ΥΓΕΙΑ

Εξαπατούσαν καρκινοπαθείς πουλώντας τους νερό με… ασπιρίνη

 

Σπείρα απατεώνων, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν τον πόνο καρκινοπαθών, πουλώντας τους δήθεν φαρμάκα που θα τους γιατρέψουν έναντι αστρονομικών ποσών, εντόπισε και προσπαθεί να εξαρθρώσει η αστυνομία.

Οι ασυνείδητοι πουλούσαν στους ασθενείς με καρκίνο ένα δήθεν θαυματουργό φάρμακο που υποτίθεται ότι παρασκευάζεται σε ειδικά εργαστήρια από Ρώσους ερευνητές.

Τους έπειθαν μάλιστα ότι το σκεύασμα τροποποιούσε το DNA του ασθενούς και σκότωνε τα καρκινικά κύτταρα!

Η σπείρα ήταν τόσο καλά οργανωμένη ώστε υπήρχαν και άτομα που σύστηναν «ανεπιφύλακτα» τον προμηθευτή σε ανθρώπους που ταλαιπωρούνταν από την ανίατη ασθένεια, επειδή και οι ίδιοι είχαν -υποτίθεται- γιατρευτεί…

Η πραγματικότητα είναι ότι έδιναν στους ασθενείς νερό με ασπιρίνη αλλά και viagra, ενώ από τις άγνωστες χημικές ουσίες που έδιναν, ορισμένα από τα θύματά τους χειροτέρεψαν.

Ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ασθενείς, συνελήφθησαν πέντε άτομα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30.780 ευρώ, 34 χρυσές λίρες Αγγλίας, 2 οχήματα τύπου τζιπ, βιβλιάρια καταθέσεων και ιατρικές συνταγογραφήσεις. Ο αρχηγός της σπείρας αναζητείται. Πρόκειται για άτομο που έχει απασχολήσει ξανά για αρχαιοκαπηλία και δίνει μάλιστα το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της Καλαμπάκας.

Το κύκλωμα είχε ξεκινήσει τη δράση του τον Μάρτιο του 2014. Πριν από λίγες μέρες, στη ΓΑΔΑ εμφανίστηκε ένας 55χρονος εκπαιδευτικός που κατήγγειλε ότι κάποιοι τον είχαν προσεγγίσει και του είχαν υποσχεθεί ότι θα του χορηγήσουν πόσιμο φάρμακο με το οποίο θα γιατρευόταν από όγκο στον εγκέφαλο. Για τον λόγο αυτόν, του είχαν αποσπάσει τμηματικά 95.000 ευρώ.

Ο 55χρονος πήρε την πρώτη δόση, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Πριν παραλάβει τη δεύτερη δόση ενημέρωσε τις Αρχές. Το ραντεβού κλείστηκε αρχικά στην περιοχή Αγ. Αποστόλων Καλάμου και στη συνέχεια στη Χαλκίδα. Κατά την παράδοση της ουσίας, αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν τα δύο άτομα που μετέφεραν το «φάρμακο».

Στο σπίτι του εγκέφαλου της σπείρας βρέθηκαν 34 ιατρικές συνταγές και άλλες, ανυπόγραφες, από τις οποίες εκτιμάται ότι με την ίδια μέθοδο έχουν εξαπατηθεί και άλλα άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πηγή: onmed.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button