ΔΙΑΦΟΡΑ

Κλείστηκε μέσα μετά το χτύπημα της μοίρας: Η μούσα του Βέγγου στα 81 της και ο Γολγοθάς της Αιμιλία Υψηλάντη

Η Αιμιλία Υψηλάντη, ήταν μια από τις σπουδαίες ηθοποιούς, του ελληνικού κινηματογράφου, με σημαντική καριέρα αφήνοντας το δικό της στίγμα.

Σήμερα, η ίδια έχει αποχωρήσει από την τηλεόραση και κάνει σπάνιες εμφανίσεις.

Λίγα λόγια για την ζωή της

Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο το 1968, στο έργο Ο Λεωνίδας δεν Τρώει Λουλούδια.

Ένα χρόνο αργότερα, έκανε και το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο, στο πλευρό του Θανάση Βέγγου, στην ταινία Ποιος Θανάσης;.

Με τον Βέγγο συμπρωταγωνίστησε σε τέσσερις ταινίες. Γενικότερα, οι εμφανίσεις της στον κινηματογράφο δεν ήταν πολλές, καθόσον μετρά 19 συμμετοχές. Άλλες γνωστές συμμετοχές της ήταν στην ταινία Οι Γενναίοι του Βορρά (1970),

Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα! (1972) και Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980). Στην τηλεόραση άρχισε να εμφανίζεται το 1973, στη σειρά της ΥΕΝΕΔ, Ποιος είναι ο ένοχος, με μία από τις πιο πρόσφατες ερμηνείες της να είναι στη σειρά Το κόκκινο δωμάτιο, το 2007. Επίσης συμμετείχε σε πολλές μεταγλωττισμένες παραγωγές της ΕΡΤ.

Η πολιτική καριέρα και η προσωπική της ζωή

Το 1978, η Υψηλάντη έγινε Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, ενώ το 1981 εξελέγη βουλευτής με το ΚΚΕ. Επίσης, υπήρξε για 11 χρόνια και συνδικαλίστρια και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Από εκεί και πέρα δεν εξελέγη ξανά βουλευτής αλλά έως και σήμερα υποστηρίζει και παρακολουθεί τη δράση του ΚΚΕ.

Ωστόσο, έχει ιδρύσει και μία καλλιτεχνική εταιρεία την «Αργώ», η οποία συμμετείχε σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

Είχε ένα παιδί από τον σύζυγό της, Άγγελο Υψηλάντη, την ηθοποιό Μαρίνα Υψηλάντη, η οποία πέθανε σε ηλικία 55 ετών στις 12 Νοεμβρίου 2022.

Ο ξαφνικός θάνατος της κόρης της
Θλίψη είχε υπάρξει πρόσφατα στον καλλιτεχνικό χώρο για την απώλεια της Μαρίνας Υψηλάντη, κόρης της γνωστής ηθοποιού Αιμιλίας Υψηλάντη.

Ο αιφνίδιος θάνατός της, σε ηλικία 55 ετών «γέμισε θλίψη την καρδιά της οικογένειάς της» ,όπως αναφέρει το μήνυμα της μητέρας και της κόρης της.

«Ο αιφνίδιος θάνατος της πολυαγαπημένης μας κόρης και μητέρας Μαρίνας γέμισε θλίψη την καρδιά μας. Ευχαριστώ όλους εσάς φίλους, γνωστούς και άγνωστους για την συμπαράσταση σας και τα κύματα αγάπης που λάβαμε αυτές τις πολύ δύσκολες ημέρες του πένθους», αναφέρουν οι Αιμιλία και Άρτεμις Υψηλάντη.

Επίσης, το θέατρο Αργώ σε ανακοίνωσή του ενημερώνει το κοινό ότι θα λειτουργήσει ξανά από τις 18 Νοεμβρίου με την Αιμιλία Υψηλάντη ως «Κυρία Κλάιν».

«Το θέατρο Αργώ πενθεί. Όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες του θεάτρου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια και την λύπη τους για τον θάνατο της Μαρίνας Υψηλάντη. Το θέατρο από τις 18 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει κανονικά, καθώς και οι παραστάσεις της “Κυρίας Κλάιν”», αναφέρεται στην ανακοίνωση του θεάτρου.

Η Μαρίνα Υψηλάντη ήταν επίσης ηθοποιός. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης» κι αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη. Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

πηγη newspepper.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button