ΔΙΑΦΟΡΑ

“Κάθε χρόνο οι γονείς μου αντί να με γιορτάσουν στα γενέθλιά μου, τιμούν το νεκρό δίδυμό μου. Δεν αντέχω άλλο”

Μια εξομολόγηση από ένα 16χρονο κορίτσι αφήνει βαθιά συγκινημένους όσους τη διαβάζουν. Η νεαρή αυτή ψυχή αποφάσισε ανώνυμα να μοιραστεί πως αποφάσισε να μην γιορτάζει πλέον τα γενέθλιά της, καθώς βιώνει μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από αυτή των περισσοτέρων εφήβων.

Το κορίτσι αποκάλυψε ότι η ημέρα των γενεθλίων της είναι γεμάτη με μεικτά συναισθήματα, καθώς “αφιερώνεται” στον δίδυμο αδελφό της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή κατά τη γέννησή του.

«Δεν ήθελα να μοιράζομαι τα γενέθλιά με τον αδελφό μου»

«Συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα να συνεχίσω να μοιράζομαι τα γενέθλιά μου με τον αδελφό μου», έγραψε η έφηβη, η οποία χρησιμοποιεί το διαδικτυακό όνομα @Background_Cause7103, σε μια ανάρτηση στο Reddit στις 20 Δεκεμβρίου. «Προσπάθησα να μιλήσω στους γονείς μου για μένα· μόνο εγώ να γιορτάσω τα γενέθλιά μου φέτος, αλλά με απέρριψαν».

Η νεαρή γυναίκα έκανε μια συγκλονιστική αποκάλυψη, αναφέροντας ότι ο δίδυμος αδελφός της ήρθε στον κόσμο πέντε λεπτά πριν από εκείνη, την 23η Δεκεμβρίου, μόνο για να φύγει από τη ζωή λίγες ώρες αργότερα. Η ανείπωτη απώλεια αυτού του αδελφού συγκλόνισε όχι μόνο την ίδια, αλλά και ολόκληρη την οικογένειά της.

Η μητέρα της, ιδιαίτερα, βρέθηκε αντιμέτωπη με βαθιά κατάθλιψη από τον χαμό του γιου της. Για να αντιμετωπίσουν αυτήν την ανείπωτη θλίψη, η οικογένεια ακολουθεί κάποιες συνήθειες κατά τα γενέθλια των διδύμων, διατηρώντας έτσι ζωντανή τη μνήμη του γιου που έφυγε από τη ζωή.

«Υπάρχει πάντα αυτό το 5λεπτο μνήμης προς τιμήν του και αντί να έχω ένα κερί στην τούρτα μου, θα υπάρχει ένα ή περισσότερα επιπλέον για εκείνον», έγραψε.

Όσο ήταν μικρότερη δεν την πείραζε να μοιράζεται την ξεχωριστή αυτή ημέρα και τις στιγμές με το χαμένο αδελφάκι της. Καθώς μεγάλωνε, όμως, άρχισε να αναρωτιέται πότε θα γιορτάσει μόνη της τα γενέθλιά της.

«Έχω παρακολουθήσει βίντεο με τα γενέθλιά μου από 1 έως 6 ετών και το να μοιράζομαι τα γενέθλιά μου με τον αδελφό μου έχει ξεκινήσει από τα 1α γενέθλιά μου».

Την ημέρα των 16ων γενεθλίων της την πέρασε στο νοσοκομείο – για λόγους που δεν αποκάλυψε – και το μόνο άτομο που την τίμησε ήταν ο παππούς της. «Ο παππούς μου εμφανίστηκε στο νοσοκομείο ενώ ανάρρωνα με ένα δώρο και ευχήθηκε σε μένα και μόνο σε μένα “χρόνια πολλά”», παραδέχτηκε. «Αφού έφυγε, συνειδητοποίησα ότι μου άρεσε που αναφέρθηκε μόνο σε εμένα».

Το κορίτσι θέλει να καταργήσει την παράδοση των κοινών γενεθλίων και να γιορτάζει στο εξής μόνο τη ζωή της.

Η τούρτα φέτος, θα έχει μόνο 17 κεριά!

Έτσι, όταν ο παππούς της τη ρώτησε τι είδους τούρτα θα ήθελε φέτος, εκείνη δήλωσε αποφασιστικά ότι θα έχει μόνο «17 κεριά», κάτι που είναι ασυνήθιστο, αφού οι προηγούμενες είχαν κεριά που αντιπροσώπευαν τις ηλικίες και των δύο.

«Οι γονείς μου ήταν στο διπλανό δωμάτιο και αμέσως μπήκαν μέσα, απαιτώντας να μάθουν τι έκανα;», συνέχισε. «Κατέληξα να κλαίω και τους είπα ότι αυτός δεν είναι καν εδώ, ενώ εγώ είμαι».

Ακολούθησε έντονη συζήτηση μεταξύ της έφηβης και των γονιών της. «Υπήρξαν πολλές φωνές ανάμεσα σ’ εμένα και τους γονείς μου, και τον παππού, και μου είπαν ότι είμαι εγωίστρια και ότι πρέπει να σταματήσω να είμαι εγωκεντρική».

Η 17χρονη αυτή τη στιγμή μένει με τον παππού της μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα με τους γονείς της, ωστόσο παραδέχεται ότι αισθάνεται άσχημα, που δεν ήθελε να μοιραστεί τα γενέθλιά της με τον νεκρό αδερφό της.

«Έχω κλάψει πολύ και ο παππούς μου είναι εδώ για μένα, αλλά νιώθω τόσο ένοχη και να πρέπει να ρωτήσω: Είμαι εγώ ο μ…ας;» έγραψε στην ανάρτηση στο blog.

Πολλοί χρήστες του Reddit, πάντως, την υποστήριξαν. «Οι γονείς σου πρέπει να βρουν έναν άλλο τρόπο να θρηνήσουν το χαμένο τους παιδί. Τα γενέθλιά σου πρέπει να είναι η γιορτή σου, όχι η ευκαιρία τους να θυμηθούν τη θλίψη τους», έγραψε ένας χρήστης.

«Τα συναισθήματά σου είναι απολύτως λογικά και συμφωνώ με όλα όσα γράφεις», πρόσθεσε ένας άλλος.

«Δεν είσαι εσύ αυτή που φέρεται εγωιστικά εδώ. Οι γονείς σου είναι και αυτό δεν είναι υγιές», ανέφερε ένας άλλος χρήστης.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button