ΔΙΑΦΟΡΑ

10 απίστευτες ασυνήθιστες χρήσεις για το διάσημο Vicks VapoRub

Το γνωστό σε όλους μας Vicks VapoRub εκτός από την ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση χαλαρώνει τους πόνους των μυών, έχει καλλυντικές χρήσεις και δρα σαν απωθητικό εντόμων αλλά και όχι μόνο. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δούμε 11 εναλλακτικές χρήσεις του vicks!

Το Vicks VapoRub είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται κυρίως για την ανακούφιση του βήχα και της ρινικής συμφόρησης, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει περισσότερες χρήσεις από ό,τι νομίζετε. Μεταξύ των κύριων συστατικών του είναι η καμφορά, η μενθόλη και ο ευκάλυπτος, τα οποία παρέχουν μια πληθώρα εναλλακτικών χρήσεων.

1. Δρα σαν εντομοαπωθητικό

Το Vicks είναι ένα ιδιαίτερα ισχυρό απωθητικό εντόμων. Αρκεί απλά να αφήσετε το μπουκάλι ανοιχτό και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα. Αυτόματα τα κουνούπια και οι μύγες θα απομακρυνθούν. Αν δεν έχετε εντομοαπωθητικό στο σπίτι, μην ανησυχείτε γιατί το Vicks VapoRub θα είναι εξίσου αποτελεσματικό.

2. Ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους

Χάρη στη μενθόλη που περιέχεται στο Vicks, μπορεί να ανακουφίσει την πίεση και να μειώσει τους πονοκεφάλους. Απλά πρέπει να τρίψετε λίγο στο μέτωπό σας και αυτό αρκεί.

3. Λειτουργεί ως απολεπιστική κρέμα

Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απλώσετε αυτό το προϊόν στις φτέρνες σας και στη συνέχεια να φορέσετε τις κάλτσες σας πριν πάτε για ύπνο. Την επόμενη μέρα θα πρέπει να τα πλένετε με κρύο νερό και να τα απολεπίσετε με ελαφρόπετρα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για αρκετές ημέρες και θα δείτε αποτελέσματα!

4. Αποθαρρύνετε το κατοικίδιο σας από το να πλησιάζει στα έπιπλα

 

Το Vicks VapoRub μπορεί να σας βοηθήσει να αποθαρρύνετε το κατοικίδιό σας από το να πλησιάσει στα έπιπλα. Εάν αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, μπορείτε να το σταματήσετε γρήγορα και εύκολα. Απλά βάλτε λίγο στις περιοχές όπου δεν θα θέλατε να ουρήσει το κατοικίδιο ζώο σας.

Είναι αποτελεσματικό γιατί τόσο τα σκυλιά όσο και οι γάτες μισούν τη μυρωδιά και έτσι να είστε σίγουροι ότι το κατοικίδιο ζώο σας δεν θα προσεγγίσει τα έπιπλα.

5. Μειώνει τις ραγάδες

Το Vicks VapoRub μπορεί να μειώσει τις ραγάδες σας. Για να το καταφέρετε αυτό, θα πρέπει να το απλώσετε απευθείας πάνω σε αυτά τα ενοχλητικά σημάδια του δέρματος και σε μόλις δεκαπέντε ημέρες θα έχουν μειωθεί σημαντικά.

6. Είναι καλό για τους μύκητες των νυχιών

Εάν έχετε μύκητα στα νύχια σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VapoRub για να τον ξεφορτωθείτε. Απλά το εφαρμόζετε σε προσβεβλημένα νύχια και βάζετε κάλτσες. Την επόμενη μέρα, πλύντε και κόψτε τα νύχια σας. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα μέχρι να παρατηρήσετε βελτίωση.

7. Μειώνει τους μώλωπες

Αν έχετε μώλωπες, μπορείτε να τους μειώσετε με το VapoRub. Θα εξαφανιστούν πολύ πιο γρήγορα.

8. Ανακουφίζει από τους πόνους στο αυτί

Το Vicks VapoRub ανακουφίζει από τους πόνους στα αυτιά. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τους πόνους στα αφτιά, τρίβοντας λίγη ποσότητα πάνω σε ένα κομμάτι βαμβακιού, εφαρμόζοντάς το στο αυτί.

Αφήστε το να διεισδύσει και επαναλάβετε τη διαδικασία έως ότου μπορείτε να πάτε σε γιατρό, διότι αυτό λειτουργεί μόνο για να μετριάσει προσωρινά τον πόνο.

9. Μειώνει την ακμή

Γνωρίζατε ότι χάρη στο Vicks μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση στο δέρμα σας αν πάσχετε από ακμή; Εφαρμόστε λίγο στα σημεία και θα παρατηρήσετε μια αρκετά γρήγορη βελτίωση.

Για να επιτευχθεί καλύτερο αποτέλεσμα, προτείνεται να το χρησιμοποιήσετε πριν πάτε για ύπνο.

10. Ανακουφίζει από τον πόνο στους μύες και στην πλάτη

Το Vicks VapoRub είναι ιδανικό για την ανακούφιση του πόνου των μυών και της πλάτης. Αυτή η αλοιφή είναι ιδανική για τη χαλάρωση των σφιγμένων μυών. Για να το καταφέρετε αυτό, κάντε μασάζ στην εν λόγω περιοχή μέχρι να αρχίσετε να αισθάνεστε ανακούφιση.

SOS: Πριν κάνετε κάτι τέτοιο, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αλλεργική αντίδραση σε αυτό το προϊόν. Για να το διαπιστώσετε, εφαρμόστε το στο δέρμα και δείτε αν υπάρχει έντονη αίσθηση καψίματος ή κοκκινίλα κλπ. Εάν συμβεί αυτό, μην το χρησιμοποιήσετε.

πηγη tospitakimou.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button