ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Νηστίσιμη μπουγάτσα – Σας προτείνω να την δοκιμάσετε.

Σας προτείνω να την δοκιμάσετε.

Υλικά
4 κούπες νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
2 φύλλα σφολιάτας (νηστίσιμη)
ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα
100 γρ. μαργαρίνη (ή και λιγότερο)
(αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα μέρος του νέρού με φυτικό γάλα, όπως γάλα σόγιας, αμυγδαλόγαλα ή γάλα καρύδας)

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Κατόπιν, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.

Σε ένα ταψί , καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί,στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας, κατόπιν απλώνουμε την κρέμα και από πάνω το δεύτερο φύλλο.
Χαράσουμε ελαφρά την επιφάνεια.

Προθερμαίνουμε εν τω μεταξύ τον φούρνο. Ψήνουμε στον θερμό αέρα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα μας.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα και σερβίρουμε. Καλό θα ήταν να την αφήσουμε να κρυώσει για να κόβετε πιο εύκολα.
Αν θέλουμε να την σερβίρουμε την επόμενη μέρα, μπορούμε να την ζεστάνουμε ελαφρά.

Καλή επιτυχία!!!

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button