ΔΙΑΦΟΡΑ

Προειδοποιεί ο Γιώργος Τσατραφύλλιας: Έρχονται «βροχοχαμηλά» σε δύο κύματα – Πότε θα «σαρώσει» η νέα κακοκαιρία

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια το σκηνικό του καιρού αλλάζει και έρχονται «βροχοχαμηλά» με βροχές, αλλά και ισχυρούς νοτιάδες.

Πιο αναλυτικά, η 1η χρονικά κακοκαιρία θα ξεκινήσει την Κυριακή, θα κρατήσει και τη Δευτέρα και περιμένουμε ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη, τη νότια Πελοπόννησο, το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Είναι πιθανό τα ξημερώματα της Δευτέρας να υπάρξει καταιγίδα στην Αττική, ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας:

«Καλημέρα! Δύο βαρομετρικά χαμηλά προερχόμενα, το ένα από τη Λιβύη (Κυριακή -Δευτέρα 25-26/2 ) και το άλλο από την Ιταλία (Πέμπτη-Σάββατο 29/2-2/3) θα δώσουν πολλές βροχές το επόμενο διάστημα στη χώρα μας και πυκνές χιονοπτώσεις στα βουνά μας.

Ωστόσο επειδή τα συστήματα αυτά «βροχοχαμηλά» θα συνοδεύονται κυρίως από νοτιάδες θα διατηρήσουν τη θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα (δεν θα φέρουν κρύα) και θα κουβαλήσουν και Σαχαριανή σκόνη.

Για την 1η επιδείνωση Κυριακή-Δευτέρα τα βασικά χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι:

Oι ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη (Κυριακή), τη νότια Πελοπόννησο το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα (Δευτέρα).

Στην Αττική περιμένουμε ένα γρήγορο πέρασμα καταιγίδας τη Δευτέρα τα ξημερώματα.

Οι θυελλώδεις νοτιάδες 8-9 μποφόρ στο Ιόνιο την Κυριακή, που θα δημιουργήσουν προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων.

Για τη 2η επιδείνωση Πέμπτη-Σάββατο θα αναφερθούμε εκτενέστερα τις επόμενες ημέρες, ωστόσο:

εκτός από τους θυελλώδεις νοτιάδες, μεγάλα ύψη βροχής φαίνεται να δέχονται πάλι τα δυτικά, η Πελοπόννησος και η Κρήτη.

Υ.Γ.: Αναμφισβήτητα οι βροχές είναι απαραίτητες και καλοδεχούμενες μετά από ένα μίζερο προς το παρόν χειμώνα. Θέλουν όμως προσοχή στις παραπάνω περιοχές όπου θα έχουν ραγδαιότητα (πολύ νερό σε λίγο χρόνο).

Αξιοσημείωτες θα είναι οι υψηλές Θερμοκρασίες 22+ το Σάββατο 24/2 στην Κεντρική Ελλάδα. Περίπου 7 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή».

Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια:

Το διαβάσαμε εδώ toendiaferon.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button