ΘΑΥΜΑΤΑ

Θαύματα της Παναγίας Βασίλισσας

Του π. Νικολάου Δαλαγιώργου

Εορτάζει και πανηγυρίζει την ημέρα της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας, η οποία απεικονίζει την Προφητεία του Ψαλμωδού Δαυίδ και τις μοναδικές τιμές από τον Υιόν Της, μετά την Κοίμηση και μετάστασή της στους ουρανούς, όπου ως Βασίλισσα των Ουρανών παραλαμβάνει θρόνον Υψηλόν δεξιά του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Δι’ αυτόν τον λόγον παραθέτουμε μερικά από τα θαύματα της Παναγίας προς ενίσχυση και βοήθεια πάντων ημών.

«Ο Κύριος Ν. ταλαιπωρούνταν εδώ και δυο μήνες με δύο αποστήματα που είχε στο πόδι του από μόλυνση, τα οποία χειροτέρευαν, με αποτέλεσμα να πρηστεί το πόδι του, να πονά, να μην μπορεί να περπατήσει και φυσικά να μην μπορεί να φορέσει παπούτσι. Ο γιατρός δεν του το άνοιγε για να μην μολυνθεί περισσότερο, όπως μας είπε και προσπαθούσε με φάρμακα να το καταπολεμήσει, αλλὰ μάταια. Κάποιος του είπε να βάλλει λαδάκι από την Παναγία Βασίλισσα όταν ενθρονίστηκε στον Ναό.

Δεν πίστευε ότι το λαδάκι θα έκανε κάτι αλλά ε΄πε να δοκιμάσει. Έτσι σταύρωσε τα αποστήματα με το λαδάκι της Παναγίας, το οποίου δίνουν στον κόσμο ως ευλογία, και αυτὰ άνοιξαν, καθάρισε οι πληγές και ο πόνος σταμάτησε. Μέχρι δε να ξημερώσει το πρήξιμο υποχώρησε και τα αποστήματα έκλεισαν από μόνα τους και υποχώρησαν. Φυσικὰ μετὰ απὸ αυτὸ δεν χρειάστηκε άλλη θεραπευτικὴ μέθοδος να συνεχίσει διότι ιάθηκε πλήρως».
«Η Κυρία Ε. ταλαιπωρούνταν με χαλάζιο στο μάτι εδώ καὶ 1,5 χρόνο το οποίο την ταλαιπωρούσε και την ενοχλούσε πολύ. Ήρθε προσκύνησε την Βασίλισσα και με το λαδάκι της Παναγίας που της δώσαμε, το τοποθέτησε επάνω και σε μία εβδομάδα εξαφανίσθηκε τελείως».
«Η Κυρία Ε. είχε ένα λίπωμα στο σώμα της. Ακούγοντας για την Παναγία ήλθε προσκύνησε την Παναγία και τις δώσαμε λαδάκι το οποίο τοποθέτησε πάνω στο λίπωμα το βράδυ που πήγε σπίτι και την επόμενη μέρα που ξύπνησε, αυτὸ δὲν υπήρχε».
«Η Κυρία Β. ήλθε προσκύνημα με το χωριό της την Τετάρτη που τελούσαμε την Παράκληση. Άκουσε για τα θαύματα της Παναγίας και παίρνοντας λαδάκι από την Παναγία έβαλε σε μια κρεατοελιά που την ενοχλούσε, η οποία έπεσε στο μαξιλάρι της και μάλιστα όπως μας είπε, ερχόμενη να ευχαριστήσει την Παναγία, δεν της άφησε καθόλου σημάδι».
«Η Κυρία Μ. η οποία είχε πολλά προβλήματα στο σπίτι της έψαχνε κάπου να ξεκουραστεί και να ηρεμήσει. Δεν είχε ακούσει για την εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας. Εκεί στο σπίτι της απελπισμένη και πνιγμένη στα προβλήματα, ακούει μία γυναικεία φωνή η οποία της λέει: -Μην απελπίζεσαι… έλα σε μένα κι εκεί θα βρεις αυτό που ψάχνεις. –Ποια είσαι εσύ που μου μιλάς; -Είμαι η Βασίλισσα, έλα στο σπίτι μου κι εκεί θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Ρώτησε για το αν υπάρχει εικόνα της Βασίλισσας και ήλθε στους Αγίους Αναργύρους στους Χαιρετισμούς όπου μας τα διηγήθηκε λέγοντας στο τέλος: – Φεύγω τόσο ξεκούραστη και ήρεμη… βρήκα αυτό που έψαχνα και δεν ήξερα που θα το βρω».
πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button