εκτιμήσει επίσης τις απολυμαντικές του ιδιότητες. Επαναλάβετε ολόκληρη τη φλούδα τουλάχιστον μία φορά το μήνα για να αναβιώσετε τα θετικά αποτελέσματα του λεμονιού.

Φωτογραφία: Shutterstock

πηγη kipos.firenews.video

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button