ΔΙΑΦΟΡΑ

Έφυγε ο ο σπουδαίος Νίκος Λουκάτος

Πόλο: Πέθανε ο σπουδαίος βετεράνος τερματοφύλακας και πρώην προπονητής Νίκος Λουκάτος

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών άφησε ο θρυλικός Έλληνας τερματοφύλακας και μετέπειτα προπονητής στο πόλο, Νίκος Λουκάτος. Την είδηση, που προκάλεσε θλίψη στον χώρο του πόλο, έκανε γνωστή η Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία, η οποία παρέθεσε και το πλούσιο βιογραφικό του εκλιπόντος, καθώς στην καριέρα του συνέλεξε πολλά τρόπαια.

Τερματοφύλακας αρχικά του Αχιλλέα Πατρών και στη συνέχεια του ΝΟ Πατρών, έπαιξε αρχές του 1960 και στην Εθνική Ελλάδας, ενώ διετέλεσε προπονητής αρκετών ομάδων, φτάνοντας με τον Ολυμπιακό σε μεγάλες διακρίσεις.

Πόλο: Ο προπονητής που οδήγησε ξανά στο πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό μετά από 21 ολόκληρα χρόνια
Υπηρέτησε αρχικά τον ιστορικό ΝΟΠ, ως τεχνικός, σε τρεις περιόδους (1971, 1977, 1981), και την περίοδο 1991-92 ανέλαβε τον Ολυμπιακό, τον οποίο και οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 21 ολόκληρα χρόνια.

Την ίδια χρονιά τον ανέδειξε και Κυπελλούχο Ελλάδας, νικώντας στον τελικό την ομάδα όπου και μυήθηκε στο άθλημα της υδατοσφαίρισης, τον ΝΟΠ, με 9-8. Στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» τότε ήταν ο νυν πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, οι Αντώνης Αρώνης, Νίκος Βενετόπουλος, Μάκης Βολτυράκης, Κώστας Λούδης, Θοδωρής Βλάχος, Δημήτρης Κραβαρίτης, Σάκης Πλατανίτης, Χάρης Παυλίδης, Φάνης Κουντουδιός, Τηλέμαχος Σιδέρης, Ζαφείρης Τζίνης, Βασίλης Κεφαλάς.

Την περίοδο 1994-95 κοουτσάρισε τον Ηλυσιακό και το 1995-96 τον ΝΟ Χαλκίδας, για να επανέλθει στον Ολυμπιακό το 1997-98 και να τον οδηγήσει στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, με αντίπαλο τη Φερεντσβάρος. Τη νίκησε στο ΟΑΚΑ (7-6), αλλά η ήττα (6-8) στον επαναληπτικό της Βουδαπέστης στέρησε το τρόπαιο στους Πειραιώτες. Ήταν ο πρώτος τελικός για τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκά κύπελλα.

Την ίδια χρονιά ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα από τον ΝΟ Βουλιαγμένης, αλλά κέρδισε και πάλι το Κύπελλο Ελλάδας, νικώντας στον τελικό 10-8 τον ΝΟ Πατρών.

Στην ομάδα εκείνη ήταν παίκτες οι Μάκης Βολτυράκης, Κώστας Λούδης, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, Θοδωρής Βλάχος, Σάκης Πλατανίτης, Γκάβιν Αρόγιο, Αντώνης Βλοντάκης, Χάρης Βαφειάδης, Δημήτρης Λαγωνικάκης, Θέμης Χατζής, Δημήτρης Κραβαρίτης, Γιάννης Θωμάκος, Χάρης Παυλίδης, Νίκος Σιμάκος.

Ο Νίκος Λουκάτος, όμως, πιστός στα λόγια του, με τη λήξη της σεζόν αποχώρησε, εμμένοντας στην παραίτησή του, αφού θεώρησε ότι είχε ευθύνη στην απώλεια των δύο από τους τρεις τίτλους που διεκδίκησε εκείνη τη χρονιά η ομάδα του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

πηγη iefimerida.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button