ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερώνυμος: Χρέος μας να προβληματιστούμε, για να πάρουμε σωστές αποφάσεις

 

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

«Είναι χρέος μας να προβληματιστούμε, για να πάρουμε σωστές αποφάσεις και να έχουμε σωστή πορεία» δήλωσε στον 89,5 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αμέσως μετά την Δοξολογία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Στην Δοξολογία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ελλάδα, αλλά και εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και Εκκλησιών, ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, η Πρόεδρος της Βουλής, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αρχηγοί των κομμάτων, βουλευτές, πολιτευτές, διπλωμάτες, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη Δοξολογία μιλώντας στον 89,5 τόνισε: «Η σημερινή ημέρα είναι ένας πνευματικός σταθμός για την ελευθερία. Γιορτάζουμε την ελευθερία και τη δυνατότητα να ελευθερωθεί ο άνθρωπος από τα πάθη και τις μικρότητές του. Είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τον αγώνα που έγινε για να ελευθερωθεί ο άνθρωπος. Έναν αγώνα στον οποίο πρωτοστάτησε η Εκκλησία. Έχουμε καθήκον και χρέος τέτοιες μέρες να κάνουμε δυνατούς λογισμούς. Να βάλουμε τον εαυτό μας κριτή στον ίδιο μας τον εαυτό. Να προβληματιστούμε, για να πάρουμε σωστές αποφάσεις και να έχουμε σωστή πορεία».

 

πηγη ecclesia.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button