ΔΙΑΦΟΡΑ

Η νεκροψία «μίλnσε»: Γι’ αuτό «έσβnσε» μέσα σε μıα στıγμή ο 8χρονος Βασίλης από τη Λαμία

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία στην Μεγάλη Βρύση Λαμίας μετά τον ξαφνικό θάνατο του 8χρονου Βασίλη, ο οποίος έχασε τη ζωή του λόγω σοβαρής βλάβης στα νεφρά.
Ο μικρός μαθητής έφυγε από την ζωή την Πέμπτη και οι συγγενείς του αναζητούν απαντήσεις.

Ραγδαία ήταν η επιδείνωση της υγείας του 8χρονου Βασίλη από τη Λαμία που έσβησε τόσο νωρίς και τόσο ξαφνικά.

Το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο πριν μία εβδομάδα με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και γρήγορα φάνηκε πως υπάρχει σοβαρή βλάβη στα νεφρά και διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, οι εξετάσεις έδειξαν πως ο 8χρονος Βασίλης διαγνώστηκε με ένα σπάνιο αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο, μία δύσκολη περίπτωση με ραγδαία κατάληξη.

Σύμφωνα με τους συμμαθητές και τους γείτονές του, ο Βασίλης έδειχνε υγιέστατος μέχρι και την μέρα που εμφάνισε τα συμπτώματα τα οποία των οδήγησαν στο νοσοκομείο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΝΙΟ ΑΙΜΟΛΥΤΙΚΟ ΟΥΡΑΙΜΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΗ ΖΩΗ
Για το βακτήριο που προκάλεσε τον θάνατό του μίλησε στο ΣΚΑΙ ο παιδίατρος Κώστας Νταλούκας. Όπως ανέφερε ο παιδίατρος:

“Δεν είναι σπάνιο βακτήριο, είναι κολοβακτηρίδιο, κοινό βακτήριο παθογόνο. Απλώς το σύνδρομο αυτό, η επιπλοκή αυτή με αυτό το συγκεκριμένο παθογόνο είναι πολύ σπάνια, δηλαδή είναι περίπου 3,3 παιδιά στο εκατομμύριο που θα προσβληθούν από αυτό το συγκεκριμένο βακτήριο.

Επομένως, μιλάμε για κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Εγώ προσωπικά, στην επαγγελματική μου ζωή δεν έχω δει και εύχομαι να μη δω ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο, έτσι λέγεται, και άρα ο κόσμος να μην ανησυχεί καθόλου. Είναι κάτι το οποίο είναι σπάνιο, υπάρχουν και άλλα, πολύ σπάνια νοσήματα και δεν ανησυχούμε για αυτά. Σε κάποιους βέβαια συμβαίνουν πολύ σπάνια, αλλά έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι τα πράγματα”.

“Αντιμετωπίζεται αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση. Δημιουργεί σοβαρά προβλήματα από την καρδιά, από τα νεφρά, επιπλοκές μεγάλες. Και για αυτό και κατέληξε το παιδί. Και συνήθως προσβάλλει και μικρές ηλικίες, ενός με δύο ετών συνήθως”.

ΤΟ ΣΠΑΝΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Το αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο είναι μια κατάσταση που μπορεί να εμφανιστεί όταν τα μικρά αιμοφόρα αγγεία υποστούν βλάβη και φλεγμονή. Αυτή η βλάβη μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία θρόμβων στα αγγεία σε όλο το σώμα.

Οι θρόμβοι μπορεί να βλάψουν τα νεφρά και άλλα όργανα. Το αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια, η οποία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή. Τις περισσότερες φορές, η αιτία είναι η μόλυνση με ορισμένα στελέχη βακτηρίων Escherichia coli (E. coli).

ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
Τα συμπτώματα του αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου ποικίλλουν, ανάλογα με την αιτία. Αν προκαλείται από βακτήρια E. Coli, τότε τα πρώτα συμπτώματα είναι:

Διάρροια, η οποία είναι συχνά αιματηρή
Πόνος, κράμπες ή φούσκωμα στην περιοχή του στομάχου
Πυρετός
Εμετός
Όλες οι μορφές του αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου βλάπτουν τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτή η βλάβη προκαλεί τη διάσπαση και μείωση των υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων (αναιμία). Η πάθηση προκαλεί επίσης σχηματισμό θρόμβων αίματος στα αιμοφόρα αγγεία κάτι που, με τη σειρά του, βλάπτει τα νεφρά.

Τα συμπτώματα αυτών των αλλαγών είναι:
Απώλεια χρώματος στο δέρμα
Ακραία κούραση
Εύκολο μελάνιασμα (μώλωπες)
Ασυνήθιστη αιμορραγία, όπως αιμορραγία από την μύτη και το στόμα
Μειωμένη ούρηση ή αίμα στα ούρα
Πρήξιμο σε πόδια, πέλματα ή αστραγάλους. Εμφανίζεται λιγότερο συχνά στο πρόσωπο, τα χέρια, τα πόδια ή ολόκληρο το σώμα
Σύγχυση, επιληπτικές κρίσεις ή εγκεφαλικό
Υψηλή πίεση αίματος

Το διαβάσαμε εδώ i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button