ΔΙΑΦΟΡΑ

«Φρένο» Μητσοτάκη σε χιονοδρομικά και εστίαση, τα σχολεία σε πρώτο πλάνο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή για την αύξηση της αιγιαλίτιδας ζώνης τόνισε πως «το επόμενο βήμα είναι το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων» ενώ αναφερόμενος στο άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων ανέφερε πως «μπορούν να περιμένουν».

Αποκαλυπτικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο βήμα της Βουλής για την αύξηση της αιγιαλίτιδας ζώνης. Συγκεκριμένα, τόνισε πως προτεραιτότητα πλέον μετά το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής είναι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ενώ για τις άλλες δραστηριότητες τόνισε χαρακτηριστικά πως «μπορούν να περιμένουν».

Μένει να φανεί εάν πλέον μπαίνει στον «πάγο» το άνοιγμα των χιονοδρομικών και η εστίαση.

Για την ορκωμοσία και την ανάληψη καθηκόντων του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι πρόκειται για έναν έμπειρο πολιτικό, ηγέτη με σύνεση και αυτοπεποίθηση και σταθερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες ενώ δήλωσε πεπεισμένος πως οι ελληνοαμερικάνικοι δεσμοί θα γίνουν ισχυρότεροι από ποτέ.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσουμε με τέσσερις νέες φρεγάτες πολλαπλού ρόλου αλλά και ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων με πρόσληψη 15000 επαγγελματιών νέων στελεχών.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2020 δεν υπήρξε γόνιμο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, γιατί καμία Κυβέρνηση δεν είχε να διαχειριστεί τόσες πολλές και ταυτόχρονες προκλήσεις σε συνθήκες μάλιστα πανδημίας.

Η δική μας θέση ήταν σαφώς όταν σταματούν οι προκλήσεις ξεκινούν οι συζητήσεις χωρίς όμως να ξεχνά η Αθήνα τη διπλή γλώσσα της Άγκυρας.

Τόνισε ότι προσερχόμαστε στις διερευνητικές της 25ης Ιανουαρίου, με ελπίδες, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση αλλά και με μηδενική αφέλεια, διότι αυτές οι συζητήσεις είναι άτυπες και μη δεσμευτικές. Ο στόχος είναι να συνεχιστούν οι συζητήσεις από το σημείο που σταμάτησαν το 2016 μόνο που τώρα υπάρχει κεκτημένο των

ρητών αποφάσεων του ευρωσυμβουλίου, υπάρχει η προοπτική κυρώσεων αν δεν διατηρεί η έμπρακτη αποκλιμάκωση, υπάρχει η έκθεση Μπορέλ που θα παρουσιαστεί στη Σύνοδο κορυφής στις 25-26 Μαρτίου και τέλος υπάρχει και ανάλογη στάση των ΗΠΑ.

Οι κυρώσεις, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός δεν αποτελούν αυτοσκοπό αλλά μέσο για να επανέλθουν οι γείτονες στο δρόμο του διαλόγου.

Τόνισε για μια ακόμη φορά ότι καμία συζήτηση δεν θα αφορά την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα της χώρας και πως αν δεν συμφωνήσουμε με την Τουρκία θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε ως προς τον τρόπο που θα παραπέμψουμε τη διαφωνία μας στα αρμόδια όργανα.

Απευθυνόμενος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ζήτησε να δείξουν μεγαλύτερη ωριμότητα και να μην γίνονται φερέφωνα των γειτονικών δηλώσεων καθότι η εμπρηστική ρητορική δεν παράγει αποτελεσματική επιρροή..

dikaiologitika.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button