ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Τους αγαπάμε, αλλά δεν χωράμε (BINTEO)

Στους μετανάστες αναφέρθηκε ο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης

“Να μείνουμε ενωμένοι, να πιστεύουμε στον Χριστό και να αγαπάμε την Πατρίδα μας”, κάλεσε τους πιστούς ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναφέρθηκε στους μετανάστες που φτάνουν στη χώρα λέγοντας: “Εύχομαι μέσα στους κινδύνους που έχουμε και δεν μπορούμε να κατασταλάξουμε κάπου και να τελειώνουμε με το ποιος και πώς θα κυβερνά την πατρίδα μας, μέσα από τους κινδύνους που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και μέσα από τις κινήσεις ανθρώπων ξένης θρησκείας που έχουν αναστατώσει τον κόσμο και απειλούν την υπόσταση και την ακεραιότητα κρατών όπως είναι η Συρία και το Ιράκ ακόμη και η Τουρκία, να βάλει ο Θεός το χέρι του να γαληνέψει ο κόσμος, για να υπάρξει ειρήνη και αλληλεγγύη.

Στη Θεσσαλονίκη ερχόταν ένα πλοίο με 2.000 μετανάστες και είπαμε πως δεν χωράμε άλλους. Τους αγαπάμε, αλλά δεν χωράμε. Μετά ακούσαμε ότι ένα άλλο πλοίο από τη Λιβύη με 3.000 μετανάστες έρχεται στην Ιταλία ή την Ελλάδα. Δεν χωράμε. Τους αγαπάμε, μπορούμε για λίγο να τους βοηθήσουμε και ό,τι μπορούμε κάνουμε και ως Εκκλησία με τα συσσίτια”.

Ο κ. Άνθιμος σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα: «Να ανατείλει κι ένας καθαρός ήλιος με ανθρώπους που θα πιστεύουν στον Θεό και στην Εκκλησία, γιατί η Ελλάδα χωρίς αυτά δεν μπορεί να σταθεί. Αυτό είναι εμπειρία 2.000 χρόνων. Να μπορέσουμε ενωμένοι να είμαστε δημιουργικοί στην πατρίδα μας και να πιστεύουμε στον Θεό. Α και Ω της ζωής μας είναι ο Χριστός, και η Πατρίδα μας η Ελλάδα».

Πηγή:  thestival.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button