ΔΙΑΦΟΡΑ

«Κιβωτός του Κόσμου» Ραγδαίες εξελίξεις για τον πατέρα Αντώνιο

Στο γραφείο της 22ης τακτικής ανακρίτριας βρέθηκε σήμερα το πρωί ο ιδρυτής της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», που απολογήθηκε για περισσότερες από 4 ώρες για τα αδικήματα της κακουργηματικής κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή.

Ο πατέρας Αντώνιος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση της εμφάνισης 1 φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και εγγύηση 10.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο πλευρό του βρέθηκε η πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή, που κατέθεσε και ως μάρτυρας στην υπόθεση. Τις προηγούμενες ημέρες η ανακρίτρια εξέτασε περίπου 20 πρόσωπα που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο ως μάρτυρες υπεράσπισης του. Ανάμεσα τους τουλάχιστον πέντε πρόσωπα, φιλοξενούμενοι της δομής που φέρονται να κατάθεσαν ότι ο 19χρονος τους προσέγγισε για να τους πείσει να καταγγείλουν τον παππά χωρίς να τους έχει κάνει τίποτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας μέσω των συνηγόρων του φέρεται να έχει προσκομίσει βίντεο, που όπως υποστηρίζει, αποδεικνύει ότι την ημέρα που έκανε καταγγελία ο 19χρονος ότι τον θώπευσε ο ιερέας, ο πατέρας Αντώνιος βρισκόταν άλλου, όπως και ο καταγγέλλων.

Όταν ερωτήθηκε από την ανακρίτρια σχετικά με τον λόγο που θα είχε ο 19χρονος να στήσει σκευωρία σε βάρος του, ο ιερέας φέρεται να ισχυρίστηκε πως «ο 19χρονος είχε έντονη παραβατική συμπεριφορά».

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος παππάς φέρεται να επικαλέστηκε και φωτογραφικό υλικό με το οποίο ισχυρίζεται ότι μετά την καταγγελία ο 19χρονος έκανε πολυτελή ζωή γεγονός που κατά τον ίδιο αποτελεί ένδειξη ότι ενδεχομένως χρηματίστηκε.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης υπέβαλλε πολυσέλιδο υπόμνημα στο οποίο υποστηρίζει ότι προφανείς σκοπιμότητες τον οδήγησαν σε αυτή τη θέση. «Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας,

υποβλήθηκαν δύο, (τονίζεται ο αριθμός 2), καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης τη ΚΙΒΩΤΟΥ, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα. Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη “αντέγραφε” τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης (!!!)» φέρεται να αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών» αναφέρει στις εγγραφές εξηγήσεις του και συμπληρώνει πως «παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν».

Υπενθυμίζεται, ότι ποινική δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος 7 συνεργατών του ιερέα για το σκέλος που αφορά στις σωματικές κακοποιήσεις εντός των δομών της «Κιβωτού» και αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή , της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή,

της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή. Μάλιστα, το σκέλος που αφορά σε πλημμελήματα διαχωρίστηκε και εξετάζεται ξεχωριστά, καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής με τις οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022.

Το οικονομικό σκέλος

Στο μεταξύ, σε παροχή εξηγήσεων για τρία κακουργήματα κλήθηκε ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα έπειτα από την έρευνα που διεξήγαγε ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης για το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Ο πατέρας Αντώνιος και η Σταματία Γεωργαντή κρίθηκαν από τον εισαγγελέα ύποπτοι τέλεσης κακουργηματικών πράξεων και θα ελεγχθούν για απιστία σε βάρος της οργάνωσης, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι το αδίκημα της απιστίας αφορά σε αναιτιολόγητες δαπάνες ύψους περίπου 190.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό αφορά την αγορά ακίνητου στην Πωγωνιανή, την ανακαίνισή του και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης. Σημειώνεται, πως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο συμβόλαιο το ζευγάρι φέρεται να έδωσε τα χρήματα σε μετρητά.

Το αδίκημα της υπεξαίρεσης αφορά σε ποσό που ανέρχεται στα 467.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό αφορά τόσα στα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, αλλά και τα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες. Ο κ. Σέβης που διεξήγαγε την έρευνα έδωσε την παραγγελία για τη λήψη εξηγήσεων στην Οικονομική Αστυνομία.

ΠΗΓΗ :

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button