ΔΙΑΦΟΡΑ

Σαν να μην πέρασε ο χρόνος πάνω της: Η εμφάνιση της Μπέτυ Λιβάνου στα 72 της η αγαπημένη ηθοποίος

Η Μπέτυ Λιβάνου, ήταν μια από τις πιο όμορφες Ελληνίδες στον ελληνικό κινηματογράφο. Ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο κάτι που κράτησε μόλις έναν χρόνο, καθώς την κέρδισε η υποκριτική.

Η γνωστή ηθοποιός γεννήθηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος στις 9 Ιανουαρίου 1951 ως Δέσποινα Τράτα, όνομα που άλλαξε για καλλιτεχνικούς λόγους. Με την ευκαιρία, δείτε πώς είναι σήμερα η Μπέτυ Αρβανίτη στα 84 της.

Η ζωή και το έργο

Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν». Έχει συμμετάσχει σε πολλές ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Το 2010 δημιούργησε τη θεατρική ομάδα Παιανίας-Γλυκών Νερών «Εν Λευκώ» με την οποία δίνει παραστάσεις, πολλές από τις οποίες είναι για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Γιώργο Πανουσόπουλο και απέκτησε δύο κόρες, τη Δέσποινα και τη Μαργαρίτα. Σήμερα ζει και ασχολείται με το κτήμα της στην Παιανία.

Η ίδια ασχολείται ενεργά με την υποκριτική και μάλιστα θα την δούμε στη «Ζωή» του ΑΝΤ1 μαζί με τη Μαρία Καβογιάννη.

Η ίδια είχε δηλώσει σε συνέντευξή της πως το θέατρο είναι μαγικό πράγμα, αλλά και πολύ δύσκολο, όπως επίσης ότι δεν έχει μετανιώσει για τα «όχι» που είπε στην καριέρα της, αλλά για μερικά «ναι».

Αξιοσημείωτη ήταν η αποκάλυψή της ότι με τον άντρα της είχαν πουλήσει το αυτοκίνητό τους για να κάνουν μια κινηματογραφική ταινία, ενώ η καριέρα της στο σινεμά ξεκίνησε μέσα από μια διαφήμιση που την είχαν δει.

Η Μπέτυ Λιβανού στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό Hello! και τον Άρη Καβατζίκη το Φεβρουάριο του 2017 είχε μιλήσει για τη ζωή της, τη γνωριμία της με τον σύζυγό της, τη σχέση τους που μετρά παραπάνω από τέσσερις δεκαετίες και την αρχή της καριέρας της:

Η γνωριμία: Εκείνος ήταν διαφημιστής και εγώ μοντέλο. Ήταν μεταξύ των τεσσάρων ανθρώπων –Αρώνης, Ευθυμιάδης, Μάγος, Πανουσόπουλος– που έφτιαξαν την πρώτη διαφημιστική εταιρεία στην Ελλάδα. Αργότερα πέρασε στο σινεμά, γιατί αυτό αγαπάει να κάνει.

Η αρχή της καριέρας: Όλα έγιναν συμπτωματικά, αλλά κοιτάζοντας πίσω, βλέπω πως δεν υπήρχε περίπτωση στη ζωή μου να κάνω τίποτε άλλο. Από το δημοτικό έπαιζα στο θέατρο. Στη γειτονιά μου, στην Ακαδημία Πλάτωνος, υπήρχε ένα κέντρο νεότητος κι εκεί έπαιρνα συνεχώς τους πρώτους ρόλους από τον δάσκαλο-ηθοποιό, που είχε αναλάβει τα πολιτιστικά. Με κυνήγησε το επάγγελμα, δεν το κυνήγησα εγώ.

Πριν κάνω την πρώτη μου ταινία, έκανα καριέρα μοντέλου. Πασαρέλα, φωτογραφίσεις, καμπάνιες. Εξάλλου, ο Φίνος με είδε σε μια σειρά διαφημιστικών για τα τσιγάρα Κεράνης, που μάλιστα ήταν χωρίς ήχο. Με κάλεσαν στον Φίνο το 1970 και μου πρότειναν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Οι Αμαρτωλοί», σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με συμπρωταγωνιστή τον Χρήστο Νομικό, που και για εκείνον ήταν το βάπτισμα του πυρός. Ήμουν 19 ετών τότε.

Ρώτησα κατευθείαν τι λεφτά θα πάρω και μου είπαν ότι οι υπόλοιποι νέοι ηθοποιοί θα το έκαναν δωρεάν. Εγώ, όμως, τους εξήγησα ότι δούλευα ως μοντέλο, έβγαζα πολύ καλά λεφτά και δε θα το έκανα δωρεάν. Τελικά, πληρώθηκα».

πηγη fanpage.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button