ΔΙΑΦΟΡΑ

Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα «κλαίγεται» στη Διεθνή Κοινότητα – Λύση δυο κρατών στην Κύπρο

Συνάντηση με τον ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξαπολύοντας εκ νέου τα βέλη του προς την Ελλάδα

Στα Κατεχόμενα βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος συνάντησε τόσο τον ομόλογό του όσο και τον ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ και δεν έχασε την ευκαιρία να συνεχίσει στον δρόμο των προκλήσεων και της επιθετικής ρητορικής σε βάρος της Ελλάδας, τον οποίο ακολουθεί το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Είμαστε υπέρ της συνεργασίας, όχι της έντασης», είπε ο Τσαβούσογλου και στη συνέχεια αναφέρει πως «Η Ελλάδα δημαγωγεί, κλαίγεται στη Διεθνή Δοινότητα και λέει ‘η Τουρκία θα μας επιτεθεί’». Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αναφέρθηκε εκ νέου στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «Δεν περιμέναμε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να μας επαινέσει στο αμερικανικό Κογκρέσο. Ωστόσο», τόνισε, «υπάρχει αλληλεγγύη με τα δυο κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ όσον αφορά στην ασφάλεια».

Νωρίτερα, στη συνάντηση με τον Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, τον τουρκοκύπριο ομόλογό του, σχολίασε πως «είναι αδύνατον η Άγκυρα να παραμελήσει την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και τον λαό της». «Χρειάζεται λύση δύο κρατών στην Κύπρο. Πρέπει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ δύο ίσων κυρίαρχων κρατών», πρόσθεσε. Ο Ερτουγρούλογλου, από την πλευρά του, είπε ότι οι διαπραγματεύσεις στην Κύπρο μπορούν να ξεκινήσουν μόνο με βάση την αναγνώριση δύο κυρίαρχων ίσων κρατών, με σχέσεις καλής γειτονίας που στοχεύουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος. «Η μπάλα είναι στο γήπεδο της διεθνούς κοινότητας όσον αφορά την Κύπρο», είπε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε πως πάγια θέση της Κύπρου και της Ελλάδας για την ενδεχόμενη επίλυση του Κυπριακού ζητήματος, είναι η απόρριψη των δυο κρατών. Αθήνα και Λευκωσία έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως η μοναδική αποδεκτή λύση θα είναι αυτή που θα βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και θα αφορά διζωνική, δικοινωτική, ομοσπονδία.

πηγη tromaktiko.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button