ΔΙΑΦΟΡΑ

Μεσολόγγι: Έρχεται μεγάλη ανατροπń; Φóβος για την ζωή του κρεοπώλn

«Ο κρεοπώλης ήταν το δόλωμα για να πάει ο Μπάμπης στο σημείο δολοφονίας του, έχει ημερομηνία λήξης» λέει ο Θανάσης Κατερινόπουλος για την υπόθεση – θρίλερ στο Μεσολόγγι.

Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, καθώς το κίνητρο του στυγερού εγκλήματος παραμένει άγνωστο.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό του όπλου αλλά και του κινητού του 31χρονου παραμένουν άκαρπες, ενώ ο βασικός κατηγορούμενος για τον φόνο, ο 50χρονος κρεοπώλης, συνεχίζει να κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό και μετά την προφυλάκισή του στον Κορυδαλλό.

«Τι χάλασε μέσα σε δύο ημέρες;»

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (29/1) στο MEGA, ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος συνόψισε τα δεδομένα για την υπόθεση-θρίλερ και μοιράστηκε τις εκτιμήσεις του για το τι μπορεί να συνέβη το βράδυ της δολοφονίας του Μπάμπη.

«Υπάρχουν τα εξής δεδομένα. Το πρώτο ψέμα ήταν ότι φύγανε να πάνε για κυνήγι 21.00 η ώρα το βράδυ, κανένας κυνηγός δεν πάει να κυνηγήσει τη νύχτα. Το δεύτερο είναι ότι πήρε μαζί του την καραμπίνα του το άτυχο αυτό παιδί και την είχε μέσα στη θήκη. Το τρίτο είναι ότι ναι, πήγαν μαζί με αυτόν τον άνθρωπο για κυνήγι στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι εκεί που τον πιάνανε οι κάμερες.

Ήταν ένα παιδί με καλή σωματική διάπλαση. Πριν δύο ημέρες είχαν πάει μαζί σε κάποιο χωριό κοντά στο Μεσολόγγι. Αυτό σημαίνει ότι είχαν κάποια πολύ καλή σχέση πέρα από τα χρωστούμενα που υπήρχαν. Τι χάλασε μέσα σε δύο ημέρες για να τον πάρει, να τον πάει στο συγκεκριμένο σημείο και να τον σκοτώσει;», διερωτήθηκε ο κ. Κατερινόπουλος.

«Ο κρεοπώλης ήταν το δόλωμα για να πάει ο Μπάμπης στο σημείο δολοφονίας του»

«Δεύτερον, από ό,τι φάνηκε τουλάχιστον από τον κρεοπώλη, δεν υπήρξαν καθόλου ίχνη πάλης. Πώς να αιφνιδιάσεις έναν άνθρωπο ο οποίος φοβάται και έχει μαζί του την καραμπίνα για να αμυνθεί αν του συμβεί κάτι, από ποιον, από τον κρεοπώλη;

Αν τον φοβόταν δε θα πήγαινε μαζί του. Το σενάριο ότι εκεί τον περίμεναν άλλοι και χρησιμοποιήσαν τον κρεοπώλη για να τον μεταφέρει εκεί. Προφανώς τον είχαν στο χέρι για κάποιους λόγους που δεν μπορούμε να ξέρουμε. Ήταν το δόλωμα για να μεταφερθεί ο άτυχος νεαρός εκεί», εκτίμησε ο κ. Κατερινόπουλος.

 

 

Όπως σημείωσε ο ίδιος: «Η επόμενη πληροφορία που προέκυψε, δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει, είναι ότι το τηλέφωνο το οποίο δεν βρέθηκε ποτέ, αλλά το είχε συνδεδεμένο και ήταν ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια. Αφού ήταν ανοιχτό, πρέπει να ήταν συνδεδεμένο με κάποια εφαρμογή. Για ποιον λόγο να έχει το τηλέφωνό του το παιδί αυτό ανοιχτό και να ακούν κάποιος ή κάποιοι; Αυτός που άκουγε, έχει μια μορφή συμμετοχής. Βεβαίως ήταν με την πλευρά του Μπάμπη. Κάποιος ήξερε ότι εκεί υπάρχει ένα ραντεβού».

«Ο κρεοπώλης πρέπει να μιλήσει γιατί, αν υπάρχει κύκλωμα, έχει ημερομηνία λήξης»

Συνεχίζοντας, ο κ. Κατερινόπουλος υπογράμμισε: «Ο κρεοπώλης κράτησε μια στάση από την πρώτη στιγμή, δε μιλάει. Είχε έναν ενδιαφέρον, από ό,τι ειπώθηκε, το τι θα συναντήσει στις φυλακές. Εγώ δεν ξέρω κανέναν να έχει κάνει έναν φόνο και να ψάχνει εκ των υστέρων τι θα συναντήσει μέσα στις φυλακές.

Τι φοβόταν μέσα στις φυλακές; Έψαχνε να δει τι γίνεται, αν θα πρέπει να μιλήσει ή όχι, διαφορετικά το κύκλωμα θα τον τελειώσει; Είτε είναι έξω, είτε είναι μέσα, θα πρέπει να μιλήσει γιατί αν πράγματι υπάρχει κύκλωμα, έχει και ο ίδιος ημερομηνία λήξης. Το καλύτερο που έχει να κάνει και για τη δική του προστασία είναι να μιλήσει».

«Δύο άνθρωποι οι οποίοι είχαν μια σχέση, και οικογενειακή θα έλεγα, δε νομίζω ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο μόνος του αυτός ο άνθρωπος να διαπράξει έναν φόνο επειδή του χρώσταγε 17.000 και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Και αν ήταν τεταμένες οι σχέσεις γιατί δυο μέρες νωρίτερα να πάνε σε εάν διπλανό χωριό οι δυο τους;», διερωτήθηκε ο ίδιος και τόνισε:

«Όλα συγκλίνουν στο ότι δεν μπορεί να ήταν μόνος του. Για ποιον λόγο να φορτωθείς ένα έγκλημα που λες ότι δεν το έκανες;».

«Είναι κυνήγι θησαυρού»

Για το θέμα που ανέκυψε με τα κρυπτονομίσματα και την ενασχόληση του 31χρονου με αυτά, ο Νίκος Βασιλάκος, δημοσιογράφος τεχνολογίας, λέει:

 

 

«Κυνήγι θησαυρού είναι. Υπάρχουν χρήματα και όταν υπάρχουν χρήματα, υπάρχουν διάφορες ιδέες τι μπορούν να γίνουν αυτά. Μία από αυτές τις ιδέες, ειδικά όταν δεν είσαι γνώστης, είναι το να φέρεις ένα μηχάνημα από το εξωτερικό.

Τα συγκεκριμένα μηχανήματα μπορεί να έχουν και τρεις μήνες αναμονής. Οι τιμές ξεκινούν από 1.500 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι 7.000. Πρέπει να έχεις μια εφαρμογή στο κινητό που να την ανοίγεις όλη την ώρα, να παρακολουθείς τι γίνεται και να πατάς επιλογές στο μηχάνημα που είναι συγκεκριμένες. Αν ρίξεις περιουσία, βγάζεις περιουσία. Μπορεί και να βγάλεις χρήματα, μπορεί και να χάσεις χρήματα».

Σχετικά με το κινητό του θύματος, σημείωσε: «Δυστυχώς στην περιφερειακή Ελλάδα μοιράζονται οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κεραίες, ακόμα και χωρίς να το λένε, για να εξυπηρετεί η μία την άλλη, οπότε πολλές φορές χρειάζεται να κάνουμε την τριγωνοποίηση από τις κεραίες που είναι διαθέσιμες για να βρούμε ακριβώς πού ήταν το κινητό σε συγκεκριμένη στιγμή. (…) Σε όλες τις υποθέσεις που έχουμε εμπλοκή ψηφιακών πειστηρίων, σιγά σιγά ξετυλίγουμε τον ψηφιακό μίτο».

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button