ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κουλουράκια ζάχαρης….ότι καλύτερο για τον καφέ σας

Συστατικά

50 γρ βούτυρο
250 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
120 γρ λευκή ζάχαρη συν επιπλέον για το γαρνίρισμα
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε ξανά καλά.
Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ μαζί στο μείγμα. Ζυμώνουμε καλά να γίνει μια ζύμη. Φτιάχνουμε μπαλάκια σε μέγεθος λαιμ και τα βουτάμε στο μισό σε νερό και μετά περιχύνουμε με ζάχαρη.
Πιέστε απαλά τη μπάλα ζύμης με την παλάμη για να πλατύνουν ελαφρώς όταν στρώνετε τη ζάχαρη.
Τα τοποθετούμε όλα σε στρωμένο ταψί. (αφήστε κενά καθώς τα μπισκότα θα διογκωθούν κατά το ψήσιμο)

Ψήνετε τα μπισκότα για 20-30 λεπτά.

Καλή Απόλαυση! πηγη xrysoskoufaki.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button