ΔΙΑΦΟΡΑ

Προσοχή μην τα καταναλώσετε: Αποσύρεται από τα ράφια, δημοφιλές σνάκ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι

Τα αποξηραμένα βερίκοκα, που συσκευάζεται από την επιχείρηση “ΚΑΡΠΟΣ” Σιδηρόπουλος Κ. & ΣΙΑ Ε.Ε., με έδρα τη Λυδία Ν. Καβάλας, ανακαλούνται από τον ΕΦΕΤ, ως μη ασφαλή.

Γιατί αποσύρονται;

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία “ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ” σε πλαστική κλειστή συσκευασία 250γρ, με αριθμό παρτίδας 02-251 και ανάλωση έως: 18/08/2024, οπότε και κρίθηκαν μη ασφαλή.

Ειδικότερα, το προϊόν εξετάστηκε από την Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε. και διαπιστώθηκε ότι περιέχει διοξείδιο του θείου σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση όλης της εν λόγω παρτίδας από το ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚO – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ προϊόν, από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Το διαβάσαμε εδώ fanpage.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button