ΔΙΑΦΟΡΑ

ΔΥΠΑ: Πώς θα πιάσουν δουλειά στο Δημόσιο άνεργοι 55άρηδες

Ευκαιρία να βρουν δουλειά στο Δημόσιο θα έχουν χιλιάδες άνεργοι, οι οποίοι έμειναν εκτός αγοράς εργασίας σε ηλικία άνω των 55 ετών.

Ειδικό πρόγραμμα επιχορηγήσεων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) παραμένει «ανοιχτό» και δίνει την δυνατότητα σε έχουν έχασαν την δουλειά τους σε «προχωρημένη» ηλικία να βρουν μια θέση απασχόλησης σε Κρατικούς Φορείς.

Σύμφωνα με το enikos, προβλέπεται επιδότηση του μισθού για διάστημα που μπορεί να φτάσει και την διετία.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του Προγράμματος

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε δημόσιους φορείς που επιχορηγούνται για διάστημα 12 +12 μηνών με το 75% του μισθολογικού κόστους των ανέργων που θα προσλάβουν.

Ειδικότερα, πρόκειται για πρόγραμμα επιχορήγησης της απασχόλησης 21.500 ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω, σε φορείς του δημόσιου τομέα, μέσω του οποίου βασική επιδίωξη είναι να δημιουργηθούν οι αντίστοιχες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

α) κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, αποκεντρωμένες Υπηρεσίες ή/και περιφερειακές Διευθύνσεις των φορέων Κεντρικής Διοίκησης,

β) επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, γ) επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του ν.3852/2010 (Α΄ 87) που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες, και το ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης ανέρχεται στο 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ.

Ποια διαδικασία ακολουθούν οι φορείς

Ποια είναι όμως τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι κρατικοί φορείς;

Οι δικαιούχοι υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής και εντολή κενής θέσης και προσδιορίζουν την ειδικότητα και το εκπαιδευτικό επίπεδο της θέσης

Η Δ.ΥΠ.Α επιβεβαιώνει ότι ο δικαιούχος πληροί τις προϋποθέσεις.

Οι εργασιακοί σύμβουλοι της Δ.ΥΠ.Α υποδεικνύουν στον δικαιούχο, υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης.

Ο δικαιούχος επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο. Για τη Δημόσια Πρόσκληση καθώς και άλλες αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα επισκεφτείτε τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta

Ποιοι άνεργοι ωφελούνται από το πρόγραμμα

Ποιοι είναι όμως εκείνοι οι άνεργοι που επωφελούνται από το πρόγραμμα;

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α. οι οποίοι διαθέτουν συμπληρωμένο Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης, ηλικίας άνω των 55 ετών.

Το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης –το οποίο πρέπει να έχουν συμπληρωμένο οι άνεργοι- περιλαμβάνει πληροφορίες που σχετίζονται με το επαγγελματικό προφίλ και τους επαγγελματικούς στόχους του κάθε ανέργου, σύμφωνα με τα στοιχεία του βιογραφικού του.

Συμπεριλαμβάνει ακόμη, επιμέρους ενέργειες και δράσεις στις οποίες πρέπει να συμμετέχει, έτσι ώστε να στηριχθεί στη διαδικασία ένταξης ή επανένταξής του στην αγορά εργασίας.

Το Ψηφιακό ΑΣΔ αποτελεί ένα δυναμικό αρχείο, το οποίο εμπλουτίζεται με κάθε νέα καταχώρηση στοιχείων που πραγματοποιείτε, είτε με δική πρωτοβουλία του ανέργου είτε μετά από συνεργασία με Εργασιακό Σύμβουλο της ΔΥΠΑ.

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button