ΔΙΑΦΟΡΑ

ΘΛΙΨΗ Πέθανε ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον εχθρό του Τζέιμς Μποντ

O Tommy Lane έγινε διάσημος από τη συμμετοχή του στην ταινία “Live and Let Die” (Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν) του James Bond. Πέθανε σε ηλικία 83 ετών.

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών στη Φλόριντα ο ηθοποιός Tommy Lane, ο οποίος έγινε γνωστός παίζοντας στην ταινία “Live and Let Die” (Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν) του James Bond.

Ο Lane έπασχε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε η κόρη του.

Στην όγδοη κατά σειρά ταινία του πράκτορα 007, ο Lane υποδύθηκε τον Άνταμ, έναν από τους βοηθούς του βαρόνου των ναρκωτικών Dr. Kananga που καταδίωκε τον Τζέιμς Μποντ (σ.σ.: τον είχε υποδυθεί ο Ρότζερ Μουρ) στην κόλπο της Λουιζιάνα.

Ο Lane εμφανίστηκε επίσης στις ταινίες “Shaft” του Gordon Parks όπου συμμετέχει σε μια θρυλική μάχη σώμα με σώμα με τον Richard Roundtree, “Cotton Comes to Harlem” και “Ganja & Hess”.

Ο Lane πρωταγωνίστησε επίσης στο πλευρό του Burt Reynolds στο “Shamus” και του Cliff Robertson στο “The Pilot”. Είχε επίσης παίξει έναν μικρό ρόλο στο “Eureka” του Nicolas Roeg.

Ο Lane ήταν επίσης γνωστός ως ταλαντούχος τρομπετίστας: έπαιξε σε πολλά τζαζ μπαρ της Νέας Υόρκης, με πιο σημαντικό σταθμό του το Blue Note τη δεκαετία του ’80.

Είχε επτά παιδιά, έναν θετό γιο, πολλά εγγόνια και δισέγγονα..

news247.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button