ΔΙΑΦΟΡΑ

Ευαγγελία Σαμιωτάκη: Ο χαμός του συζύγου της που την έριξε στη κατάθλιψη, ο ακρωτηριασμός του ποδιού και το τελευταίο αντίο

Ευαγγελία Σαμιωτάκη: Η ζωή και ο αιώνιος έρωτας με τον σύζυγο της

Η ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη ήταν η γυναικά του πιο διάσημου «κακού» στο ελληνικό σινεμά, του Σπύρου Καλογήρου. Γεννημένη στη Λαμία, το 1934 και απόφοιτος από το Εθνικό Θέατρο.

Στα 18 της παντρεύτηκε τον ηθοποιό Σπύρο Καλογήρου με τον οποίο απέκτησαν ένα γιο, τον Κωνσταντίνο. Το ζευγάρι έμεινε μαζί για περισσότερα από 50 χρόνια. Απέκτησαν έναν γιο, τον Κωνσταντίνο.

Σε συνεντεύξεις τους και οι δυο ηθοποιοί δήλωναν αιώνια ερωτευμένοι. Το αξέχαστο ζευγάρι έχει αφήσει πίσω του τεράστια καλλιτεχνική κληρονομιά, με πρωταγωνιστικούς ρόλους στον ελληνικό κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση.

Η καριέρα της Ευαγγελίας Σαμιωτάκη

Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη  είχε παίξει σε πολλές ελληνικές ταινίες και σε θεατρικές παραστάσεις, συχνά με τον σύζυγό της με τον οποίον συνεργάστηκαν κυρίως μετά τη δεκαετία του 1980, όταν έκαναν τον δικό τους θίασο, ανεβάζοντας παραστάσεις και πραγματοποιώντας περιοδείες.

Μερικές από τις ταινίες που έπαιξε ήταν «Η νεράιδα και το παλικάρι» (1969), «Η παριζιάνα, (1969), «Δικτάτωρ Καλεί Θανάση» (1973), «Γυναικοκρατία» (1973), «Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ» (1973), «Καθένας με την τρέλα του…» (1980) κ.ά.

Στο θέατρο συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο σε ρόλους κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, με το ΚΒΘΕ και με τους θιάσους των σκηνοθετών Αδαμαντίου Λεμού και Αλέξη Σολομού. Εμφανίστηκε σε παραστάσεις θιάσων του εμπορικού θεάτρου και συνεργάστηκε με συναδέλφους της, όπως ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Σωτήρης Μουστάκας, ο Νίκος Ρίζος, η Σμαρούλα Γιούλη και ο Θύμιος Καρακατσάνης.

Με τον σύζυγό της, Σπύρο Καλογήρου, συγκρότησε θίασο τη δεκαετία του 1980, ανεβάζοντας παραστάσεις κωμωδίας και πραγματοποιώντας περιοδείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το κενοτάφιο για τον σύζυγο της και για την ίδια

Η αγαπημένη ηθοποιός είχε δώσει συνέντευξη πριν από περίπου ενάμιση χρόνο από το θάνατό της και είχε αποκαλύψει πως είχε δημιουργήσει ένα κενοτάφιο για τον σύζυγό της Σπύρο Καλογήρου και δίπλα από αυτό την περίμενε ο δικός της τάφος. «Ο Σπύρος όσο ζω δεν θα φύγει ποτέ από κοντά μου, είναι ζωντανός. Μένω στον Ωρωπό γιατί είναι κοντά μου.

Έχω αγοράσει έναν τάφο πολύ ωραίο, γιατί το ήθελε πολύ ο Σπύρος μου». Κάθε φορά που περνούσαμε έλεγε «Τι ωραία θέα! Τι ωραία θα είναι να είμαι εδώ! Αλλά δεν θέλω το χώμα, φοβάμαι πολύ το χώμα»! Κι εγώ έκανα ένα πολύ ωραίο κενοτάφιο, με το δικό μου δίπλα που με περιμένει. Λέω να θυμηθώ από ποια μεριά πενήντα χρόνια κοιμόμουν στο κρεβάτι κι έγινε έτσι. «Με περιμένει» είχε πει τότε….

Τα τελευταία χρόνια, ο ακρωτηριασμός και το τελευταίο αντίο

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το κοντινό της περιβάλλον, η Ευαγγελία Σαμιωτάκη πέθανε από ανακοπή, μιας και αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η αγαπημένη ηθοποιός τρία χρόνια μετά τον ακρωτηριασμό των δαχτύλων του ποδιού της ύστερα από γάγγραινα που έπαθε, αποφάσισε να προχωρήσει στον ακρωτηριασμό του αριστερού της ποδιού, όπως έκριναν οι γιατροί που την παρακολουθούσαν.

«Τους τελευταίους μήνες μπαινοβγαίνω στα νοσοκομεία, γιατί το αριστερό μου πόδι έχει προσβληθεί από ένα ισχυρό μικρόβιο και για αυτόν τον λόγο έχω πάρει του κόσμου την αντιβίωση χωρίς αποτέλεσμα» είχε αποκαλύψει η Ευαγγελία Σαμιωτάκη. Ο θάνατος της Ευαγγελίας Σαμιωτάκη, έγινε γνωστός από τον ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα που ανακοίνωσε τη δυσάρεστη είδηση στο Facebook: «Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας η αγαπημένη Ευαγγελία Σαμιωτάκη … μάνα ΜΟΥ μου σε πολλά έργα στο θέατρο και την τηλεόραση… καλό ταξίδι καλή μου κυρία…».

 

Το τελευταίο αντίο το είχαν πει το 2017 συγγενείς και φίλοι στις 12.00 το μεσημέρι στο κοιμητήριο Αγίου Αθανασίου στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.

 

πηγη i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button