ΔΙΑΦΟΡΑ

Εύβοια: Έφυγε από τη ζωή 14χρονος ποδοσφαιριστής, κατέρρευσε στο γήπεδο

Ένας 14χρονος που συμμετείχε σε τουρνουά ποδοσφαίρου, έπεσε λιπόθυμος κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στην Εύβοια.

Θρήνος στην τοπική κοινωνία στο Γυμνό Ευβοίας από τον αιφνίδιο θάνατο του νεαρού ποδοσφαιριστή. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα evima.gr, ένας 14χρονος κατά τη δάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα μετά από μια φάση σωριάστηκε στο έδαφος, λιπόθυμος με αποτέλεσμα να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες και η χρήση απινιδωτή. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου όπου δυστυχώς κατέληξε.

Ερέτρια: «Τρέξαμε όλοι οι γιατροί για να τον σώσουμε-Του δώσαμε 32 φάρμακα, αλλά είχε χάσει τη μάχη», λέει γιατρός για τον 13χρονο

Συγκλονισμένοι από τον αιφνίδιο χαμό του 13χρονου ποδοσφαιριστή από την Καλλιθέα είναι η οικογένειά του, οι φίλοι του, οι άνθρωποι που τον είδαν να λιποθυμάει εν ώρα αγώνα και καθώς έτρεχε να πιάσει την μπάλα στο γήπεδο. Ο κ. Ζέρβας είναι ένας από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας του Αλιβερίου που έτρεξε να βοηθήσει και να διασωληνώσει μαζί με τους συναδέλφους τον άτυχο 13χρονο, περιγράφει στο protothema.gr τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να σώσουν το παιδί.

«Μόλις ειδοποιηθήκαμε για τη μεταφορά του παιδιού στο Κέντρο Υγείας και την κρίσιμη κατάστασή του, τρέξαμε όλοι οι γιατροί για να τον σώσουμε .Ήμασταν πέντε γιατροί πάνω από το κεφάλι του, επί μία ώρα του κάναμε ΚΑΡΠΑ μήπως και επανέλθει αλλά δυστυχώς το παιδί δεν αντιδρούσε. Του δώσαμε 32 φάρμακα και τον διασωληνώσαμε αλλά το παιδί είχε ήδη χάσει τη μάχη για τη ζωή» λέει ο κ.Ζέρβας .

Ο άτυχος 13χρονος συμμετείχε σε τουρνουά ποδοσφαίρου μεταξύ παιδικών ομάδων στο Γυμνό της Ερέτριας. Κάποια στιγμή καθώς έτρεχε να πιάσει την μπάλα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, το παιδί έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε λιπόθυμο στο γήπεδο, προκαλώντας πανικό σε συμπαίκτες, προπονητές, γονείς και φιλάθλους. Στο γήπεδο υπήρχε απινιδωτής και αμέσως δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Το παιδί διασωληνώθηκε, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή. Δυστυχώς, όμως, δεν τα κατάφερε.Η ιατροδικαστική έκθεση θα δείξει τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού ενώ έρευνα θα γίνει για να διαπιστωθεί εάν τηρούνταν στο γήπεδο τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των αθλητών.

Πηγή: protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button