ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο – Ένοχη η αναισθησιολόγος για το θάνατο της Μελίνας

Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών

Ένοχη, κατά πλειοψηφία, κρίθηκε πριν από λίγο, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, η αναισθησιολόγος για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία εισήχθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου για μια χειρουργική επέμβαση «ρουτίνας» και έχασε τη ζωή της.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, στην αναισθησιολόγο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, ενώ της αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά, αυτό του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, τον περασμένο Νοέμβριο και η υπεράσπιση υπέβαλε ένσταση, κατά της εφέσεως του Εισαγγελέα για αοριστία της αιτιολογίας που παρέπεμψε ξανά την υπόθεση στο ακροατήριο.

Tο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης την έκανε δεκτή, παρά την αντίθετη πρόταση της Εισαγγελίας Εφετών. Μέσα σε δύο, μόλις, ώρες υπήρξε παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών να αποστείλει στην Αθήνα τα πρακτικά, ώστε ο ίδιος να εξετάσει το σκεπτικό της απόφασης για να διαπιστώσει αν είναι δυνατόν να ασκηθεί αναίρεση ή όχι.

Τελικά, από τον αρμόδιο εισαγγελέα ασκήθηκε αναίρεση η οποία έγινε δεκτή κι έτσι είχαμε την εκδίκαση της υπόθεσης.

Παράλληλα, θυμίζουμε, ότι το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου υποχρεώθηκε να καταβάλλει σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ στην οικογένεια της 4χρονης.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button