ΔΙΑΦΟΡΑ

Έρχεται ακραίος σεισμός στην Ελλάδα; Η προειδοποίηση Έλληνα σεισμολόγου – «Συσσωρεύει ενέργεια το σύστημα»

“Η σεισμική ενέργεια που συνεχώς συσσωρεύεται, κάποια στιγμή θα εκτονωθεί”

Σεισμοί έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στον Κορινθιακό και ο Άκης Τσελέντης εξηγεί τη συμβαίνει με το ρήγμα που ενεργοποιήθηκε. Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, με ανάρτησή του στο Facebook εξηγεί τι συμβαίνει στην περιοχή και σημειώνει πως πρόκειται για την ενεργοποίηση ενός μικρού ρήγματος.

Μάλιστα, ο σεισμολόγος σημειώνει ότι για την ώρα η συγκεκριμένη σεισμική δραστηριότητα εντάσσεται στη συνήθη σεισμικότητα της περιοχής.

Ο κ. Τσελέντης κάνει λόγο για «μικροσεισμική ακολουθία» με μέγιστο σεισμό τα 3,4 Ρίχτερ. «Η έως τώρα κατανομή των μικροσεισμών δείχνει μάλλον ενεργοποίηση ενός μικρού ρήγματος με διεύθυνση ΒΑ-ΝΔ κάτι που διαφέρει με την συνήθη διεύθυνση των μεγάλων ρηγμάτων του Κορινθιακού, για αυτό και μιλώ για μικρό ρήγμα» προσθέτει ο σεισμολόγος.

Παράλληλα σημειώνει ότι «το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο παρακολουθεί την περιοχή μα το πυκνό σεισμολογικό δίκτυο που έχει εγκατεστημένων και αναλύει συνεχώς την εξέλιξη της ακολουθίας. Προς το παρόν θεωρώ ότι εντάσσεται στην συνήθη σεισμικότητα της περιοχής».

Όπως υπενθυμίζει ο Άκης Τσελέντης «είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε μια ύφεση στη σεισμικότητα του Ελλαδικού χώρου. Η Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά σεισμογενής χώρα η σεισμική ενέργεια που συνεχώς συσσωρεύεται κάποια στιγμή θα εκτονωθεί. Εύχομαι να είναι σε θαλάσσιο χώρο όπως συνήθως γίνεται μακριά από αστικά κέντρα…»

Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη

ΜΙΚΡΟΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ Β ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Από χθες παρατηρούμε μια μικροσεισμική ακολουθία στο θαλάσσιο χώρο Β το Ξυλόκαστρου. Ο μέγιστος σεισμός που καταγράψαμε είναι 3,4R.

Η έως τώρα κατανομή των μικροσεισμών δείχνει μάλλον ενεργοποίηση ενός μικρού ρήγματος με διεύθυνση ΒΑ-ΝΔ κάτι που διαφέρει με την συνήθη διεύθυνση των μεγάλων ρηγμάτων του Κορινθιακού, για αυτό και μιλώ για μικρό ρήγμα.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο παρακολουθεί την περιοχή μα το πυκνό σεισμολογικό δίκτυο που έχει εγκατεστημένων και αναλύει συνεχώς την εξέλιξη της ακολουθίας. Προς το παρόν θεωρώ ότι εντάσσεται στην συνήθη σεισμικότητα της περιοχής.

Είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε μια ύφεση στη σεισμικότητα του Ελλαδικού χώρου. Η Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά σεισμογενής χώρα η σεισμική ενέργεια που συνεχώς συσσωρεύεται κάποια στιγμή θα εκτονωθεί. Εύχομαι να είναι σε θαλάσσιο χώρο ο όπως συνήθως γίνεται μακριά από αστικά κέντρα…

(**) Κατ´ αρχάς το ότι δημοσιεύω οδηγίες για σεισμικη προφύλαξη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ στο Ξυλόκαστρο αυτό το κάνω ΠΑΝΤΑ σε σεισμολογικές αναρτήσεις μου για να τις εμπεδώσετε. Ζούμε σε σεισμογενή χώρα και πρέπει να γνωρίζουμε πως θα ελαχιστοποιούμε τις επιπτώσεις ενός σεισμού.

(**) παρατηρείστε εδώ ΣΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ την εξέλιξη του φαινομένου: https://www.gein.noa.gr

==> Θα παρατηρήσατε ότι όλο το Καλοκαίρι με το τουρισμό απέφευγα να μαιντανοποιούμαι στα κανάλια για ψίλου πήδημα σεβόμενος το κόσμο που έκανε τις διακοπές του και τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Πηγή:enimerotiko

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button