ΔΙΑΦΟΡΑ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση σοκολατένιων αυγών Kinder Bueno

Η απόφαση ανάκλησης του ΕΦΕΤ πάρθηκε επειδή τα αυγά δεν αναγράφουν στα ελληνικά ότι περιέχουν αλλεργιογόνο συστατικό.

Στην άμεση ανάκληση των σοκολατένιων αυγών «Kinder Bueno Eggs» των 80 gr που διακινούνται από τα καταστήματα Lidl προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Ο λόγος είναι ότι τα σοκολατένια αυγά δεν αναγράφουν στα ελληνικά ότι περιέχουν ένα αλλεργιογόνο συστατικό.

Όπως ανακοίνωσε ο φορέας, μετά από αναφορά καταναλωτή εξέτασε τη συσκευασία των αυγών, διαπιστώντας ότι δεν ανέγραφε στα ελληνικά ότι περιέχει αλεύρι σίτου. Το αλεύρι αυτό, όμως, είναι αλλεργιογόνο διότι περιέχει γλουτένη.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου του προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Επιπλέον, η Lidl Hellas έχει ήδη προβεί σε ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού με ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στα καταστήματά της και στην ιστοσελίδα της. Ο φορέας καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στη γλουτένη και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

πηγη healthstat.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button