ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε από κορωνοϊό ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής!

Πένθος στον ελληνικό αθλητισμό και στον στίβο, καθώς σήμερα Πέμπτη (8/4) έφυγε από τη ζωή μετά από μεγάλη μάχη με τον κορωνοϊό ο Βασίλης Σεβαστής σε ηλικία 72 ετών. Επίσης, στο πένθος έχει βυθιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και η κοινωνία του Ηρακλείου από την τραγική είδηση του «χαμού» 37χρονου ποδοσφαιριστή.

Ο επί χρόνια ηγέτης του ΣΕΓΑΣ νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» αλλά, δυστυχώς, δεν άντεξε.

Ο Βασίλης Σεβαστής πέρασε τη ζωή του μέσα στα ταρτάν και τους στίβους. Υπήρξε από τους κορυφαίους αθλητές των δεκαετιών ’60 και ’70. Κατέκτησε το 1971 στο δέκαθλο το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες που έγιναν στη Σμύρνη και ένα χρόνο αργότερα πρόσθεσε ακόμα μια μεγάλη επιτυχία στην καριέρα του.

Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο δέκαθλο στους Βαλκανικούς Αγώνες. Οι Βαλκανικοί Αγώνες εκείνη την εποχή ήταν υψηλού επιπέδου διοργάνωση, με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών.

Με το πέρας της αθλητικής του καριέρας, ο Βασίλης Σεβαστής δε θα μπορούσε να μείνει μακριά από τη μεγάλη του αγάπη.

Υπηρέτησε τον κλασικό αθλητισμό και εκτός αγώνων. Από το 1997 έως και το 2011 διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ενώ από το 2011 και εντεύθεν Γενικός Γραμματέας της αρχαιότερης Ομοσπονδίας στη χώρα μας.

Η αγάπη των σωματείων και των αθλητών προς το πρόσωπό του φάνηκε και στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ. Ο Βασίλης Σεβαστής εξελέγη εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Υπό την ηγεσία του Βασίλη Σεβαστή, ο ΣΕΓΑΣ εκτοξεύθηκε και ο ελληνικός αθλητισμός γνώρισε επιτυχίες μοναδικές και ιστορικές, που όμοιές του δεν είχε στο παρελθόν. Η διοικητική σταθερότητα και η οικονομική αυτάρκεια ανέδειξε την ομοσπονδία σε πρότυπο για όλες στην Ελλάδα..

athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button