ΥΓΕΙΑ

Κίτρινα μάτια: Τι αποκαλύπτουν για την υγεία σας!

 

Τα μάτια είναι δείκτης καλής υγείας γι’ αυτό και η αλλοίωση του χρώματος πρέπει να σας ανησυχήσει και να συμβουλευτείτε αμέσως γιατρό.

Το κιτρίνισμα των ματιών δείχνει ότι το άτομο πάσχει από ίκτερο που οφείλεται στις υπερβολικές ποσότητες χολερυθρίνης στο αίμα.
Η χολερυθρίνη είναι ένα υπο-προϊόν των ερυθρών αιμοσφαιρίων που συνήθως διασπάται στο συκώτι.

Αν και το ίδιο το σύμπτωμα δεν είναι επικίνδυνο, το κιτρίνισμα των ματιών μπορεί να υποδεικνύει αρκετές σοβαρές ασθένειες όπως:

-Ηπατίτιδα

-Παγκρεατίτιδα

-Πέτρες στα νεφρά

-Απόφραξη στη χολή

-Καρκίνο στο πάγκρεας

-Θαλασσαιμία

-Ελονοσία

-Δρεπανοκυτταρική αναιμία

-Καρκίνο στο συκώτι

-Ατρησία στη χολή

-Κίρρωση (ουλές του ήπατος που οφείλεται σε μια ποικιλία ασθενειών του ήπατος)

Ο γιατρός θα πρέπει να μελετήσει το πλήρες ιστορικό και να πραγματοποιήσει μια σειρά από εξετάσεις στο συκώτι προκειμένου να διαπιστώσει την υποκείμενη αιτία του συμπτώματος.

Κίτρινα μάτια και νεογέννητα

Το κιτρίνισμα των ματιών και του δέρματος είναι κοινό σύμπτωμα σε νεογέννητα και οφείλεται σε φυσιολογικό ίκτερο, ο οποίος συνήθως εξαφανίζεται εντός δύο εβδομάδων από τη γέννηση. Συνήθως δεν είναι επιβλαβής, ενώ ο θηλασμός συμβάλλει στην υποχώρησή του.

Πηγή:onmed.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button