ΔΙΑΦΟΡΑ

Λαγονήσι: Συγκλονίζει η μητέρα του 14χρονου που δέχθηκε επίθεση σκύλου

Λαγονήσι: Τι ανέφερε συγκλονισμένη η μητέρα του 14χρονου παιδιού που παραλίγο να τον κατασπαράξει σκύλος την ώρα που πήγαινε στο σχολείο

Συγκλονισμένη είναι η μητέρα του παιδιού που είδε το παιδί της στο νοσοκομείο με βαθιά τραύματα που τα προκάλεσε σκύλος.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση σε βάρος του 14χρονου έγινε το πρωί της Πέμπτης, την ώρα που το παιδί πήγαινε με το πατίνι στο Γυμνάσιο στο Λαγονήσι. Ξαφνικά ένας σκύλος όρμησε στο παιδί από πίσω και το έριξε κάτω, και άρχισε να το δαγκώνει στο κεφάλι, στο μέτωπο, στα μάγουλα και στον λαιμό. Το παιδί άρχισε να ουρλιάζει από τον τρόμο, και έβαλε μάλιστα το χέρι του για να προστατευτεί. Ο 14χρονος φέρει βαθιά τραύματα από τα δόντια του σκύλου και στο χέρι του.

Ένας ιδιοκτήτης βρεφονηπιακού σταθμού και 2 άλλοι άνδρες που βρίσκονταν κοντά στο σημείο άκουσαν τις κραυγές βοήθειας του 14χρονου και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον σκύλο και να γλιτώσουν το παιδί από τα δόντια του. Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του σταθμού μετέφερε το παιδί στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, και έπειτα λόγω των σοβαρών τραυμάτων του χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Παίδων.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου επισκέφθηκε το παιδί στο νοσοκομείο και ισχυρίστηκε ότι κάποιος άφησε ανοιχτή την πόρτα και ο σκύλος βγήκε έξω από το σπίτι. Η μητέρα του 14χρονου έκανε μήνυση και έκτοτε ο ιδιοκτήτες του σκύλου αναζητείται από την αστυνομία.

Τι είπε η μητέρα του 14χρονου

Η μητέρα του 14χρονου, Αγγελική Καλαβρία, μίλησε στο Mega για το περιστατικό, αλλά και για την κατάσταση της υγείας του 14χρονου Άγγελου.

«Είναι καλύτερα σήμερα το παιδί, γιατί δε μπορούσε ούτε να μιλήσει, ούτε να φάει, δεν μπορούσε τίποτα, συν τον φόβο που είχε. Πήγαινε στο σχολείο του με το πατίνι του, και του επιτέθηκε ένας σκύλος ράτσας Ακίτα, το παιδί δεν πρόλαβε να καταλάβει τι έγινε. Άρχισε ο σκύλος να τον δαγκώνει στο κεφάλι, στο πρόσωπο στα χέρια και για για καλή του τύχη ήταν ένας παιδικός σταθμός λίγο πιο κάτω, όπου ήταν ο ιδιοκτήτης με δύο μπαμπάδες. Έτρεξαν να σώσουν το παΐδι, βέβαια μέχρι να τρέξουν το σκυλί τον είχε δαγκώσει τον μικρό, ήταν απόσταση περίπου 300 μέτρων», είπε αρχικά.

«Πήραν το παιδί αιμόφυρτο και το πήγαν στο Κέντρο υγείας στο Λαγονήσι, ήταν σοκαριστικό αυτό και για το παιδί και για μένα. Το σπίτι από το σχολείο είναι περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά, και το παιδί πήγαινε με το πατίνι του. Είχαν γιορτή και πήγε μόνος του, διαφορετικά τον πηγαίνω εγώ στο σχολείο. Εγώ πήγα ήσυχη στη δουλειά μου και με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να πάω στο νοσοκομείο. Εάν δεν ήταν ο κ. Βασίλης, από τον παιδικό σταθμό, θα τον είχε σκοτώσει ο σκύλος ο μικρός», συμπλήρωσε η κ. Καλαβρία συγκλονισμένη.

«Δεν ήταν αδέσποτο το σκυλί, έφυγε από ένα σπίτι όπου ο ιδιοκτήτης ήρθε στο νοσοκομείο και μου είπε ότι “κάποιος άφησε την πόρτα ανοιχτή”. Του εξήγησα πως «αυτό που μου λέτε δεν μου “λέει” κάτι εμένα, εάν μου σκότωνε το παιδί μου θα μου λέγατε “συγγνώμη κάποιος άφησε την πόρτα του σπιτιού ανοιχτή;”. Όταν περνάμε έξω από το αυτό το σπίτι, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Αφρούς βγάζει από το στόμα. Ο άνθρωπος δεν το βγάζει βόλτα, είναι φύλακας», τόνισε.

«Θα ακολουθήσει η υπόθεση τον δρόμο της δικαιοσύνης. Το σκυλί δεν φταίει, αλλά φταίει ο κηδεμόνας του, έτσι όπως το έχει μάθει δεν είναι ωραίο να βγαίνει και να τρώει τον κόσμο. Δε φταίνε τα ζώα, είναι όπως το έχει μάθει ο ιδιοκτήτης του. Δεν τον ήξερα τον γνώρισα την Πέμπτη. Έχω υποβάλει μήνυση. Έχει ράμματα παντού. Προχθές στην παρέλαση, ήθελε να πάρει κάτι από το αμάξι και φοβόταν να πάει, επειδή ήταν ένας σκύλος κοντά. Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να πηγαίνεις στα καλά καθούμενα και να σου επιτεθεί ένας σκύλος», κατέληξε μιλώντας η μητέρα του 14χρονου μαθητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκύλος θα έπρεπε να είναι δεμένος με φίμωτρο και βρέθηκε λυμένος έξω από το σπίτι του, και σε απόσταση λίγων μέτρων βρίσκεται ένας παιδικός σταθμός, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε στη θέση του 14χρονου να βρίσκεται ένα μικρότερο παιδί που δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να αντισταθεί ή να γίνει αντιληπτό από κάποιον περαστικό.

πηγη newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button