ΔΙΔΑΧΕΣ

Αuτό είναι το ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Σαpώνει η ελληνική κουζίνα

Την πρωτιά στον διεθνή διατροφικό κατάλογο Taste Atlas κατέκτησαν τα ελληνικά αρνίσια παϊδάκια.

Η συγκεκριμένη λίστα αφορούσε τα 100 καλύτερα πιάτα με αρνί παγκοσμίως. Εκτός από τα παϊδάκια στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται σε εξέχουσες θέσεις άλλες τέσσερις ελληνικές συνταγές με αρνί.

Στην 8η θέση βρίσκεται το κλέφτικο, στην 11η θέση βρίσκεται το τσιγαριστό, στην 21η το αρνί με πατάτες στο φούρνο, στην 22η το αντικριστό.

Πάντως ενόψει του ελληνικού Πάσχα η τιμή του αρνιού έχει πάρει την ανιούσα.

«Οι τιμές εφέτος θα είναι λίγο πιο ανεβασμένες. Οι πρώτες ύλες έχουν γίνει πολύ ακριβές. Υπάρχουν λιγότερα αρνιά, δεν είναι όπως άλλα χρόνια», αναφέρουν κτηνοτρόφοι της Κρήτης, με καταναλωτές να σημειώνουν πως ακόμη και αν πάρουν τελικά αρνί για το πασχαλινό τους τραπέζι, θα σκεφτούν δύο και τρεις φορές την ποσότητα, μιλώντας στο STAR.

 

 

Σε συνοικιακά κρεοπωλεία πωλείται έναντι 13 ευρώ – 14 ευρώ / κιλό, με τους επαγγελματίες να προετοιμάζουν τους πελάτες ότι το κόστος θα «σκαρφαλώσει» στα 15 ευρώ.

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button