ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυμα… αισιοδοξίας και ζωής από τη μικρή Ραφαέλα!

2504

 

Μέσα στη μαυρίλα των ημερών, έρχεται κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Η μικρή Ραφαέλα, η μικρή της καρδιάς μας, που με την περιπέτειά της συγκίνησε όλους του Έλληνες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό κρατά το χέρι της μητέρας της και μας προκαλεί δάκρυα χαράς.

Πάνε λίγες μέρες από τις 26 Ιουνίου που μεταφέρθηκε μετά από πολλές περιπέτειες στη Γερμανία για νοσηλεία κι αποκατάσταση. Χρειάστηκαν λίγες μόνο μέρες για να μπορεί να δέχεται τη φροντίδα της μητέρας της Αντιγόνης Γάτου, να βρεθεί μετά από πολύ καιρό στην αγκαλιά της, να της σφίξει με το χεράκι της το χέρι της… Να στείλει σε όλους μας ένα μήνυμα ελπίδας και ζωής. Ένα μήνυμα που όλοι μας έχουμε ανάγκη. Να γίνεις καλά μικρούλα και να μας χαρίσεις πολλά χαμόγελα.

Η ιστορία της μικρής που συγκίνησε το πανελλήνιο

Παρακολουθούμε την… πικρή ιστορία της μικρής Ραφαέλας εδώ και 8 περίπου μήνες. Μία ιστορία που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβρη σε ένα τροχαίο όπου το μόλις λίγων μηνών κοριτσάκι από τα Τρίκαλα τραυματίστηκε σοβαρά. Η περίπτωσή της αντιμετωπίστηκε με κρανιεκτομία κι έκτοτε νοσηλεύεται στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Όλο αυτό το διάστημα η ιστορία της έχει γίνει γνωστή από την περιπέτειά της, αλλά και τα προσκόμματα που βάζει η γραφειοκρατία στη βελτίωση της υγείας της. Χρειάστηκαν παρεμβάσεις για να επανέλθει από την ΜΕΘ Ενηλίκων στη ΜΕΘ παίδων και πολλές πιέσεις για να πάρει η οικογένεια το χαρτί του φυσιάτρου που λέει ότι απαιτείται μεταφορά σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού για θεραπεία κι αποκατάσταση. Κι όταν όλα αυτά λύθηκαν επιτέλους κι όλοι χαρήκαμε, ένα νέο εμπόδιο μπαίνει στην ελπίδα. Η μικρή Ραφαέλα δεν μπορεί να μεταφερθεί στο εξωτερικό γιατί  το προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν έχει καθόλου εμπειρία σε σχέση με κρανιεκτομημένους ασθενείς. Τελικά το θέμα λύθηκε με αεροδιακομιδή από το ΕΚΑΒ της Γερμανίας κι όταν αντιμετωπίστηκε αυτό μπήκαν νέα εμπόδια οικονομικής φύσης. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε προσφέροντας χρήματα… Τελικά η Ραφαέλα μεταφέρθηκε στη Γερμανία στις 26 Ιουνίου.

πηγη trikalaview.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button