ΥΓΕΙΑ

Φραγμένες αρτηρίες: 5 Επικίνδυνα και προειδοποιητικά σημάδια! Τι να κάνετε για να θεραπευτείτε…

Φραγμένες αρτηρίες: 5 Επικίνδυνα και προειδοποιητικά σημάδια! Τι να κάνετε για να θεραπευτείτε…

Οι θρόμβοι του αίματος μπορούν να εμφανιστούν στις αρτηρίες ή τις φλέβες. Οι αρτηρίες μεταφέρουν οξυγονωμένο αίμα μακριά από την καρδιά, ενώ οι φλέβες επιστρέφουν το αίμα χωρίς οξυγόνο στην καρδιά.

Οι αρτηριακοί θρόμβοι σχηματίζονται στις αρτηρίες και εμποδίζουν το οξυγόνο και το αίμα να φθάσουν στα ζωτικά όργανα. Αυτοί οι θρόμβοι σχηματίζονται συχνά στα πόδια και τις πατούσες.

Μπορούν επίσης να εμφανιστούν στον εγκέφαλο που οδηγεί σε εγκεφαλικό επεισόδιο ή στην καρδιά που οδηγεί σε καρδιακή προσβολή.

Ακολουθούν 5 πρώιμα σημάδια και συμπτώματα, ότι έχετε φραγμένες αρτηρίες λόγω των θρόμβων στο αίμα σας. Τα συμπτώματα ποικίλλουν ανάλογα με το πού βρίσκονται στο σώμα.

Χέρι ή πόδι – Ξαφνικός ή σταδιακός πόνος, τρυφερότητα, οίδημα και θερμότητα. Απώλεια τριχών στα πόδια.

Κοιλιά – Έντονος κοιλιακός πόνος, έμετος και διάρροια.

Εγκέφαλος – Αδυναμία στο πρόσωπο, τα χέρια ή τα πόδια, δυσκολία στην ομιλία, προβλήματα όρασης, αιφνίδιος και σοβαρός πονοκέφαλος, ζάλη.

Καρδιά – Έντονος πόνος στο στήθος, δυσφορία σε άλλες περιοχές του άνω μέρους του σώματος, δυσκολία στην αναπνοή, εφίδρωση, ναυτία, ελαφρά κεφαλαλγία.

Πνεύμονας – Ξαφνικός πόνος στο στήθος, δυσκολία παλμών στην καρδιά, πυρετός, δύσπνοια, εφίδρωση και βήχας με αίμα.

Θεραπεία και πρόληψη

Η θεραπεία αυτής της νόσου συχνά επικεντρώνεται στη μείωση των συμπτωμάτων και στην εύρεση τρόπων για να αποτραπεί η περαιτέρω εξέλιξη της νόσου.

Ο γιατρός σας θα πρέπει πιθανότατα να επικεντρωθεί σε αλλαγές στον τρόπο ζωής σας , όπως:

– Αύξηση της σωματικής δραστηριότητας

– Υγιεινή διατροφή

– Διακοπή του καπνίσματος– Λήψη φαρμάκων για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης ή / και της μείωση της χοληστερόλης
6 φυσικά αραιωτικά αίματος και συμπληρώματα

Αυτά τα φυσικά αραιωτικά αίματος και τα συμπληρώματα, είναι ευεργετικά για τη γενική υγεία σας και μπορεί να σας βοηθήσουν στην πρόληψη των θρόμβων αίματος.

*Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα – Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα 3 όπως ψάρια, σπόροι κολοκύθας και καρύδια.

*Βιταμίνη Ε – Αποτρέπει την οξείδωση. Τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε Ε περιλαμβάνουν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα αμύγδαλα, το αβοκάντο, το μπρόκολο, το squash και το ακτινίδιο.*Φυσικά αντιβιοτικά – Όπως το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Το σκόρδο μπορεί να είναι χρήσιμο στην πρόληψη της θρόμβωσης.

*Gingko – Μειώνει την περιεκτικότητα των ινών που είναι σημαντικές στη διαμόρφωση θρόμβων.*Μύρτιλλο, τζίντζερ και κουρκούμη – Αυτά τα τρόφιμα μειώνουν την ικανότητα των αιμοπεταλίων να συσσωματωθούν, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σχηματισμό θρόμβων αίματος.*Βιταμίνη C – Ισχυρό αντιοξειδωτικό για τη διατήρηση της σωστής αγγειακής υγείας.

ΠΗΓΗ

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button