ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λίντα Χόκινς: Η γυναίκα που νίκησε τον καρκίνο τρεις φορές!

 

Οι βρετανοί γιατροί είναι έκπληκτοι μπροστά…
στο φαινόμενο της Λίντα Χόκινς, που τα τελευταία 17 χρόνια έχει νικήσει τρεις σπάνιες μορφές καρκίνου, παρά το γεγονός ότι ο οργανισμός της δεν έχει ανοσοποιητικό σύστημα.

Για πρώτη φορά προσβλήθηκε από καρκίνο στα 45 της και τώρα στα 62 της, χρησιμοποιεί την απίστευτη ιστορία της για να δώσει δύναμη σε άλλους ασθενείς που παλεύουν για τη ζωή τους.

Το πρώτο χτύπημα: Λέμφωμα

«Οι γιατροί λένε ότι είμαι ένα ζωντανό θαύμα. Είμαι πολύ τυχερή, αλλά γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που υποφέρουν σιωπηρά και θέλω να τους βοηθήσω στις δ’υσκολες στιγμές που ζουν» λέει η Λίντα, μητέρα δύο παιδιών, η οποία διαγνώστηκε με λέμφωμα όταν ήταν 45 ετών. Είχε ανακαλύψει ένα εξόγκωμα στο δεξί μέρος του λαιμού της.

Το αποτέλεσμα της βιοψίας δεν άφηνε κανένα περιθώριο για αισιοδοξία. «Ολα θόλωσαν μπροστά στα μάτια μου. Μου κόπηκαν τα γόνατα» θυμάται. Παρά το γεγονός ότι ο οργανισμός της δεν είχε ανοσοποιητικό σύστημα, η χημειοθεραπεία και η αγωγή με ακτινοβολίες στις οποίες υποβλήθηκε είχαν αποτέλεσμα. Το νοσοκομείο έγινε το σπίτι της. Εμεινε εκεί ένα χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας της γνώρισε τον Μάικ, τον άνθρωπο που έμελλε να γίνει ο σύντροφος της και ο φύλακας άγγελός της ως σήμερα. Μια μέρα μετά το γάμο τους, η Λίντα πήγε πάλι στο νοσοκομείο για μια ακόμη συνεδρία χημειοθεραπείας. Κι όταν πια ο όγκος άρχισε να συρρικνώνεται, η θαρραλέα γυναίκα άρχισε πάλι να δουλεύει ως καθαρίστρια.

Επτά χρόνια μετά: λέμφωμα των πνευμόνων

Επτά χρόνια αργότερα, η Λίντα νόμιζε ότι είχε ανακτήσει τη ζωή της. Ομως μια νέα επιπλοκή στην υγεία της αποδείχθηκε ότι έκρυβε ένα λέμφωμα στους πνεύμονες. «Ηταν ακόμη πιο άσχημο αυτή τη φορά. Εχασα τα μαλλιά μου κι έπρεπε να υποβληθώ σε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων. Ηταν μια μακρά και κοπιαστική θεραπεία. Ενοιωθα ότι ήμουν στο κατώφλι του θανάτου, αλλά διατήρησα την αισιοδοξία μου ακόμη και στις πιο σκοτεινές στιγμές της περιπέτειάς μου. Είχα από την μια την θέλησή μου να ξεπεράσω τον καρκίνο και από την άλλη την υποστήριξη του άντρα μου, της οικογένειάς μου και των φίλων μου» αφηγείται η Λίντα. Και όντως, η θεραπεία αποδείχθηκε και πάλι αποτελεσματική. Ο όγκος συρρικνώθηκε.

Η τρίτη μάχη

Η Λίντα Χόκινς στα 62 της πια, παλεύει για τρίτη φορά με τον καρκίνο αλλά χαίρεται τη ζωή και τους δύο γιους της, τον 46χρονο Αντριου και τον 42χρονο Μαρκ. Με τη βοήθεια μιας ξαδέρφης της έγραψε ένα βιβλίο για τους αγώνες της ζωής της με τίτλο «Το ζωντανό θαύμα». Εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από λοιμώξεις στους πνεύμονες και με τη βοήθεια του άντρα της κάνει χημειοθεραπεία με ενέσεις ανά τρεις εβδομάδες για να νικήσει τον νέο όγκο που βρίσκεται και αυτός σε φάση συρρίκνωσης. «Πέρασα δύσκολα χρόνια αλλά υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ. Δεν μπόρεσα να σβήσω από το μυαλό μου τον φόβο της επιστροφής του καρκίνου. Ξέρω ότι δεν μπορώ να είμαι όπως παλιά αλλά παραμένω αισιόδοξη» δηλώνει χαμογελώντας.

Πηγή

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button