ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτη απόφαση για τα σχολεία: Πότε κλείνουν για καλοκαίρι και πότε ξεκινούν οι εξετάσεις

Επίσημο!

Τα σχολεία θα κλείσουν αρκετές φορές στο προσεχές διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς. Ειδικότερα, αναμένεται να παραμείνουν κλειστά λόγω του Πάσχα, ενώ θα κλείσουν ορισμένες ημέρες προκειμένου να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα για τις Εκλογές 2023.

Το Πάσχα «πέφτει» φέτος στις 16 Απριλίου 2023. Έτσι, τα σχολεία κλείνουν την Παρασκευή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Συγκεκριμένα, φέτος θα κλείσουν την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, ενώ θα ανοίξουν ξανά μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023.

Σχολεία: Πότε κλείνουν για τις Εκλογές 2023;

Στις 28 Μαρτίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκήρυξε τις Εκλογές 2023, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν τελικά στις 21 Μαΐου. Έτσι, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες, προκειμένου να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Ειδικότερα, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά:

  • την Παρασκευή 19 Μαΐου 
  • και τη Δευτέρα 22 Μαΐου

Τα σχολεία θα κλείσουν δηλαδή την Παρασκευή πριν την Κυριακή των εκλογών και τη Δευτέρα μετά τη διεξαγωγή των εκλογών.

Σχολεία: Πότε κλείνουν για το καλοκαίρι;

Μετά τις εκλογές του Μαΐου λίγες ημέρες απομένουν για την πραγματοποίηση των Πανελληνίων 2023, αλλά και τις καλοκαιρινές διακοπές.

Όσον αφορά τις Πανελλήνιες 2023 υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία έναρξής τους θα είναι η 1η Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και 2 Ιουνίου για τα ΓΕΛ, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα μάλιστα με τις δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως το πρόγραμμα των πανελληνίων εξετάσεων δεν θα επηρεαστεί από τις εθνικές εκλογές 2023.

Όσον αφορά τα μαθήματα σε Γυμνάσια και σε Λύκεια θα ολοκληρωθούν κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου λόγω των εκλογών που έχουν προκηρυχθεί. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι απολυτήριες εξετάσεις. Μάλιστα λίγο μετά την προκήρυξη των εκλογών δημοσιεύτηκε και σχετική τροποποιητική απόφαση. Όσον αφορά τα μαθήματα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, δεν αλλάζει κάτι.

Ειδικότερα, για το καλοκαίρι τα σχολεία έχει προγραμματιστεί να κλείσουν ως εξής:

  • Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου 2023.
  • Το τελευταίο μάθημα στα Γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μαΐου 2023 και οι εξετάσεις θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου.
  • Τα Λύκεια τελειώνουν τα μαθήματα στις 19 Μαΐου 2023. Όσον αφορά τη Γ’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα σταματήσουν στις 30 Μαΐου, αφού την επομένη ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις 2023.
  • Οι Α’ και Β΄ Λυκείου θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου 2023.

Σχολεία: Τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια λήγουν την Πέμπτη 18 Μαΐου ενώ, οι ενδοσχολικές εξετάσεις ξεκινούν την Τρίτη 23 Μαΐου.

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2022-2023:

α. Των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Γυμνασίων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, και Γυμνασίων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 30ή Μαΐου 2023, ημέρα Τρίτη.

β. των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Λυκείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων- Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 18η Μαΐου 2023, ημέρα Πέμπτη.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button