ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκαναν αuτό που έτpεμαν: Στα άκρα οι γονεiς της Τοπαλούδη, τελεıωτıκó χτúπnμα στους δоλоφóνοuς & τις οικογένειές τους

Η οικογένεια της Έλενης Τοπαλούδη, της φοιτήτριας που δολοφονήθηκε το 2018 στη Ρόδο, κατέθεσε αγωγή αδικοπραξίας απέναντι στους δολοφόνους της, απαιτώντας χρηματική αποζημίωση ύψους 980.000 ευρώ. Η αγωγή υποβλήθηκε σήμερα, Παρασκευή (24/11), από τον δικηγόρο της οικογένειας, Ευάγγελο Γκιουγκή, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η αποζημίωση ζητείται για την ψυχική οδύνη που υπέστη η οικογένεια λόγω της τραγικής απώλειας της κόρης τους.

Οι δύο καταδικασθέντες, ένας 26χρονος Ροδίτης και ένας 24χρονος συγκατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής, εκτίουν ισόβια και επιπλέον 15 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Έλενης Τοπαλούδη, της οποίας το τραγικό τέλος συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Τα όσα είπε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη:

Πριν από λίγες ημέρες, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη εξέφρασε την οργή και την αγωνία της, απαιτώντας δικαιοσύνη για το παιδί της και επαναφέροντας στο μυαλό της την τραγική δολοφονία της αγαπημένης της κόρης.

«Ζητάνε Άρειο Πάγο; Εξουθένωσαν το παιδί μου. Το χτύπησαν, το πολτοποίησαν, το στραγγάλισαν, το βιάσανε. Έλεγε το παιδί ‘πήγαινέ με στο νοσοκομείο’ στον Αλβανό και δεν την άφηναν να κοιταχτεί στον καθρέφτη, γιατί ήταν με τα αίματα. Μετά την έδεσαν και την τραβούσαν σαν σάκο του μποξ και την πέταξαν ζωντανή, χωρίς ενσυναίσθηση και χωρίς να πει ένας από τους δύο ‘τι κάνουμε;’.

Οι τελευταίες κουβέντες του παιδιού μου ήταν ‘αλήτες, θα σας βρει ο μπαμπάς μου’», είπε χαρακτηριστικά ξεσπώντας σε δάκρυα η κυρία Κούλα Αρμουτίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τους δολοφόνους και βιαστές της Ελένης Τοπαλούδη.

«Δεν τη θέλω τη συγγνώμη τους. Δεν είπαν λέξη για το χαμό του παιδιού μου. Οι άνθρωποι δεν έχουν καλλιέργεια ψυχής. Τίποτα δεν έχουν. Αυτοί έμαθαν με τα λεφτά και τις διασυνδέσεις τους. Έχουν δικηγόρους, έχουν παράδες…», συνέχισε.

«Οι τσιρίδες και τα ουρλιαχτά του παιδιού μου σκίζανε τον ουρανό. Τον πόνο μου δεν μπορεί να τον αντέξει κανείς, μόνο μάνες που έχουν χάσει παιδιά», είπε ακόμα συγκλονίζοντας η μητέρα της Ελένης για το βράδυ της δολοφονίας της.

«Τα ισόβια είναι μια κοροϊδία. Να μας πουν πόσο κοστολογούν τη ζωή ενός αδικοχαμένου παιδιού. Να συμπεριλάβουν τον όρο γυναικοκτονία και οικογενειοκτονία στους ποινικούς κώδικες. Εγώ και ο πατέρας της είμαστε πεθαμένοι – ζωντανοί. Το κράτος δεν έχει κάνει τίποτα για αυτό το παιδί» ξεσπά ζητώντας να αλλάξει η νομοθεσία και τα ισόβια να είναι ισόβια.

Τέλος, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασε σε έντονη κριτική εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας, διαμηνύοντας ότι αν είχαν εκτελέσει σωστά τα καθήκοντά τους, όταν κατήγγειλε τον πρώτο βιασμό της στη Ρόδο, η κόρη της θα ήταν σήμερα ζωντανή.

Τα όσα δήλωσε ο πατέρας της:

«Με πιάνουν τα γέλια όταν μιλάμε για το τεκμήριο της αθωότητας. Όταν οι εγκληματικές ενέργειες και οι τρόποι με τους οποίους μεταχειρίστηκαν το κορίτσι μας και οι βασανισμοί που δέχτηκε είναι πασιφανείς, τότε για ποιο τεκμήριο της αθωότητας μιλάμε;» ανέφερε από την πλευρά του πριν από μερικές ημέρες, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, μιλώντας στην ΕΡΤ αναφερόμενος στην αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου των δύο καταδικασθέντων για τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας.

«Αυτά τα δύο μπουμπούκια ήταν γνωστά στην κοινωνία της Ρόδου», προσέθεσε.

«Πού είναι αυτό το ρημάδι κράτος για τις οικογένειες των θυμάτων. Καλά κάνει και δέχεται τις ενστάσεις, τα εφετεία και τους Άρειος Πάγος για τους εγκληματίες, αλλά, όμως να υπάρχει μία προϋπόθεση. Να καταβάλλετε εσείς οι εγκληματίες το ποσό για όλα τα δικαστικά έξοδα, για τους αρεοπαγίτες, για τους δικαστές, για τις οικογένειες των θυμάτων και μετά να δέχεστε εσείς σαν κράτος να γίνει ένσταση, το Εφετείο ή ο Άρειος Πάγος. Εκεί θα δοθεί η μαγκιά σας. Όχι να πληρώνουμε και εμείς ως Έλληνες φορολογούμενοι τον δωρεάν δικηγόρο του εγκληματία του παιδιού μας», προσέθεσε ο τραγικός πατέρας.

πηγη tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button